Midtnordisk 2017

19/09/2017

I helga gikk årets første turnering av stabelen da vi arrangerte Midtnordisk hjemme på Dragvoll. 15 av 17 av våre lag var i ilden og fikk lekt seg litt før alvoret med seriespill og rankingturneringer braker løs. Lørdag kveld møttes vi alle til sesongåpningsfest på Nattergalen og i tradisjon tro var det nok en eller to som hadde en mer eller mindre hard turneringsdag i hallen søndag.

Nedenfor kan du lese helgas turneringsopplevelse sett fra et knippe av våre lag:


D3A

Vi var en spent gjeng som møtte opp på Dragvoll tidlig lørdagsmorgen. Det var vår første turnering sammen som lag, og i tillegg kjente vi på forventingene rundt det å være D3A. Denne turneringen kunne komme til å bli en viktig pekepinn på hvordan sesongen videre kommer til å bli!

Lørdag vant vi gruppespillet i vår pulje, mot Inderøy og Lierne. Fornøyd med resultatet kunne vi slå oss løs på sesongåpningsfesten og nyte kvelden! Søndag spilte vi en artig og jevn kamp mot TBK, der vi vant begge settene 25-21. Da var det bare finalen som gjenstod. Vi fulgte med på den andre semifinalen, og håpte egentlig på et aldri så lite NTNUI-oppgjør i finalen. Det ble det ikke, da Inderøy stakk av med seieren i kampen og dermed fikk den andre finaleplassen. Første sett vant vi med komfortable 25-12! Neste sett ble litt mer spennende, men etter litt opp og ned vant vi 25-23! En lykkelig og sliten gjeng kunne dermed gå hjem og legge seg velfortjent på sofaen for kvelden. Vi er fornøyde med helgen og gleder oss allerede til å spille igjen neste helg!


H2B

I 2.div herrer stilte i helga tre lag. NTNUI var representert med to av lagene i denne klassen (H2B og H2C), mens Trondheim ballklubb (TBK) stilte med ett. TBK og H2B er veletablerte andredivisjonslag med flere spillere som har spilt mye sammen før. Likevel var det knyttet spenning til hvordan årets H2B stilte i forhold til fjorårets seriemestere TBK, tatt i betraktning at laget har gjort noen utskiftninger fra i fjor. H2C på sin side er et nytt lag bestående av spillere som hverken kjenner hverandre fra før eller har spilt sammen tidligere, og ble sett dermed på som turneringens” dark horse”.

Første kamp i klassen var et internoppgjør mellom de to NTNUIlagene. Med overraskende lave skuldre og en solid innsats yppet H2C med H2B i første sett. Ingen baller fikk treffe gulvet uten at en H2C-spiller ofret liv og helse for å redde ballen. De første poengene var jevne og H2C sto godt i mottak. Men, til tross for oppofrende spill gikk de rutinerte guttene i H2B av med seieren i første sett (25-16). I andre sett stilte H2B med en sterk og rutinert førstesekser, tok en knusende (25-9) seier og vant dermed kampen 2-0.

Videre denne dagen fikk de to NTNUI-lagene bryne seg på et sterkt TBK-lag. Det endte dessverre med to tap. H2B spilte et bra og spennende førstesett mot TBK og vant dette 28-26. I de to neste settene ble dessverre TBK for sterke og vant til slutt kampen 2-1. H2C holdt også godt følge med TBK i første sett (25-22), men måtte se seg slått 2-0.

Etter en vel overstått sesongåpningsfest kvelden før var det duket for ytterligere 4 kamper på søndagen. De første tre kampen denne dagen var gruppespillskamper (lagene møttes 2 ganger), og disse endte med eksakt samme utfall som kampene dagen før. Dermed var det duket for finale mellom H2B og TBK, noe som skulle vise seg å bli en særdeles jevn kamp. TBK startet forøvrig friskt og vant det første sett 25-15., men et skjerpet NTNUI-lag kom tilbake 25-21 i andre sett. Dessverre var det lite krutt igjen hos H2B-gutta i siste og avgjørende sett der TBK ble for sterke og dro turneringsseieren i havn. Hiv og hoi..

