Ranking 3

05/04/2017

I helga gikk siste rankingturnering for alle lag i NTNUI Volleyball (med unntak av Elite) av stabelen. Førstedivisjonslagene våre reiste til Askim for å spille turnering der, mens vi var heldige arrangører for 2. og 3.div hjemme i Trondheim der kampene ble spilt i Blussuvollhallen og på selveste Dragvoll Idrettssenter. Det ble en helg med lange dager i hallen for fleste, men dermed også en helg full av god volleyball og ikke minst godt samhold innad og på tvers av lag. Utfyllende resultater for ranking 1. div kan du se her og for 2./3.div her. Nedenfor har vi samlet noen ord og bilder fra lagene etter helga. Se, les og le!


D1

Den siste tiden har D1 møtt en del motstand i seriekampene, og forrige helg vendte vi hjem fra nord med to knappe tap. Vi var innstilte på å komme langt i den siste rankingturneringen i Askim, da vi på tidligere turneringer har gjort det sterkt og kommet på 2. plass. Vi kjørte leiebiler ned fredag og sov hos Gudrun og Ragnhild sine foreldre, henholdsvis i Moss og på Skøyen.

Vi var i pulje med Gjesdal IL, OSI 2 og Skjetten. Første kamp møtte vi Gjesdal, wildcard fra 2. divisjon. I denne kampen lekte vi oss, og fikk blant annet inn en del skyt og C-slag fra midten. En artig kamp! Kanskje ble vi litt overmodige av den enkle seieren i første kamp (25-12, 25-7), for neste kamp mot OSI 2 var vi ikke til å kjenne igjen. Det var en merkelig kamp med mye rot fra funksjonærenes side. Ingenting stemte, og vi fikk heller ikke til å løfte oss opp i løpet av kampen. Dette var en tung kamp å spille. Vi tapte med klar margin (25-14, (25-17). Stemninga var ikke på topp, og nå begynte vi å kjenne på presset. Hvis vi taper neste kamp mot Skjetten, ser ikke det lyst ut. Skjetten, som vi har vunnet greit mot i serien, viste seg heller ikke å være noen lett motstander. I første sett storspiller vi (25-11). Hva som skjer etterpå, må gudene vite. Vi legger oss nedpå og presterer å tape kampen (19-25, 8-15). Sjur og Tim er ikke glade, og det er ikke vi heller. Vi befinner oss nå i det nedre sluttspillet. Skandale! Står vi i fare for å miste 1. plassen i totalrankinga? Skuffet vender vi nesene hjem for å slikke sår.

Søndag morgen møter vi BSI. Her leker vi oss og viser at vi ikke hører hjemme i det nedre sluttspillet (25-12, 25-11). Neste kamp er mot Lierne, et jobbelag vi aldri skal undervurdere. I kjent stil knuser vi i 1. sett (25-10), men legger oss nedpå og lar Lierne tar 2.sett (22-25). I 3. sett vinner vi 15-11. I siste kamp møter vi Randaberg 2, som resulterer i seier i vår favør (25-22, 26-24). Vi ender til slutt på en 9. plass i rankingturneringen, men priser oss lykkelige for at vi likevel berget 1. plassen i totalrankingen. Vi endte opp med 323 poeng, mens BK Tromsø fikk 310 poeng. Sola tittet fram da vi kunne sprette champagnen utenfor Askimhallen, og i det øyeblikket var det ikke så vershttp://www.ntnuivolleyball.no/reisebrev-fra-d1/t å være en NTNUI-er! 🙂 Før vi kunne reise hjemover var det tid for utdeling av pokal og medaljer. Sesongen er over for denne gang. Nå gleder vi oss til neste sesong og opprykk – hvor vi skal spille med de beste!

Les også lesebrevet på deres egen side her.


H1

Les H1s reisebrev her!


D2A

Lørdagen startet bra for D2A med seier mot Fjellmann og Blussuvoll 2. Kvartfinale mot D2B, som derimot hadde tapt sin pulje, så i første omgang ut til å skulle ende med en lekende lett seier. D2A vant overlegent første sett. Dessverre var det et svekket A-lag som stilte på siste ranking; mangel på både spillere og trenere gjorde det ekstra utfordrende å heve seg over D2B når hodet ikke hang helt med. Det endte med en 2-1 seier til B-laget – et stort nederlag for D2A. En stor seier for D2B! Heldigvis var hode og krefter tilbake på søndagen, og det ble 2-0 seier mot både D2C og Fjellmann. Med en 5. plass på siste ranking klarte D2A å beholde sin plass som nr. 2 i serien. Selv om siste ranking ikke gikk helt som ønsket er laget alt i alt veldig fornøyd med årets sesong! HO HA 2A!


