Regionsmesterskap i Steinkjer

24/09/2018

Regionsmesterskap i Steinkjer


Årets første rankingturnering for lavere divisjoner, Regionsmesterskapet i Steinkjer, er over. NTNUI stilte i år med hele 12 lag på turneringen, i en vel gjennomført og arrangert turnering. For noen av lagene var dette den første seriøse turneringen spillerne opplever, mens andre lag bestående av langt mer erfarne spillere, siktet om de gjeveste plasseringene i begge klasser. De grønn-, gul- og svartkledde jentene og guttene fra universitetsklubben raket med seg følgende plasseringer:

D2A – Gull

D2B – 4. plass

D2C – 9. plass

D3A – 12. plass

D3B – 16. plass

D3C – 17. plass

H2A – Sølv

H2B – Bronse

H2C – 9. plass

H3A – 7. plass

H3B – 11. plass

H3C – 15. plass

Nedenfor følger et par av lagene sine opplevelser og resonneringer fra årets regionsmesterskap.


D2A

Hele 13 ivrige jenter fra D2A var med på å spille RM denne helga. Det første vi gjorde da vi kom til Steinkjer var å lage en instagram som heter noe så kreativt som ntnuivolleyd2a (følg følg følg!!!). Målet for dagen var selvfølgelig å vinne pulja vår, som bestod av våre klubbsøstre D3B og D2C, samt TBK. Vi vant alle kampene 2-0, og målet vårt var dermed nådd! Etter kampene spiste vi selvfølgelig pizza på orion, som visst nok er det eneste spisestedet i nærheten av hallen som tilbyr glutenfrie retter. Dette var godt!!! Kvelden brukte noen på å slappe av på rommet, noen spilte kort i kantina og noen syntes ikke det var nok med en hel dag i hallen, så de tilbrakte kvelden sin her. Hele laget var i seng (les: luftmadrass/liggeunderlag) før kl 00:00, noe som skulle vise seg å være svært lurt.

Neste dag møtte vi først Levangerstudentene, og deretter Fjellmann i semifinalen. Vi ga bort det første settet til motstanderne våre begge disse kampene, men skjerpet oss og vant begge de påfølgende settene. Dermed var vi i FINALEN mot Nyborg. Denne kampen greide vi å vinne 2-0 og D2A dro hjem med gullmedaljen. Vi fikk ikke noe ekte gullmedalje, men vi fikk hver vår refleks + en volleyball! Resultatmessig kunne det ikke gått bedre for oss; vi vant alle kampene denne helga! På den sosiale siden har jentene nå blitt enda bedre kjent, og vi er en herlig gjeng med lagvenninner. Takk til trener Mathias som var med oss både på og utenfor banen hele helga. Han lærte oss å spise karbohydratbasert, vaske hendene etter hver kamp og til og med å se ut som et lag!!!

Vi er veldig optimistiske etter helga og ser frem mot en sesong som kan bli VELDIG spennende!
(Innlegg skrevet av Anita, 22 år, og ikke en 15 år gammel jente høy på sukker og nyforelskelse.)


H2A

Sjølv om enkelte (Johan) synest at oppmøte 7:15 på Gløshaugen var litt i tidlegaste laget, klarte alle på H2A å møte opp før bussane gjekk. Laurdagen spelte vi tre puljekampar mot TBK 3, H3A og Blussuvoll 2, som alle enda med 2- 0 siger. Vi fokuserte på å finne relasjonane mellom spelarane, sidan ikkje all har spelt med kvarandre før.

Kvelden blei brukt på Orion pizza, samt å hente inspirasjon frå verdseliten som spelte VM-kampar, før ei god natts søvn. 10:16 sto vi klare i kvartfinalen mot Verdal, som også enda med ein grei 2-0 siger til oss. Dermed var det duka for ein særs viktig kamp i semifinalen, nemleg internoppgjer mot H2B. Første sett starta relativt jamt, før drog ifrå ved hjelp av solid blokkspel og gode servar. Settet enda komfortabelt 25-17. Andre starta dårlegare og vi låg under 8-4 (?). Etter ein alvorleg time-out losna det for oss, og vi vann 25-19. Finaleplassen var i boks!