 


D2C

Da var D2C i gang med sesongen, og Karen har spilt sine første kamper i den grønne drakta! Lørdagen startet med en deilig seier over D2B, der det meste klaffet og samtlige storspilte. 7-8-det var rått! Oppturen fortsatte med solid seier over Nyborg, før Blussuvoll også måtte se seg slått etter to jevne sett og 15-12 i det tredje. 9-10-nå vinner vi!

Søndagen fikk en mer eller mindre trått start etter gårsdagens festligheter; det viste seg nemlig lettere å være helt dagen før man er helt om natten, enn dagen derpå… Første kamp var igjen mot D2B, som så noe mer opplagte ut enn hva vi selv gjorde. Vi tok likevel første sett 25-17, og etter et langt andresett trakk D2B det lengste strået med stillingen 29-27. 4-5-kom igjen! Tredjesettet fortsatte også jevnt, men D2B var hakket hvassere og hentet inn de to siste poengene til 15-13. For en spennende kamp!!

Dermed ble det bronsefinale mot Blussuvoll en liten time senere. Da var trøkket fra lørdagen tilbake, og vi avsluttet med å vise hvor gode vi egentlig er. Dette lover godt for neste helgs RM, hvor D2C gleder seg til flere serve-ess og kanonskudd gjennom blokk! 2-3-D2C!


D-Elite

I helga var vi klare for første turnering i sesongen, nemlig midtnordisk! Vi møtte på 5 damelag fra 1. og 2. divisjon, og vi var spente og klare for kamper med et nytt lag, og uten noen av leggerne våre (!!). I pulja vår hadde vi det ene D2A laget og et ungt KFUM Volda lag.

Den første kampen var mot D2A. I det første settet hadde vi god kontroll med mye bra serving og vi vant 25-9, men i 2. settet møtte vi tøffere motstand, som gjorde at vi tapte 25-22. Vi ble nok litt nervøse da D2A fikk overtaket, men i 3. og avgjørende sett kom vi knallhardt tilbake og tok seieren. Pjuh!

I andre kamp mot KFUM Volda var vi spente på hvordan de kom til å spille. Vi fant fort ut at med god serving, gode smasher og godt forsvarsspill, så gikk dette ganske greit. I denne kampen spilte vi også et veldig godt førstesett, og fikk mer motstand i andre sett, men det endte med en behagelig 2-0 seier.

Som vinnere av puljen på lørdag var vi direkte kvalifisert til semifinalen på søndag, som enten skulle bli KFUM Volda eller Blindheim. Det ble KFUM Volda som stakk av med seieren over Blindheim etter en spennende kvartfinale. Så da skulle vi møte dem igjen, og nå var de enda mer gira etter en god kamp mot Blindheim. Semifinalen var morsom å spille, og vi fikk bra motstand i form av serving, men vi viste igjen KFUM Volda hvem som var sjefen og tok en 2-0 seier.

Da ble det finale på oss, og der skulle vi møte Lierne! Det var morsomt å skulle få møte dem, da nesten halve laget egentlig bestod av våre egne spillere. Vi forventet god motstand og var veldig spente, men kampen gikk nesten lekende lett på grunn av knallgode server og et fantastisk sideout-spill! Så da ble det 1. plass på oss, og vi takker for en strålende helg med mye bra spill 😀


 

H1

Som soleklare favoritter inn i turneringa var vi fast bestemt på å vinne alt. Og det gjorde vi. På lørdag. Vi hadde kontroll både på Blussuvoll og H2A. Etter det kom vår første store utfordring, elitelaget Stod Volley. Det vart ein jamn kamp, og når Stod endelig serva ut på 24-23 var finaleplassen eit faktum. Det var duka for trippelkamp mot elite. To volleyballkamper på søndagen, og den viktige kampen seinare på dagen. Byen. Tutt hadde planen klar, få elitelaget til å spise habanero. Med litt drikke innabords var  det lett å overtale uvitende, uerfarne elitespillere til å spise habanero, heilt frivillig. Heile 7 stykker tok utfordringa, og 7 stykker angra bittert. Med en ung elitespiller som tok seg på auget var det ikkje langt i fra at vi fekk Eddiksaken 2.0. Lørdagskampen vart uten tvil vunnet av NTNUI H1. Dessverre var dette ikkje nok, og elite vant begge kampene søndag. Alt i alt ei bra helg.