H2A

NTNUI 3 (H2A) hadde to mål for denne turneringen. Mål 1: Slå TBK (Trondheim BallKlubb). Mål 2: Vinne turneringen.
Med et ørlite forsprang på TBK på totalrankingen så var det klart et dersom vi slo de på plassering, eller kom på plasseringen bak, så ville vi vinne totalrankingen. TBK har vært vår tøffeste motstander denne sesongen, men som 1. og 2.seedet så var det forventet at vi ville møte de i en eventuell finale, og dermed kunne oppnå begge våre mål der så lenge vi gjorde jobben mot de andre lagene. Sånn skulle det derimot ikke gå.

Med en noe tynn stall med få innbyttere gjorde vi rent bord i puljespillet. Vi spilte tidvis veldig god volleyball, men måtte spille 3 sett og hente ut alt vi hadde av krefter for å slå både Inderøy og H2B. En sliten og fornøyd gjeng hadde gjort jobben, og ventet for å se hvem vi måtte slå i semifinalen før vi forventet TBK i finalen. Forbløffet ble vi tilskuere til at TBK (uten Oddvar Legend Standal) gikk på tap mot både H2C og Lierne i sin pulje, og dermed endte opp på 2.plass. Uten å insinuere noe som helst så var dette optimalt for TBK da de nå fikk muligheten til å vinne serien hvis de slo oss i semifinalen. Dessverre var vi ikke gode nok i denne kampen, og TBK vant fortjent 2-0. Skuffet innså vi at seriegullet mest sannsynlig glapp i den kampen. Vi slo Lierne i bronsefinalen, men det var en mager trøst da TBK slo H2C i finalen.

Vi vil benytte anledningen til å gratulere TBK som seriemestere, og takke for mange tette, velspilte og veldig artige oppgjør. Vi gleder oss til flere spennende kamper neste sesong. Vil også gratulere H2C med vel gjennomført turnering! Serien i år har vært veldig spennende med mange jevne og tøffe kamper. Etter skuffelsen har lagt seg etter å ha tapt serien på målstreken, vil vi nok være fornøyde med å ha tatt 2.plass i en serie med så høyt nivå. Vi sees neste sesong, da skal vi ha revansj.


D2B

For D2B var rankinghelga en berg-og-dalbane-tur uten like! Puljespillskampene startet dårlig da vi både tapte for Blussuvoll 1 i første kamp og D2C i andre. Sistnevnte hadde vi slått med god margin i treningskamp tidligere i uka, så det var en skuffet gjeng som forberedte seg på en hard kvartfinale mot selveste D2A. Første sett forstatte som puljespillskampene, vi fikk aldri spilt vårt eget spill skikkelig, men midt i andre sett løsnet det virkelig og vi fikk endelig vist hva som bor i oss! Vi vant andre sett og knuste til i tie-break-settet med seier 15-6 og nådde dermed et av sesongens mål, nemlig å vinne en kamp mot storesøster D2A.

I semifinalen møtte vi Nyborg og spilte til tider god volleyball, men dessverre ble Nyborg for sterke og vi endte med bronsefinaleplass. I bronsefinalen møtte vi Blussuvoll 2, et lag vi har spilt jevnt med tidligere i sesongen, og denne kampen ble heller inget unntak der. Vi hadde kontroll og spilte vårt spill i største deler av kampen, men glapp litt på slutten av settene og gjorde det litt mer spennende enn nødvendig. Likevel ble det 2-O-seier og bronsemedalje på tuttifruttijentene fra D2B som med det sier seg fornøyd med helga.

«Vi vant de kampene vi burde vinne» – Solveig, libero D2B.

ASS, ASS, ANANAS, TUTTIFRUTTI OLÈ!


H2B

H2B stilte med fem kanter og én (!) midt til siste volleyballhelg for sesongen. Det var likevel ikke derfor en noe skuffet gjeng endte på syvendeplass i helgens rankingturnering. Ikke bare gjorde Ambjørn en god figur som stand-in på midt, men også Odin (H3A) og Fredrik (H3B) gjorde gode sett mot Verdal på søndagen. Begge er tydelig klare for andredivisjonsspill neste sesong. Vi vil også gratulere H2C, som slår oss på totalrankingen for første gang på seks år! Nå vender H2B nesene mot beachsesong, eksamener og rehabilitering etter diverse skader på flere av spillerne.


D2C

D2C har hatt en veldig bra helg sammen. Pangstart på lørdagen med seier mot B og en tung men artig kamp mot Bluss 1. Etter en spennende kvartfinale, trakk Nyborg det lengste strået i tredje sett 19-17. En sliten og litt skuffet gjeng møtte på søndagen med nytt mot før kampen mot A, men A ble for sterke. Det var tungt å holde motet oppe de siste kampene, etter mye hard jobbing og lite belønning for strevet. Tross dette avluttet jentene turneringen med et smil, og vil takke alle i NTNUI for en bra volleyballhelg.