Finalen mot Blussuvoll var ein særdeles nervepirrande kamp. Vi heldt fram med same laget som i semifinalen, sjølv om nokon dei eldste (Skogen) kanskje var litt slitne. Ein banan og cola gjorde susen. Førstesettet var som venta jamt og tett, og litt mottaksrusk frå vår side gjorde at vi ikkje heilt fann flyten. Men det fekk vi rydda opp i, og halte første sett i land 25-23. I andre sett gjorde ein dårlegare figur, og no var det angrepet som ikkje satt. Vi sleit med å avgjere poeng, og hadde i tillegg nokre personlege feil som gjorde at vi hamna bakpå. Forspranget klarte vi ikkje hente inn, og tapte 25-20. Dermed var det duka for tie-break. Med høgt tenningsnivå og godt spel sikra vi oss 8-6 til sidebyte. Vi heldt oss i leiinga, sjølv om vi ikkje var heilt fornøgd med spelet. Vi leia 13-11 og 14-13, men måtte gje tapt 17-15 etter nokre personlege feil på slutten. Dermed kan vi ikkje gjere anna en å sjå fram imot neste oppgjer mot Blussuvoll, og trene hardare for at det skal gå vår veg.


H2B

NTNUI3 stiller i år kanskje det sterkeste B-laget vi har sett i 2.-divisjon i Trøndelag. A-laget viste seg større i semifinalen, men en skjerpet gjeng, som stiller hele 15 spillere til borteturnering, samler seg og overbeviser i en god bronsefinale. Men la meg starte fra begynnelsen: vår første kamp som komplett lag, mot Røros volleyballklubb.

Et sortkledd lag fra Destinasjon Røros, et sted som reklamerer med “romantisk middag”, “3 tips til romantikk på fjellet”, “mat fra rørosregionen”, “sporty handel” og “fjellturer i rørosregionen”, stiller mannsterke til første kamp for helgen. Det er dog tydelig at det finnes lite grunnlag for å reklamere med “toppvolleyball” på hjemmesidene. Selv uten toppa førstesekser, og generelt laber kvalitet i spillet fra H2B sin side, ender kampen i 2-0. Henholdsvis 25-10 og 25-13 i første og andre sett. Undertegnede har forøvrig spilt og vunnet MIX-turneringer mot flere av spillerne på røroslaget, i turneringer i hjembyen til de sortkledde, og gleder seg allerede til ny turnering neste år. (Shoutout til @nyttaarsturnering på Facebook)

Neste kamp går av stabelen toogenhalv time senere, mot et nyetablert H3C. Lille-lille-lille-lillebrorlaget vårt gjør tapper motstand, men må se seg slått av store-store-store-storebror, med settsifrene 13-25, 16-25. Gruppas tøffeste motstand kom i følgende kamp mot H2C, hvor vi stikker av med seieren 2-0. Det var for tett til å kalles en klar seier, men ingen tvil om hvilket lag som er det sterkeste. Undertegnede mener at vi underpresterer, tross seieren, og at C-laget spiller sin beste kamp i gruppespillet. Ved endt gruppespill går turen til Orion for pizza, burger, brus og deilig, deilig pils.

I andre dag av turneringen stiller vi med et lag forsterket av en to meter høy(!) diagonal, som forrige dag slappet av og hvilte beina. Med andre ord, nå er laget nesten fulltallig. Eneste spiller som manglet var vår spanske utvekslingsstudent, og generelt kjekkas, som ble værende i Trondheim med lettere forstuet ankel. Første kamp på denne herrens hviledag, søndag treogtyvende, gikk mot et forsterket hjemmelag: Steinkjer VBK. Tross forsterkninger hos Steinkjer av en tidligere elitespiller, og generelt elendig spill av godguttene fra Trondheim, går seieren til nettopp godgutta fra H2B. 25-21, 27-25, og semifinale mot H2A er et faktum. Semifinalen er beskrevet rimelig korrekt av H2A i deres korte referat, og jeg har lite å tilføye.

