Midtnordisk 2018

17/09/2018

Midtnordisk 2018

Årets sesong er for alvor sparket (les: smasha) i gang! Vi arrangerte (i år som i fjor, og året før der) Midtnordisk på Dragvoll for alle lag i regionen. Totalt hadde vi år 35 påmeldte lag der vi selv stilte med 21(!) NTNUI-lag da flere lag valgte å dele seg og stille med to turneringslag. Dette resulterte i diverse internoppgjør i løpet av helga – både innad i klubben og innad i lag. Sesongåpningsturnering betyr også — selvfølgelig — sesongåpningsfest! Lagene var på forhånd delt inn i vorsgrupper slik at nye medlemmer i klubben skulle få en gylden mulighet til å bli kjent med spillere på andre lag i klubben, og gamle medlemmer få sjansen til å rekindle gamle vennskap. På seinkvelden møttes vi alle på «The Mint» for en heidundrende fest langt ut i de sene nattetimer, noe som (som vanlig) resulterte i en overvekt av trøtte og slitne fjes på søndags morgen, samt en og annen spiller som ikke kom seg opp i det hele tatt. Kvartfinaler, semifinaler, finaler, og plasseringskamper ble likevel spilt, og vi tok gullet hjem i to av fire klasser:

M1:  Stod IL        2-0  NTNUI H1           (25-21, 25-19)
M2:  TBK 2         2-0  NTNUI 5             (25-21, 25-19)
K1:  NTNUI Elite    2-0  NTNUI Raud         (25-15, 25-9)
K2:  NTNUI 4       2-1  Lierne Damer 2.div  (22-25, 25-20, 15-8)

Vi gratulerer Stod IL og TBK 2 med gull i resterende klasser. Under kan du kose deg med litt lesestoff om helga fra perspektivet til noen av klubbens lag, samt nyte en fantastisk film fra helga laga av Fredrik Kjemperud og bilder signert Kjemperud, Brandal, Skauge, og Holmen.

NB! Dessverre streiket bildeopplasteren i kveld, men alle bildene kan sees på flickrsiden vår


H2A

Som den ivrige lesar på nettstaden kanskje hugsar, hadde H1 for to år sidan ei interessant rivalisering mellom vest og aust. Rivaliseringa enda med ein kamp som skulle avgjere kva landsdel som var den overlegne. Diverre gjorde tvilsam dømming og plutselege comeback frå elitespelarar at legitimiteten til resultatet vart trekt i tvil, og diskusjonen har tidvis heldt fram.

Som den ivrige lesar på nettstaden kanskje også hugsar, hadde fjorårets H1 ein fæl sesong som enda med nedrykk. Tre semifinaleplassar i ranking, heile to tap i serien og ikkje minst det å vinne alle heimekampane på Fort Dragvoll med 3-0 gjorde at laget, fortent nok, måtte ta turen ned i 2.divisjon.

Så det er mange tidlegare H1-spelarar samla på årets H2A. Midtnordisk vart sett på som eit godt høve til å ta opp igjen gamle konflikter. Laginndelinga ga dermed seg sjølv. Vi laga H2A Vest og H2A Aust, og fordelte våre trønderske spelarar på laga slik at det gjekk fint opp med posisjonar. Vi klarte altså det kommunaldepartementet har mislukkast med i snart fire år, å dele inn Noreg på ein effektiv og intuitiv måte (Du finn mailadressene våre på denne sida, Monica Mæland).

Laurdag enda begge laga på andreplass i pulja. Vestlendingane var nære med å ryke ut, og låg under 14-10 i tie-break mot H2B. Men comeback-Johan sto klar på serv på 11-14, så dette hadde vi kontroll på. Fem ballvekslingar og to time-outar seinare hadde vi vunne kampen, og var klare for semifinale. Der møtte vi elitelaget til Stod. Som ein kanskje kan tenke seg, var dette lett match. Eliteserielaget køyrde over det regionsinndelte 2.divisjonslaget. Eller gjorde dei det? Etter 25-15 til Stod i første sett, var det H2A-Vest sin tur til å vinne 25-15. Eit skremt bortelag klarte å slå tilbake, vann tie-breaket klart, og tok deretter ein enda klarare finalesiger mot H1.

