Om klubben

Hvem kan bli med?


NTNUI Volleyball er en av de største gruppene i NTNUI og består av nærmere 300 medlemmer. Klubben er en studentidrettsklubb drevet fullstendig på frivillig basis av og for studenter ved NTNU.

Selv om NTNUI Volleyball er en av de større gruppene i NTNUI, er interessen for idretten og klubben enda større! For å bli medlem av NTNUI Volleyball er du derfor nødt til å være student ved NTNU (studenter ved andre skoler i Trondheim kan sjekke ut Trondheims andre klubber; Blussuvoll, Nyborg, osv.), og du er også nødt til å komme på uttak. Uttakene våre foregår primært i midten av august, og dersom det er behov for det kjører vi også påfyllingsuttak i januar. Utover dette er alle lagene fylt opp, og det er dessverre ikke mulig til å bli medlem av klubben midt i sesongen.

Dersom du likevel ønsker å spille volleyball med NTNUI kan du møte opp på våre mosjonstreninger onsdager 21:30 – 23:00 på SIT Idrettsbygg Gløshaugen. Her er det ingen påmelding i forkant, men en åpen trening vi i NTNUI Volleyball arrangerer for alle medlemmer av SIT. Vi varmer opp, slår på nett, og spiller resten av økta – alt kun for gøy!


Våre lag


Damelag

 

D-elite:

D-elite spiller i øverste divisjonen i Norge, Mizunoligaen, og spiller kamper rundt om i hele Norge. Laget rykket opp fra 1.divisjon forrige sesong, og skal denne sesongen igjen være en del av toppnivået i norsk volleyball. Laget trener fire ganger i uka og spiller 18 seriekamper i løpet av sesongen, i tillegg til cupkamper og eventuelt en sluttspillfinale i mars.

D1:

D1 spiller i nest høyeste nivået i norsk volleyball, i førstedivisjon. Laget rykket opp fra 2.divisjon forrige sesong. Laget trener tre ganger i uka og spiller 16 seriekamper rundt om i hele Norge i løpet av sesongen. 

D2:

Vi har tre damelag i andredivisjon. Hvert lag har tre treninger i uka og sesongen består av 14 seriekamper samt tre rankingturneringer og alt spilles i Trøndelag. Det er tre datoer for D2-uttakene og normalt sett er nivået litt høyere på de første uttaksdagene siden D2A velger ut sine spillere først, men bli ikke skremt av nivået – og la heller ikke være å komme på de første selv om det er tre uttaksdager. Desto flere uttakstreninger du møter opp på, desto større er sjansen for at du kommer med på et lag.

D3:

Vi har fem damelag i tredjedivisjon. Hvert lag har to treninger i uka og sesongen består av 10-16 seriekamper i året, samt tre rankingturneringer. Også her spilles alle kampene rundt om i Trøndelag. Vi anbefaler dette nivået hvis du aldri har spilt volleyball aktivt før.

 

Herrelag

 

H-elite:

H-elite spiller i Mizunoligaen som er den høyeste divisjonen i Norge og spiller kamper over hele Norge. De trener fire ganger i uka og har 16 seriekamper i året, i tillegg til cup og eventuelt en sluttspillfinale i mars.

H1:

H1 spiller i førstedivisjon og spiller også sine kamper rundt om i hele Norge. Laget trener tre ganger i uka og spiller 16 seriekamper i løpet av sesongen.

H2:

Vi har tre herrelag i andredivisjon. Hvert lag har tre treninger i uka og sesongen består av 14 seriekamper samt tre rankingturneringer og alt spilles i Trøndelag. Det er tre datoer for H2-uttakene og normalt sett er nivået litt høyere på de første uttaksdagene siden H2A velger ut sine spillere først, men bli ikke skremt av nivået – og la heller ikke være å komme på de første selv om det er fire uttaksdager. Desto flere uttakstreninger du møter opp på, desto større er sjansen for at du kommer med på et lag.

H3:

Vi har tre herrelag i tredjedivisjon. Hvert lag har to treninger i uka og sesongen består av 10-16 seriekamper i året, samt tre rankingturneringer. Også her spilles alle kampene rundt om i Trøndelag. Vi anbefaler dette nivået hvis du aldri har spilt volleyball aktivt før.

D-Bredde & H-Bredde

Vi har to breddelag i klubben; et damelag og et herrelag. Breddelagene våre spiller ikke kamper, men trener én gang i uka. Breddelagene har heller ikke uttakstreninger, men et påmeldingssystem der det er først til mølla som gjelder. Interessen for breddelagene forrige sesong var enorm og med over 150 påmeldinger var både lagene og ventelisten fylt opp på både herre- og damesiden! Denne påmeldinga kommer etter uttakene er ferdige i uke 34.


Mer om forrige sesongens lag kan du finne på lagenes egne sider! Damelag her, herrelag her.