H2C

Ranking 3 gikk over all forventning for H2C. Vi visste at vi hadde økt nivået vårt betydelig over jul og ønsket å komme langt i sesongens siste rankingen for å passere H2B på sammenlagttabellen.

Vi hadde en utfordrende gruppe med Lierne, TBK og Verdal. Vi hadde hverken vunnet mot TBK eller Lierne ved tidligere anledninger. På lørdag fullførte vi gruppespillet med 9/9 poeng og gruppeseier! Vi var allerede storfornøyde med prestasjonen vår, men ønsket å gå hele veien. Vi spilte oss inn i finalen etter enda en seier mot Lierne.

Finalen startet bra for oss og vi hadde to settballer mot TBK i første sett. Dessverre klarte vi ikke å spikre settet, og lå dermed under stort press i sett nr 2. Førstesettet bestod av høyt tempo og godt spill fra begge lag, men det ble litt lavere nivå i neste sett. Fokuset og kreftene strakk ikke til og vi måtte ta til takke med en sterkt 2. Plass.

Takk for en herlig sesong
– H2C


D3A

D3A hadde en super volleyballhelg med mye energi og engasjement og vi avsluttet helga med tittelen serievinnere 2016/2017 i 3. divisjon Region Trøndelag.


H3A

H3A hadde favorittstempel før helgens rankingturnering på Dragvoll. Forrige helg var vi på Røros og ordnet seriegullet etter å ha ledet avdelingen fra første serierunde. Denne helgen levde vi også opp til forventningene og vant til slutt overlegent i finalen. Dette etter å kun ha tapt ett sett gjennom hele turneringen. De fleste av spillerene har begrenset med volleyballerfaring fra før så gullet smakte meget godt!


D3B

D3B hadde en utrolig bra helg! Nesten alle spilte kamper ble vunnet, men unntak av den dramatiske kampen mot Inderøy som endte i 15-13 i tredje sett. Dette ga oss en totalplassering som nummer 3 i serien og nummer 3 i rankingen. Helgens største meritt var kampen om 3.plassen mot Nyborg; som startet med å ligge under 14-2, før så å dra i land førstesett med stillingen 25-22. Vi er fornøyde (kanskje aller mest fornøyd med seieren mot D3A) og takker med det for oss og sesongen 2016-17.


H3B

Jasså ja, neimen var det ikke duket for sesongens siste Ranking for de grommeste guttene i 3. div. Årets siste høydepunkt for et lag, som med sin etter hvert voksende tilhengerskare, har begeistret mangt et volleyballhjerte med sitt sjarmerende labre nivå.

Allerede under oppladningen til turneringen kunne en merke at det lå noe rart i luften. Med et tilnærmet fulltallig oppmøte på de to siste treninger og team-bygging på Lyche, var det tydelig at noe stort var på gang. Skulle dette bli dagen da H3B ble kvitt sitt sagnomsuste spøkelse og endelig vant en turnering?

Ledet av Morraheltens trussel om prikk til ølkassen møtte guttene presis i hallen denne lørdagsmorgenen. At guttene var øltørste allerede så tidlig på morgen fikk lagets hovedsponsor, Bæ**ern, føle da han litt nonchalant kom spaserende inn 10 minutter etter frist og måtte legge ut i det vide og brede om egen forsentkomming. Alt var med andre ord som det pleide å være i dette trivelig selskap.

Første kamp var mot ungfolene fra Vikåsen.  En kamp H3B, overraskende nok, oppskriftsmessig tar med hjem etter 2-0 i sett. Langt tøffere motstand skulle guttebassene møte i neste (og siste) gruppespillkamp. På andre banehalvdel ventet Fram. Et lag vi aldri har slått. I forkant av kampen svirret det rykter i gangene om at en av Sundseth-brødrene var blitt speidet på av H2B. Om at det var hold i disse ryktene vanker det liten tvil, for lillebror Sundseth gikk ut i full speed. Sammen med sine makkere KanonKnut og storebror Sundseth satte de opp en mur H3B ikke har sett maken til siden storsigneringen MonkeyMan forsvant ut med skade på nyåret. Når Han Far i tillegg leverer serveess på serveess blir det klart at H3B er på ferten av noe stort. Første sett ender 25-22 og håpet om en semifinaleplass blir stadig sterkere.

I andre sett, gis det plass til en av H3B’s største talenter, Mr Mekk. Gjetord går fortsatt om de usedvanlig presise leggene man opplevde sent 2016, i det som blir ansett som H3B’s hittil største storhetstid. Godt hjulpet av sesongens mann i rødt, El libro, kunne dermed mister Hegg-Lunde smashe hjem kampen. Vi var i semifinalen! JADDAA!!!

Det er nå guttene først innser hva som har skjedd. Ikke bare har de endelig slått Fram en gang for alle, men jaggu er de ikke også i en smått historisk semifinale.

Etter kamp fikk lagleder beskjed tikkende inn på øret om at våre erkerivaler, H3A, hadde gått av med seieren i sin gruppe. Med seier i semifinalen ville vi derfor kunne få en gullfinale mellom NTNUI’s kanskje 2 største profiler, H3B & H3A.  Men først altså, semifinale mot Røros. Også her hadde H3B en begredelig statistikk, L-L-L-L, på de siste 4 kamper. At Røros er et sted med mange store volleytalenter hadde vi for lengst fått med oss, da også halve treneapparatet vårt har aner derfra.

Med adrenalinet fortsatt brusende i blodet gikk guttene ut i et forrykende tempo som ga spillerne på Røros bakoversveis på nivå med selveste Trump. Hverken gutta på benken eller tilskuerne skjønte helt hva som utspant seg på banen for brått hadde vi vunnet første sett. Lenge så det ut som dette var en kamp man virkelig kunne skrive hjem om, men som de fleste av våre faste tilskuere gang på gang har sett så er og blir H3B et showlag. Og dette skulle vi så absolutt vise. Det alltid så gode humøret blant spillerne tok seg til nye høyder på stillingen 16-7 i andre sett og det ble hvisket om at finalen var sikra, men det var her det hele snudde. Ute på banen kunne man observere den tidligere Flakkmannen i humoristisk prat med BallBlower om forrige helgs affærer og opphav til nytt Spy*** kallenavn. Når heller ikke Man in Red maktet stoppe serverekka fra Røros ble det smått panikk på benken. 16-7 ble snudd til 16-19. En ufattelig snuoperasjon av Røros, og selvfølgelig stod H3B midt oppi det hele. Selvtillitsboosten fra de tidligere kamper gikk rett og slett til huet på guttene som nå måtte innse at sesongens uten tvil største nederlag var et faktum. Drømmen om Clash of the Titans i finalen brast, og mens H3A kunne dra gullet i havn måtte H3B ut i bronsekamp mot Fram.

Motivasjonen før bronsekamp kunne neppe vært lavere, selv om dette i seg selv for så vidt er en meget sterk prestasjon sett sesongen som helthet. Heldigvis har H3B ikke ett, men to, ess i ermet. Under overgangsvinduet i sommer plukket vår speider opp nyss om en sveitsisk diagonalhelt, og ikke mange ukene senere hadde H3B mannens signatur i hus. Sammen med The Hero With The Fluffy Hair dannet de det som i historiebøkene blir skildret som den sveitsiske brigade. Med dunking fra både kant og dia var Fram nok en gang sjanseløse. Bronsen var sikra og det bitre semifinaletapet for lengst borte. Gutta kunne derfor dra ut på byen vel vitende om at de hadde spilt sine sterkeste kamper og vunnet en meget sterk bronse i dette gode 3. divisjonsselskap!

Epilog:

Daglig leder på H3B vil takke både trenere, støtteapparat, og tilhengere for deres hjelp og støtte denne sesongen. Et bedre lag og støtteappart skal man lete lenge etter! ❤

PS: Om Flakkmannen nok en gang er nødt til å få nytt kallenavn etter lørdagens feiring er heller uvisst.

PSS: Det ryktes om at det sagnomsuste oppgjøret mellom H3B og H3A vil finne sted post-påskeferie.


D3C

Til tross for at vi forrige fredag dyrket alkoholvanen, handlet denne helgen kun om vann fra kranen – for på både lørdag og søndag regjerte vi banen. Vi på D3C startet helgen med en rå seier mot rivalene fra Blussuvoll, etterfulgt av et tap mot damene fra Stod. Men vi skulle ikke la oss knekke av den grunn, for to seire og et tap på søndagen reddet oss fra den dype bunn. I finalen måtte vi dessverre ta til takke med et tap mot Inderøy, men vi seiret nok klart når det kom til heiing og støy. Etter en fantastisk 2. plass på turneringen i Dragvalhalla er vi klare for en ny sesong og nye volleyballa. Pallen fikk vi plass på, og D3C er udødelige nå!


D3D

Vi på D3D hadde dessverre ikke helt medvind under denne rankingturneringen, og havnet dessverre på sisteplass i vår pulje. Likevel la vi ned en god innsats og sier oss derfor fornøyde med helga, likevel!

TO – TRE – D3D!