H2A-Aust hadde få problem med å ta semifinaleplassen. Der møtte dei H1, og tapte 1-2 etter ein interessant kamp. Dermed låg alt til rette for bronsefinale, storkamp mellom Vest og Aust. Her overraska Vest alle med ein taktisk vri av dei sjeldne. Johan og Håvard skulle begge spele forsvar, og eit frekt toleggarsystem vart lansert. Overraskande nok var ikkje dette nok til å vinne. Austlendingane vann kampen nokså kontrollert 2-0, etter å ha hatt ei høgare angrepsutteling. Kjekt var det å observere at Haakon Haugerud var langt meir presis og teknisk enn i ymse konkurransar kvelden før. Saman med Thor Even Tutturen, Fredrik Opdal, Magnus Rodahl, Trygve Aglen, Henrik Skogen og Ole Alm vann han og Aust bronsa.

Vest enda med fjerdeplass, med følgande spelarar: Johan Sæter, Lars Brandal, Sindre Bostad, Sigurd Bjerkeland, Håvard Andersland, Jostein Lima og Vegard Buset.

No er vi klare for RM i Steinkjer neste helg. Det trur vi vert artig! For nivået i 2.divisjon verkar høgare enn på lenge. Så spørs det da, om Fort Dragvoll framleis er eit fort ved sesongslutt!

Interessante lenker ifm. tema:

https://www.fjordabladet.no/nyhende/2017/02/19/Volleyballkamp-avgjer-striden-14279297.ece

https://www.facebook.com/events/1675867332713179/permalink/1679525182347394/


D3C

bilder

En veldig spent og nervøs gjeng med jenter, møtte opp på Dragvoll tidlig lørdag morgen for sin aller første kamp. Aller første kamp som lag, første kamp som NTNUI og første kamp i volleyball noen sinne. Denne turneringen skulle gi oss et bilde av hvordan det er å spille volleyball og hvordan det er å spille for det som skulle vise seg og være tidenes kuleste klubb.

Målene vi satte for helgen var å være laget med best humør uansett resultat, noe vi innfridde godt til når vi spilte et jevnt sett mot D2C, siste kampen lørdag. Som lag har vi hatt en helt fantastisk forbedringskurve, og vi har blitt mye tryggere på hverandre som spillere og med tanke på evner. Vi taper kanskje midt-nordisk, men vi vinner for beste humør, høyeste heiarop og vi vinner uten tvil sesongåpningsfesten på lørdag kveld.

Neste helg skal vi til Steinkjer for RM, og vi klarer nesten ikke vente, for nå er vi så gira på å spille volleyball! De bredeste smilene og de beste lagkameratene finner du på D3C er vi alle blitt enige om. 


H2C

Denne høsten er H2C et forsterka lag, med ca. halvparten av spillerne fra fjorårets gode H2C-kjerne og nytt innskudd av gamle H2B-stjerner som Ole Kristian «Nett(e)kongen» Pedersen, Ambjørn «Vannspreder» Bang, Andreas «Serve-king» Martinsen, Andreas «The Fixer» Talberg, og Thomas «Kan vi ikke spille 2-ball’a» Olsen. I tillegg har vi innskuddet libero Jørgen Sæther som tar kurs i netting (eller var det nett-kurs?). Midt-Nordisk var en fuktig affære for H2C, men ikke sånn som du tror. Gulvet måtte tørkes gang på gang etter hard jobbing og slenging bak i forsvaret, for selv om vi spilte mot kun 3. Div-lag fikk vi nok å jobbe med. Første seier kom mot H3B (2-0) kl.08:45, og etter ei lita pause på 6 timer slo vi TBK3 (2-0) og gikk ut av pulja med max i sett-ratio. Vi var klare for vors og fest, men først skulle kvartfinalen spilles, som ble vanskelig mot et revansjesultne H3A som vi tidligere slo på Hitra. Så var det endelig klart for feiring av starten på sesongen, og på «The Mint» fikk vi besvist at det var mer enn nok energi igjen da vi rocket dansegulvet ut i de sene timer. Søndagen startet vi deilig sent med seier mot Lierne (2-1), og senere seier mot H3B (2-1), hvor sistnevnte hadde tydelig lyst på revansj. Med et tap og fire seiere syntes trenere Håvard og Alice at «it looked good», som er engelsk og betyr at vi var veldig flinke. Vi hadde ei kjempehelg og storkoste oss. Snakkes til helga igjen! To, tre, Håtose!

bilder

Awesome Flickr Gallery Error - Gallery ID 15 has been either deleted or not configured.


D2B

bilder

Det finnes kun ett ord som kan beskrive jentene på D2B: RÅ! Lørdag morgen møtte femten spilleklare jenter opp i Dragvollhallen, allerede da fast bestemt på at i helga skulle ingen få slå oss. Og slik ble det. For å gi publikum litt show og gjøre ting litt ekstra spennende i finalen, ga vi bort ett sett til damene fra Lierne, men bortsett fra dette gikk vi ubeseiret gjennom turneringen. Allerede under første kamp på lørdag fikk vi kjenne på at vi at vi er et høyst funskjonelt lag, og samspillet var godt på plass allerede første sett.

Med smilet om munnen etter en heidundranes første dag i hallen gikk turen videre til et (om mulig) enda mer heidundranes vors med gutta fra H1. Kvelden ble i kjent NTNUI-stil både en fuktig og minneverdig affære. Fireball og tequila gikk ned på høykant, og pizzastykker fløy veggimellom. På dansegulv som på banen er vi alle helter!

Søndag morgen er derimot et litt annet kapittel. En noe mindre lystig gjeng var igjen — med unntak av enkelte som hadde strøket med etter nattens festligheter — samlet og klare for kamp. Reduserte, men samtidig skremmende oppegående, dunket vi inn poeng etter poeng helt til vi sto igjen med førsteplassen. Etter å ha vist alle hva vi har å by på, gleder vi oss grenseløst til å fortsette sesongen! #youbetterwatchout
– XOXO D2Babes


H3B

Helga starta hardt for de flinke guttene mine, tidlig lørdag morgen. Trøtte, men klare, stilte nærmest et fullt lag til start. På andre siden av nettet stod et voksent, erfarent H2C-lag – favorittene i pulja og turneringa. Et småuggent og vel kjempet førstesett førte inn i et tettere og mer spennende andresett, men kampen endte 2-0 til gamlingene. I andre, og desidert viktigste puljespillkamp, møtte de grønn-, gul- og sortkledde et nyetablert TBK3-lag.

Etter et ukomfortabelt jevnt sett, som endte 25-23 til motstanderen, måtte ting endres. Jeg ber guttene roe seg ned, legge høyt og langt, og hamre ballene i bakken. Dette blir etterfulgt til punkt og prikke: 25-20 til hjemmelaget. I siste sett holder gutta presset oppe, og knuser KRIK-erne 15-5.

Kvartfinalen ble satt i gang i fem-draget samme dag, og de håpefulle NTNUI-erne møtte storebrorlaget til TBK3, nemlig TBK2. Etter å bli rundjult i første sett, endrer jeg litt på strukturen i laget, og gutta kommer seg meget, og leder godt langt inn i andre sett. Min motcoach og tidligere elitespiller Therkelsen blir så stressa og nervøs at han bytter seg selv inn sammen med deres beste kantspiller, i et forsøk på å redde settet. Det funker, men ikke bra nok. 25-20 til H3B. I tie-breaket spiller gutta bra volleyball, men må se seg slått av et bedre lag i TBK2.

Lørdag kveld er satt av til sesongåpningsfest, og gutta er invitert hjem til Coach, sammen med to andre jentelag og ett annet herrelag. Dette blir en alt, alt, alt for fuktig affære. Meget god stemning i heimen og i byen fører til et par frafall i troppen, og et par av gutta blir benkeslitere av egen vilje og konstitusjon. Undertegnede ler bare av gutta, og lar de være i relativ fred.

I første plasseringskamp spiller treneren selv kamp samtidig, og guttene blir overlatt til seg selv. Når undertegnede er ferdig med sin egen kamp, møter jeg et H3B-lag som gjør alt de kan for å slå sin rival H3C. Første sett gikk knusende til B-laget, men C-laget snarlig settball, og tie-break er et faktum. 25-23 til H3C. I et anspent og jevnt 3.-sett sliter guttene seg inn til 15-13-seier, og omkamp mot H2C om 5.-plassen står nå på agendaen.