Helgas siste kamp, og kampen om bronsen, går mot et blåkledd førstelag fra Trondheim Ballklubb. Første sett viser seg å bli en overkjøring (tross resultatet), der de tekniske og naturfaglige studentene gjør bytte på kant på stillingen 18-9, for å hvile minst ett par bein i førstesekseren. Settes heftigste bytte skjer mot slutten, der vi gjør et legger-dia-bytte, der lagets to eldste spillere kommer inn i sideout – hamrer ballen kontant i bakken, og bytter direkte ut etter dette. Settet ender 25-19 til NTNUI3, som for første gang i turneringen spiller et sett vi er fornøyde med. Andre sett går mye jevnere, og TBK viser muskler i perioder. Midtveis i settet får TBK’s legger, veteran og ridder for NTNUI, Oddvar, en ball i fjeset. Ett brilleglass forlater dessverre innfatningen, og en annen tidligere NTNUI-er, nygifte Knut Turøy, kommer inn for den brillebefengte Oddvar, mens han fikset øyeglassene sine. Nok et vellykket dia-legger-bytte hjelper til at NTNUI drar litt ifra, og har muligheten til å bytte inn en benkesliter, for å hoppserve inn matchballen på stillingen 24-18. Denne serven går dessverre i nettet. Neste ball går derimot NTNUI’s vei, og H2B avslutter helga med vår eneste virkelig velspilte kamp, og drar med oss 22 viktige rankingpoeng, og medalje fra turneringen.


D3B

Den trøtte gjengen frå D3B møtte annkom Steinkjer rundt 09.15 laurdags morgon. Gjengen var eit heilt nytt lag i haust, med litt ulik idrettsbakgrunn. På laget var det alt frå handballspelarar til friidrett og bredde spelarar. Grunna svært dårleg oppmøte på Hitra så blei RM den første «bonding» kvelden til laget, og sosial ansvarleg Ida passa på at me blei betre kjend i løp av helga.

Som det nye og freshe laget me er, så hadde me ein del svake punkter på banen. Blant annet det at vi så vidt hadde lært system, og klarte å rote oss rundt i rotasjonsfeil om trenaren vår spelte sin eigen kamp. Det var forvirra, frustrerte og oppgitte jenter til tider, men det kom seg alltid etter hjelp frå kvarandre.

RM starta med eit smell. Me møtte D2A, som var det sterkaste laget i pulja. Det var ein kjekk og

utfordrande kamp, som gjorde at laget blei tvunge til å samarbeide betre. Til tross for tap, så satt me igjen med ein siger kjensle fordi me klarte tosifra poengsum på begge setta. Resten av kampane gjekk likedan, med tap og tosifra poengsummar. Når mørket og kvelden bredde seg over Steinkjer bevegde gruppa seg ned mot sentrum i den vetle byen. Det var tid for kos og middag, på «Chez Mathilda». Heile gjengen ende med å bestille seg pizza, og skravlinga gjekk i ett sett.

Søndag hadde laget eit mål, å vinne ein kamp. Etter å ha spelt jevnt mot Reima, vant dei på siste

settet. Motivasjonen og gleda fekk seg ein knekk eller to, men trenar Eirik var på plass med pep-talk og gode ord. Etter ein god matbit kom energien på topp igjen og me vann vår fyste kamp. Gleda var stor og fokuset på siste kamp var større enn nokon gong før. Etter eit nervepirrande første sett (28-26 til motstandaren) ende det opp med at me tapte siste kampen.

