Ranking 2 – REISEBREV – 2. og 3. div.

05/11/2018

Ranking 2 – Reisebrev fra 2. og 3. divisjon

Første helgen i november var alle NTNUI-lag i aksjon. D-elite, D1 og H1 spilte seriekamper og Ranking 2 for både andre og tredje divisjon gikk av stabelen noe som fikk både Dragvollhallen og Munkvollhallen til å eksplodere av idrettsglede og flyvende baller. Les hvordan et utvalg av lagene opplevde turneringen under! Resultater fra alle spilte kamper i helgen finner du også her – nederst i innlegget! 


Plasseringer Ranking 2

D2A – 1. plass

D2B – 2. plass

D2C – 7. plass

D3A – 2. plass

D3B – 8. plass

D3C – 10. plass

 

H2A – 1. plass

H2B – 2. plass

H2C – 6. plass

H3A – 2. plass

H3B – 1. plass

H3C – 9. plass


H2A

Etter eit særs surt tap i finalen i RM på Steinkjer, var H2A klare for revansje i sesongens 2. rankingturnering i Munkvollhallen. Oppmann Tutturen gjorde ein slett innsats, og gløymde både spelarliste, lisensliste og ballar. Etter hektisk korrespondanse med reserveoppmann Buset, var lisenslista i boks. Trenar Hoel ordna ballar med ein kjapp tur til Dragvoll, og vi var klare.

Pulja vår besto av oss, Verdal, H2C og TBK. Ein fokusert gjeng gjorde lite feil i desse tre innleiande kampane og tapte ikkje meir enn 19 poeng i nokon sett. Alle 13 spelarane hadde spelt og viste lovande takter. Dermed var vi klare for semifinale. Vi såg med skrekkblanda fryd på at eit sterkt H2B slo Blussuvoll i den andre pulja, for vi visste vi møtte taparen av kampen. Samtidig gav det oss moglegheiter til å ta fleire rankingpoeng på Blussuvoll, om vi hamna i finalen og dei i bronsefinalen.

Etter at Henrik Skogen tok ansvar som sjølutnemd turneringsleiar og endra oppsettet, fekk vi starta semifinalen tidlegare enn planlagt. Eit tett og jamspelt 1. sett enda heldigvis med 26-24 i vår favør. 2. settet starta minst like jamt, men vi klarte å skaffe oss eit lite forsprang mot slutten av settet, som heldigvis enda 25-23. Dermed var det duka for finale mot H2B, og ein moglegheit til å ta viktige rankingpoeng i samandraget.

Det var to heiltente NTNUI-lag som starta finalen, og det skulle vise seg at denne kampen blei enda tøffare enn semifinalen mot Blussuvoll. Det er ikkje anna å seie enn at det vart ein finale prega av mykje tøft og godt spel, og at H2B gav oss kamp til døra. Kanskje var det ørlite meir rutine som gjorde at kampen tippa i vår retning med minst mogleg margin. 2 poeng totalt var skilnaden i kampen som enda 25-23, 23-25, 15-13.

Dermed smykkar vi oss med førebels serieleiing etter å ha tatt mest rankingpoeng dei to første rankingturneringane. 3 seriekampar står no att før vi tek eksamens- og juleferie.


D2C 

Kl 10 lørdag morgen møtte ni motiverte jenter fra D2C opp i Munkvollhallen, klare for den andre rankingturneringa for sesongen. Vi skulle egentlig vært ti, men vår kjære kant Kristi hadde kvelden i forveien vært litt vel ivrig med grønnsakskuttinga og endte opp med litt kortere tommel. Hun var likevel på tribuna og heia på oss store deler av den lange, lange dagen i hallen!

Første kamp for dagen var mot Nyborg. I første sett var det lite som stemte på vår banehalvdel annet enn servinga og det endte 25-15. Selv med bedre spill i sett nummer to tok Nyborg kampen 2-0.

Etter en liten pause med dømming for de fleste, stod kampen mot storesøster D2B for tur. Her hadde begge lagene mye på spill. Vi ville veldig gjerne slå dem en gang til, og D2B var nok veldig sugne på revansje. Vi startet denne kampen som den forrige, og D2B vant settet overlegent 25-10. I andre sett hadde vi endelig funnet tilbake til nivået vi burde ligge på og ga D2B en skikkelig kamp om det siste settet. Selv med veldig bra spill ble de for sterke for oss og tok til slutt settet 26-24, og det ble et nytt 2-0 tap på oss.

I siste gruppespillkamp møtte vi Blussuvoll. Her fortsatte vi med det nivået vi hadde vist mot D2B og tok første sett. Dessverre kom Blussuvoll sterkt tilbake og kampen endte 2-1, og det ble nok et tap på oss. Deretter dømte vi tre kamper på rappen, og dømming var vel kanskje det eneste vi faktisk var gode på denne turneringsdagen. Med 7 av 13 spillere med dommergrad mangler det i hvert fall ikke på kompetanse.