H3A

For oss i H3A startet sesongens første kamp i det tidligste laget kl. 10 på Dragvoll og oppmøtetidspunktene til spillerne varierte minst like mye som hvor mye hver av oss hadde hatt til frokost. I en pulje på fire lag hadde vi nå tre kamper foran oss, og gjengen var klar for å yte sitt beste. I vår første kamp møtte vi det nyoppstartede breddelaget som etter tre treninger sammen utviser stort potensiale til mye bra volleyball utover sesongen. Troppen vår, bestående av en halvdel rutinerte spillere og en annen av velutplukkede talenter fra årets opptak, fikk raskt overtaket. Flyten holdt seg og vi gikk smilende av banen med sifrene 25-10, 25-8 i sekken.

Neste runde ble derimot smilene våre tørket bort da TBK 2 snek seg opp i 12-4 ledelse, og vi fant ut at det var på tide å samle tankene i en timeout. Vår kjære treners motiverende tale fikk oss i gang igjen, men ledelsen var for stor og første sett endte 25-10 feil vei. I andre gikk det derimot bedre og både kant og dia fikk slått i fra seg. Dessverre holdt det ikke og TBK  unnslapp så vidt 3. sett med 22-25 i andre.

Siste match mot Nyborg var nå mye viktigere enn vi hadde håpet på og etter deres lure 26-24, 26-24 mot TBK 2, var det tre lag med like god mulighet for å vinne i puljen. Vi gjorde alt for å gjøre oss klar og samtlige var svette i trøyen før kampen var i gang. Innsatsen fikk vi betalt for og i en behagelig 13-8 ledelse tok reven “The Acer” ballen for å serve. Og serve gjorde han. Hele veien til 25! Maken skjer sjelden på volleyballbanen og vi forstod ikke selv hva som skjedde da dommeren blåste for sidebytte. Andre sett lignet første. “The Acer” viste at det ikke bare var mirakel som hadde skjedd og serverte flere susere over nettet. Etter et lekent plassert fingerslag var vi seirende både i kampen og i puljen med sifrene 25-12 i andre.  

Etter en meget vellykket sesongåpningsfest, klarte nesten hele laget å møte til kamp kl. 10.40. Bra var det, for på andre siden sto våre bestefiender fra samme klubb, H3B. Med A i vårt navn er det en skandale om vi lar B ta innersvingen på oss, så mannsterke måtte vi være. Det viste seg at H3B hadde vært litt for mye helt natten før, og kampen gikk vår vei fra start til slutt. Sifrene 25-11, 25-7 brakte oss selvsikre videre til finalen.

Til finalen var alle på plass, og vi var klar for revansj. TBK 2 hadde vist seg sterke dagen før, og de fortsatte fleksingen sin i første sett. De tvang inn første 25-20, men vi mistet ikke håpet. I andre hoppet vi opp i tet, holdt motstanderne fra oss og jobbet inn 25-16. I kampens hete fikk dessverre en av våre et aldri så lite overtråkk, her sprang flere i TBK-stallen til med tape, mens is ble hentet, og skaden godt tatt vare på. Takk for hjelpen! Mens den skadde lå med fot hevet, og en venninne ved sin side, tvang vi tankene tilbake på spillet. Etter andre sett var det nå bare 15 poeng mellom oss og seier, og vi var klar for å ta dem! Lekent spill ga oss ledelsen, som vi beholdt, og avlsuttet på topp 15-10. Seieren var vår på hjemmebane, og vi fikk vist at H3A er et lag å passe seg for denne sesongen.  


Bilder fra helga:

[gallery_bank source_type=»gallery» id=»13″ layout_type=»thumbnail_layout» alignment=»center» lightbox_type=»foo_box_free_edition» order_images_by=»sort_asc» sort_images_by=»sort_order» gallery_title=»hide» gallery_description=»hide» thumbnail_title=»hide» thumbnail_description=»hide» filters=»disable» lazy_load=»disable» search_box=»disable» order_by=»disable» columns=»4″ page_navigation=»disable» animation_effects=»fadeIn» special_effects=»none»][/gallery_bank]