Etter RM sitt me igjen med mykje ny erfaring, litt meir forståing om system, og mange koslige og

kjekke augeblikk. Det blir spennande å sjå kva året vil bringe, og utviklinga vår som lag etter RM.


H3C

Etter en hard og sen fredag med mye pils og poker, kom en gjeng med veldig slitne gutter til bussen klokken 06:00 om morgenen. Jon Sletteberg startet helgen med seier i poker, men selv denne kjepphøye gutten måtte innse at søvnen ble for sterk. Den lange bussturen på 2 timer, ble ikke så lang for disse 7 flotte karene – spesielt ikke for Torbjørn Okstad.

Starten på turneringen ble ikke som vi håpet på. Startet med to harde kamper mot H2B og H2C hvor vi tapte 2-0 begge kampene, men derimot kan vi si oss fornøyde med at vi fikk en pause på 2 timer før vi møtte Røros i lørdagens siste kamp. REMA 1000 og sjokomelk ble dermed førsteprioritet. Stemningen var høy ettersom vi lå an til å vinne halvveis inn i andre sett, men tapte til slutt 2-1. Veldig kjipt, ettersom gutta jobbet beinhardt, men her måtte vi dessverre se rutine få overtaket og til slutt vinne.

Etter litt garderobestemning gikk veien videre til en koselig kveld på Orion. Etter å ha mørbanket magesekken kunne vi med god samvittighet ligge å se volleyball VM fra Jens Inge Bakketun, David Phan og Jon Sletteberg sine fantastiske liggeunderlag. Hvor Torbjørn «turnus» Okstad sloknet, igjen.

Vår store, eneveldige, allmektige Boss Hvalross og hans engler passet på oss mens godlaget drømte søtt. Søndagen startet tidlig med første kamp klokken 10:00 mot TBK2. Jobben for våre fantastiske trenere ble ikke enklere ettersom midten, Erlend Blindheim Hole, tråkket over i oppvarmingen. Resultatet endte til slutt lite overraskende 2-0 til TBK2. Vår bønner til Boss Hvalross ble til slutt hørt, og H3C fikk til slutt sin første seier mot TBK3, 2-0. Og til slutt etter en lang pause med soving, spising, monopol og nuddeldate endte guttene turneringen med et kjipt tap mot Snåsa, 2-0. Hvor begge settene var veldig gjevne.

Nå er vi klare for en periode med harde treninger og kamper, hvor vi håper på god progresjon!


H3A

Etter å ha havnet i puljen med vår favorittbokstav startet vi like så godt i A-klasse og slo de sterke Bluss 2 i 2 jevne sett 25-23, 25-19. I neste kamp ble det servert A-klasse fra andre siden av nettet i kampen mot H2A, som viste meget overbevisende at vi fortsatt har mer å lære. Tallene 25-12, 25-11 fikk oss ned på jorden igjen og vi var klar for å gi alt i siste kamp. TBK 3 viste seg ikke lette slå, og tok til seg 2. settet, men langt om lenge fikk vi endelig satt ballen på sin rette plass og kunne fornøyd gå av banen med 15-13 i 3. sett.     

Oppsummering av dagen: Først en kamp mot Røros der vi kriger inn 3. Settet. Videre til kvartfinale mot bluss 1. Bluss 1 ble desverre litt for sterke vet ikke om vi klarte 25 poeng totalt over 2 sett. Så videre til 5.-8. Sluttspill. «semifinale» mot bluss 2 som vi slo lørdag men de ble desverre for sterke i tredje sett. Vi spiller bra når vi er under og tar andre sett etter en knall serverekke av Håvard (8-0). Dermed møtte vi Steinkjer i kampen om 7. Plassen. Igjen en tresettskamp men vi spiller veldig bra mot slutten av 3. Sett og vinner komfortabelt 15-9. Takket være veldig god coaching i duellen mot Marcin (stod 2.08m). Så sitter gutta på bussen på vei hjem slitne etter mange sett på 8 spillere.