Da kampen om 7.plass ble satt i gang denne lørdagskvelden var turneringa 2 timer etter skjema, og siden vi allerede var så forsinka valgte vi å gi motstander Lierne første sett. Etter dette begynte vi endelig å spille slik vi burde ha spilt hele turneringa. Andresettet var jevnt og endte til slutt 29-27 i vår favør. I siste sett hadde vi kontroll hele veien og seieren var til slutt et faktum da den siste ballen gikk i bakken kl 21.36. Dermed avslutta vi i det minste turneringa med en seier, og vi unngikk sisteplassen nok en gang.


H3A

I Dragvollhallen søndag 04.11 var det duket for spenning, engasjement, vinnervilje og selvfølgelig volleyball. Ranking 2 for 3. divisjon menn skulle ha gruppespill, kvart, semi og finale på samme dag! H3A var som alltid klar på banen timen før og var godt utstyrt med blant annet rester fra gårsdagens middag til å komme seg gjennom brasene. Med et knalloppmøte på 13 mann måtte trener Dorte kjempe både mot ulykke og midtene som kranglet over hvem av dem som ikke skulle spille neste kamp. Undertegnede mistet fortjent plassen i første kamp da han kom en god halvtime etter resten av laget. Fy fy meg!

På bane 5, kl. 10.40 var starten på vår ferd, og den begynte mot 3 divisjons unggutter, Nyborg. Det var mange nye ansikt som så på oss gjennom nettet og vi stirret tilbake for å finne ut av hva slags evner som lurte seg bak deres unge fjes. Et godt første sett 25-15, satte oss komfortabelt i ledelsen, men Nyborg viste at de ikke skulle gi seg lett. Neste sett tok de 4 poeng til, og med den utviklingen kan vi kanskje være glad for at det bare er først til 2 sett på ranking.    

Neste kamp var siste i puljen og der møtte vi Steinkjer. Midten slo skummelt bra, så vår egen midt hadde en jobb foran seg. Bane 5 viste seg å være vår bane i dag og vi tok første sett i god tone 25-20. Laget på andre siden av banen likte ikke resultatet og viste at de hadde enda mer lurt på lager og et spennende 2.sett ble jevnere enn vi ønsket. Allerede nevnte Steinkjers midt, kom med noen godt plasserte susere som vi ikke hadde mye annet å gjøre med enn å gi ham en tommel opp for bra utført. Dommerne, som tok avsluttende praksis på helgens dommerkurs, fikk også øvd seg på vanskelig situasjoner og lure folk med små kommentarer på deres avgjørelser. Heldigvis var det vi som fikk ballen sist over nettet til 25-23 og puljen var vunnet!

Under oppvarmingen mot melhus merket vi en noen plutselig harde slag kom vår vei, og her var det igjen et par farlige angrepsspillere. Etter en kjapp prat og litt eksperimentering fant vi ut at angrep var det beste forsvar. Bane 5 hadde nå begynt å føles som et hjem, noe vi virkelig viste utpå banen! Med strålende mottak gikk angrepsspillet som en krigstromme. Vår kjære dia Severin slo med en kraft og presisjon sjeldent observert på trening og dømmer man utifra kanten vår Thomas kunne man fort begynt å tro at gullhår faktisk gir flaks. For de dunket ball etter ball, som lyn og torden, pang og knall. Plutselig var det over og kampen var vunnet 25-14, 25-12.

I semifinalen ble andre banehalvdel okkupert av en skummel og høytheiende motstander, TBK 2. Vi var klar for motstand og gikk inn i kampen med godt mot, sammenbitte tenner. Vi holdt fokuset hele veien, og slappet da settet siste poeng gikk vår vei. 25-18 i første sett. Om vi slappet litt mye av kan diskuteres, for plutselig hadde TBK on god ledelse vi ikke fikk tatt igjen. Settet endte 21-25 og nå var det 15 poeng til seier for begge lag. Vinnerviljen oste av laget, men TBK kom seg opp i ledelsen til sidebytte. Nå steg det vinnnerdamp av laget og når den endelig lettet, ble vi stående som seierherre med sifrene 15-11. Bane 5 viste seg igjen som vår bane og vi kunne glede oss til finale!

Spenningen var på topp og energinivået nærmet seg bunnen. Etter 4 kamper var det på tide å forlate bane 5, raske sammen alt av mat og karbohydrater og jobbe så langt ned i kjelleren at vi nesten lagde hull i djevelens toppleilighet. H3B var klar på andre siden av nettet og som navnet vårt, H3A, sier, er det en skam å la B ende på topp. Denne mentaliteten gjorde oss kanskje nervøse, for i første var det lilleBror som tok de fleste poengene, og nå stod det bare 1 sett mellom H3B og seieren. Vi fikk samlet tankene og kom tilbake i andre 25-19. Nå, skulle det vise seg, var det bare 28 poeng til seier. Ballen var tydeligvis ikke enig med seg selv om hvilken side den likte best, og det var meget jevnt ved sidebytte. Etter en liten stund sendte leggeren vår, Håvard, ballen i en fin bue til den møtte diaens hånd, suste rett over nettet, og møtte en monsterblokk fra H3B. Ballen deiset ned i bakken foran føttene våre og H3B vant en fortjent seier 15-13 i siste sett.