_________________________________________________

Årshjul

_________________________________________________

 


Økonomi


En liten ca.-oversikt over hva det koster å være medlem av NTNUI Volleyball basert på årets satser. Reisekostnader for topplagene våres varierer ut ifra hvor mange bortekamper det blir (f.eks. hvor langt en kommer i NM)

 


NTNUI


NTNUI er Norges største klubb på seniornivå med over 12.000 medlemmer medlemmer. I volleyballgruppen er våre nærmere 300 medlemmer fordelt på 19 lag, og fra eliteserien til 3.divisjon. Klubben er en studentidrettsklubb, drevet fullstendig på frivillig basis. Likevel har vi lange tradisjoner, og klubben var blant annet en av initiativtakerne til å få laget en innendørsserie for volleyball.

Klubben spiller sine hjemmekamper i Dragvollhallen.

_________________________________________________

Historie

_________________________________________________

NTNUI Volleyball ble startet opp av Egil Holter i 1958, som en gruppe i daværende NTHI. Allerede året etter tok de NM-bronse. Gruppen oppnådde flere gode resultater de første årene, men den første virkelige storhetstiden kom etter at volleyball ble flyttet innendørs i 1966. Egil Holter og NTHI var sentrale i arbeidet om å skaffe laget en innendørsserie. På volleyballtinget i 1967 fremmet de sammen med KSI et forslag om å opprette en landsserie, som skulle ha status som norgesmesterskap. Forslaget ble vedtatt. NTHI endte opp med å vinne kongepokalen i 1967, 1968 og 1971, og den første innendørsserien i 1968.

Herrelaget holdt seg i hovedserien frem til 1977, samt fra 1980 til 1983. De oppnådde gode resultater, deriblant flere andreplasser. I 1972 hadde NTHI og OSI like mange poeng og lik settforskjell da serien var ferdigspilt. Vinneren ble til slutt OSI, avgjort ved poengforskjell!

NTHI hadde på denne tiden også et b-lag for herrene. De hadde også et damelag, selv om det ikke ble opprettet en dameserie før i 1976. Aktiviteten 1 Heyerdahl, G. (2009) Ekte idrettsglede – ekte kameratskap. Trondheim: Tapir akademiske forlag Faksimile fra bladet Aktuell om NM i 1967 5 tok seg opp mot slutten av 70-tallet, og klubben hadde da fire herrelag og tre damelag i seriespill. Det ble også arrangert såkalte “koffertturneringer” hvor alle kunne delta. Disse turneringene engasjerte opp mot 70 lag og 450 spillere, og denne deltakelsen holdt seg gjennom hele 80-tallet.

Volleyball var også en stor idrett i Lærerhøgskolens Idrettslag (LHI), med to lag både på herreog damesiden fra 1974. Etter omorganiseringen av høgskolene i Trondheim i 1984 endret LHI navn til Den Allmennvitenskaplige Høgskoles Idrettslag (AVHI). Utover 1990-tallet begynte de å markere seg med gode resultater. Jentene rykket opp til 1.divisjon i 1993, mens guttene rykket opp i 1997. NTHI hadde både herre- og damelag i 1.divisjon fra 1995.

I 1998 ble NTHI og AVHI slått sammen til NTNUI. Begge klubbene hadde opptil tre lag i seriespill, og derfor ville sammenslåingen gjøre at man måtte redusere antall seriespillende lag. Løsningen ble et allianseidrettslag med to underliggende idrettslag: NTNUI Dragvoll og NTNUI Gløshaugen. Dragvoll videreførte sine røde drakter med gule og svarte striper, mens Gløshaugen fortsatte i grønt, med de samme stripene. Totalt hadde klubben nå ti lag i seriesystemet.

Sportslig gjorde klubben det veldig bra. Guttene på Dragvoll rykket opp til eliteserien i 2002, og fikk sin beste plassering i 03/04-sesongen, med seriesølv. I 2007 måtte de dessverre trekke laget på grunn av økonomiske belastninger i forbindelse med nye krav rundt elitelisensen. De var derimot tilbake i eliteserien i 2012. På jentesiden var det NTNUI Gløshaugen som hadde det beste laget, hvor jentene spilte eliteserie fra 1999. De gjorde det godt, og endte på medaljeplass hvert år fra 01/02 til 06/07-sesongen. Laget holdt seg i den øverste divisjonen frem til 2013.

I 2009 ble Dragvoll og Gløshaugen slått sammen etter pålegg fra NIF, etter endringer som gjorde at et allianseidrettslag ikke hadde lov å ha flere undergrupper innenfor sammen idrett.

På herresiden har NTNUI hatt lag i eliteserien siden 2012, med unntak av sesongen 2017/2018. På damesiden vant vi 1.divisjon i 2017, og NTNUI fikk derfor både herre- og damelag i eliteserien. I 2020 rykket elitelaget på damesiden ned igjen til 1. divisjon, men klarte å kjempe seg opp igjen selv med et «annerledes-år». For sesongen 2020/2021 skulle bli en sesong utenom det vanlige. Korona ga en usikkerhet hele sesongen og var grunnen til at flere lag i klubben ikke fikk verken trene eller spille kamper. Jentene i 1.divisjon valgte å trekke seg sanksjonsfritt og måtte dermed søke om opprykk til elite, og selv med færre kamper spilt enn vanlig ble den innvilget. Samtidig utvides klubben stadig, og vi har nå hele 19 lag.