Så kommer vi til mitt høydepunkt for helga. Dette førstesettet er det beste jeg har sett et tredjedivisjonslag spille noen sinne. Hver eneste serve sitter med høyt press, og hvis ballen kommer tilbake så enten blokkes den ned, eller fiskes opp i forsvar. Et tydelig stressa, pressa og nervøst andredivisjonslag knekker under presset guttene mine legger på de, og er sjanseløse hele settet gjennom. Alle mottak lander som varmesøkende missiler, og Roar lirer av seg «Jeg har hvilepuls. Alt sitter,» i time-outene. Grunnet nettopp potet-Roar sine eksellente legg, slår angrepsspillerne mine på seg selvtilliten til å hamre til hver eneste ball.

Andre og tredje sett er derimot ikke lik det første. Et tydelig skjerpet H2C-lag har fått summet seg, og slår tilbake i andre og tredje sett. Jeg husker i skrivende stund ikke hva stillingen ble, men tross overbevisende tap i helgas to siste sett, går hele laget mitt med hevet hode ut av turneringen. Guttas innsats og prestasjoner tyder på at den kommende sesongen blir behagelig som trener, og jeg gleder meg. De nye spillerne viser stort potensiale, og presterer allerede på linje med de erfarne veteranene på laget, som igjen får nettopp dem til å yte det lille ekstra jeg forventer av dem.

Bra spilt gutta, jeg er genuint stolt av dere.

Coach Olav


D2C

bilder

Da var sesongen endelig i gang for et nyopprykka D2C-lag. Jentene var fit for fight og klare til å bevise at vi fortjener plassen i 2.divisjon. Vår eneste libero hadde dessverre dratt på ferie denne helga, så våre fem kanter skulle i tur og orden få debutere i en litt for liten, rød liberotrøye i løpet av helga.

Lørdagen startet med kamp mot 2.divisjonslaget til Lierne IL der jentene storspilte. Fine mottak, gode legg og herlige smasher resulterte i en solid 2-0 seier. Videre møtte vi både NTNUI-lagene D3B og D3C i gruppespillet. Da hadde vi nok senka skuldrene et hakk for mye, og spillet ble også deretter, men begge kampene endte i 2-0 seier. Vi avsluttet dermed lørdagen som puljevinnere. Snakk om god oppladning til kveldens sesongåpningsfest!

Søndag var det duket for en spennende semifinale mot D2B, en kamp mange av oss hadde sett fram til. En litt snublende start for oss ga D2B et forsprang, men jentene ga ikke opp av den grunn. Vi kjempa hardt og lenge i hver ballveksling, og selv om D2B til slutt trakk det lengste strået var vi likevel stolte over et så solid resultat (25-23 og 25-20) mot laget som vant klassen vår.

Etter D2B-kampen hadde vi 3 timers pause på tribunen, som ble benyttet til restitusjon i form av kakespising (og soving for enkelte), og til å beundre alle volleyballguttene som var i aksjon på de forskjellige banene.

Til slutt bar det til bronsefinalen der vi skulle møte Blussuvoll D1. Denne kampen ble mer spennende enn vi hadde tenkt og etter to sett stod det 1-1. Tiebreaket ble også svært jevnt, men til slutt gikk den siste ballen i bakken og vi måtte innse at vi hadde tapt 13-15. Vi endte altså på en litt sur fjerdeplass på Midtnordisk, men er likevel svært fornøyde med helgas innsats, og gleder oss til RM i Steinkjer og resten av sesongen!


D3A

Helt nytt D3A i år, og vi var ikke akkurat mindre spent av den grunn. Midtnordisk var faktisk den første volleyballturneringen til flere av spillerne våre noensinne, men det skulle ikke stoppe oss fra å gjøre en god figur! Vi hadde delt opp laget i to, og spilte som Systembolaget og Nederlaget. Det ble masse spilling på samtlige, og selvom formen ikke var på topp på søndag syntes alle det var kjempegøy å spille, og tidvis spilte vi veldig bra mot alle lagene.

Vi kjempet hardt, men de aller fleste kjente nok på å ikke ha noen innbyttere, spesielt siden flere av kampene var mot 2.div.lag- gode 2.div.lag!

Alt i alt har det vært en super helg, der laget har fått blitt kjent med både hverandre og kampspilling. Nå gleder vi oss masse til RM neste helg.