D3B

Under helgens ranking hadde vårt kjære D3B lag ett mål. Og det var å endelig vinne over Blussevoll 2! Etter en klar seier på første kamp, var humøret på topp og energien like bak. Videre fikk vi ett spennende møte med den fremtidige vinneren av rankingen, TBK. Vi var både stolte og slitne. Hvorfor? Vi hadde nettopp kommet oss til tredje settet mot et lag som i teorien skal være bedre enn oss. Dette gav oss god trening på mottak og samarbeid. Men det å spille mot sterkere lag var jo ikke den eneste grunnen til at vi kjørte på med mottaks trening hver kamp. Vi hadde og maks uflaks på stein/saks/papir fronten, og vant ikke en eneste gang.

Etter godt inntak av mat, sjokolade og vann, var jentene klare for dømming og flere kamper. Det nye internasjonale skjemaet var innvikla i begynnelsen, og stressnivået var høyt for sekretariatet de første 10 poengene. Men litt etter litt gikk det opp, og da treneren vår sprang for å ta over jobben i siste sett med dømming, kunne vi springe til vår egen kamp. En kamp som starta bare 15 min etter.

Når alt kom til alt så klarte vi ikke å slå Blussevoll 2 denne gangen heller, men vi sitter igjen med ett sterkere ønske enn noen gang før om å vinne. Vi er blitt bedre, har mindre personlige feil, bedre rotasjon og har adoptert ett par heiarop i løpet av helga. Rankingen på lørdag ble avsluttet med en helt ok+ 8.plass, og en artig jentekveld på solsiden!


D3C

Blidfisene på D3C kom på Dragvoll, uvitende om at dette skulle bli en merkedag! Vi hadde satt oss mål for hver kamp om hvor mange poeng vi ønsket å ta i hver kamp, og feiret over de gangene vi nådde målene våres.
Vi hadde en røff start mot Stod, og spilte noe som kanskje var en av våres dårligste kamper på lenge. Heldigvis la vi igjen dette i den første kampen, og klarte å gi Grong motstand i 2 gode sett. Vi tok over dobbelt så mange poeng som ønsket mot Grong, så denne kampen så vi på som en seier, selv om vi tapte 25-15 og 25-18.
Som det blideste laget på turneringen, gikk vi inn i en jevn kamp mot Steinkjer, og tok vår første seier mot Blussuvoll! Vi er utrolig fornøyde med helgens prestasjoner, og vi gleder oss til revansje mot Stod om mindre enn 2 uker.

Vi må få takket Eirik Søreide Hansen, for å være en strålende assistenttrener denne helgen, når våre eminente trenere selv hadde ranking og kamp! Vi setter kjempe stor pris på at du hjalp oss, og vi håper du koste deg like mye som oss når vi vant siste kampen!

Seieren om best humør, gikk igjen til blidfisene på D3C, og vi er veldig fornøyde med å ha holdt mot og humør oppe hele helgen. Så håper vi at både D3B og D3A satte pris på heiing, for vi satte veldig stor pris på når de heiet på oss! 


H3C

Denne helgen var det duket for den andre ranking turneringen for H3C. Mange harde kamptreninger var unnagjort, og det gjenstod å se hvor god denne treningen hadde vært for gutta.

En ganske trøtt gjeng møtte opp på Dragvolls treningsanlegg klokken halv 11 før første kamp mot Melhus klokken halv 12. Melhus hadde allerede før kampen spilt sin første for turneringen, og hadde da spilt seg mer i varmen enn det gutta hadde gjort. Ikke bare tretthet svekket «Ingrid og Ginas første», men skader av Magnus L. Kvebæk og Alexis Chanel gjorde ikke starten noe bedre ettersom trenerne også var borte.
Det første settet var nokså jevnt, men Melhus var hakke bedre dette settet. Vi lar oss skylde på at de allerede hadde spilt en kamp. Andre settet derimot var veldig jevnt. Boss Hvalross disipler startet dårlig og lå under med 6 poeng, men gutta greide å ta innpå. Selv om til slutt Melhus dro det lengste strået og vant til slutt 2-0 i sett med 2 poeng.

Den siste og beste kampen av NTNUI 7 kom en og en halv time etter kampen mot Melhus. Her spilte det høyenergiske laget mot Blussevold 2. Igjen tapte gutta det første settet, men her var det mye jevnere. Andre settet derimot storspilte «gutta på gølvet», Frode Strømsnes og Mats Topstad, men enda bedre David Phan. Hans mottak og gode slag gjorde at laget vant sitt første sett for dagen. Ikke bare spilte disse tre bra, men hele laget hadde nok kanskje sitt beste sett i alle turneringer. I likhet med første sett var andre sett også veldig jevnt. Mye frem og tilbake om hvem som ledet endte til slutt med tap for gutta, et meget surt tap ettersom laget spilte utrolig bra. Men bitterheten varte ikke lenge ettersom kampen om 9. plass var mot et lag med fire spillere. Første og eneste seier i turneringen var da et faktum.


Helgas resultater for alle våre lag: