REISEBREV: Første runde 2019

21/01/2019
It’s good to be back!

Vi pangstarter 2019 med hele 11 av våre lag i aksjon denne helga. Flere av lagene  måtte reise langt for å ta poeng og nedenfor kan du lese opplevelsene deres denne kalde og snøtunge helga i januar.


Helgas resultater for våre lag:

Nyborg IL 1 – 3 D2A
Lev.stud 0 – 2 D2A

Blussuvoll 3 – 2 D2C
Fjellmann 3 – 0 D2C

Lierne 0 – 3 D-Elite

D2B 0 – 3 Snåsa
D2B 3 – 0 Lierne ny

Lierne 1 – 3 H2B
H2C 13 H2B
Lierne 3 – 2 H2C

H2A 3 – 1 Verdal VK
H2A 3 – 0 TBK

Røros 1 – 3 H3A
H3A 3 – 0 Melhus

Melhus 0 – 3 D3B
Nyborg IL 2 3 – 0 D3B

D3A 3 – 1 Stod
D3A 3 – 2 TBK

TIF Viking 2 0 – 3 H1
Førde VBK 2 0 – 3 H1


H1

I tradisjon og tro var det alle mann for seg selv til Værnes lufthavn fredags ettermiddag. Noen kjørte bil, andre busset. Det er alltid en thriller å se hvem som dukker opp på flyplassen i tide og utide, Arjan, for eksempel den ene gangen du var heldig nok til å bli leid av flyplasspersonalet bort til gaten og inn til flyet da du ankom 10 minutter før avgang. Det ordner seg heldigvis for snille gutter.

Norwegian leverer. Flyet er i rute, alle kommer seg trygt ombord. Flyet kjører bort til rullebanen, og er klar til å lette, nesten klar. Det snødde den fredagen og på grunn av snø på vingene bli vi forsinket med 15 minutter. Du klarte det nesten, Norwegian. Flyturen gikk glatt. Sjur stilte med kost og losji for alle mann. Bortsett fra Kim, Kim skulle gå sin egen vei.

Hjemme hos Sjur holdt Arjan foredrag om «docking», et interessant og spennende tema. Ønsker du å høre mer om hva «docking» er kan man henvende seg til Arjan, han holder gjerne flere foredrag, kanskje til og med kurs, selvfølgelig til en fornuftig pris som går til å støtte H1 sin elitesatsing, som vi igjen er et steg nærmere å nå.

Fløyta skulle ikke blåses av før 16:00, så lørdags formiddag gikk til en stemningsfull tur rundt om Tertnes og mye sportslig aktivitet, riktig nok på tv-skjermen. Vi møtte alle mann til vanlig tid før kamp, en time og ett kvarter. Trener Magnus hadde laget en bunnsolid kampplan, knuse Viking, som for øyeblikket ligger på toppen av tabellen i avdelingen. Dommeren blåste.

Elias åpner kampen spektakulært, stillingen ligner noe som 6-1 til H1. Når var sist gang H1 ikke lå under i begynnelsen av en kamp? Kampen fortsetter i vår favør. God prestasjon fra alle i alle faser av spillet. Det er vi som styrer kampen, og avslutter et solid førstesett med 25-16. 

Andre settet blåses av, her også rykker vi fra Viking i begynnelsen av settet, en ledelse som Viking ikke klarer å ta igjen. 25-21. Tredjesettet? Bæm! 25-16. Takk for kampen og applaus til våre fire publikummere bak tre NTNUI-flagg.

Kjartan er skuffet over stemmemyrhallen og hygienesupplementet. Såpe var en mangelvare, null problem, Arjan hadde allerede fisket opp en pose med såpe fra baggen til Magnus. Kjartan var reddet. Montro om Kjartan lukter skikkelig vondt om han ikke får såpa si. Kim skulle bli med Sjur og gutta hjem. Yey.

Magnus skrellet poteter til hundre mann ene og alene. De andre så på volleyball og fotball. Bordet var dekt, det serveres viltgryte av rein med potetmos, smakte helt vilt! Visste du at Cato ikke liker sopp? Nå gjør du det. Ti sultne var nå 10 stappmette. Noen satte seg ned for å jobbe, andre tittet tv og noen bare forsvant. Senere på kvelden tok Magnus initiativ å fikk folk med på å spille Yaniv, et Israelsk kortspill som er veldig populært i Nepal. Google det, absolutt verdt å lære! Det begynte rolig, men tok ikke lang tid før alle var kjent med spillet og konkurranseinstinktet slo til. Noen hater å tape mer enn andre, Jon. Det skal også nevnes at Elias fikk til det umulig, «pocket yaniv», han begynte spillet med 4 jokere og en 5’er om jeg husker riktig. Hvis du lurer hvordan Elias kunne ha sett ut om han hadde vært på ecstasy, så beklager jeg for at jeg ikke tok bilde.

Søndagsmorgen startet med en rolig felles frokost før utrydding. Bilturen på 3 timer til Førde gikk fort. Sjur viser overlegne musikkquizevner mot Magnus. Poengstillingen står 34,5 mot 6 poeng ved ankomst. Elias lo.

I førdehuset spiltes det håndballkamp, banen vår var ikke klar før 30 minutter før kampstart, og selvfølgelig var den fylt med en volleyballspillers beste venn, klister. I førdehuset gjorde vi kort prosess, også her som i stemmemyrhallen var det vi som styrte kampen. Førde hadde ikke nubbesjans. Det tok oss 1 time og 3 minutter, settene endte 25-11, 25-13 og 25-15. Takk for kampen. Seks poeng i sekken, enda et skritt nærmere drømmen om opprykk. 3,5 time i bil tilbake til vår kjære norwegian, som heller ikke denne gang klarte å holde sin opprinnelige avgangstid. Jeg er nå hjemme, klokken er nærmere halv to på natten. Hu og hei!


D3A

I helga gikk det endelig veien for D3A som kom seirende ut av den eviglange turen til Grong.

Samtlige av spillerne stod opp grytidlig søndags morgen, der noen tok seg en dusj (inkludert håret), mens andre brukte tiden sin på å koke pasta og søtpotet. Halvparten av spillerne skulle møtes på Gløshaugen, men det de ikke visste var at det ikke var brøyta på veien, så turen skulle bli en tyngre treningsøkt enn planlagt.

Vi kom oss omsider avgårde, og den tre timers lange bilturen ble brukt til å få de siste timene man trengte av søvn for natta, synge high school musical-sanger, planlegge heiarop, irritere seg over trailere som laget snøfokk slik at man ikke så møtende biler og andre viktige ting.

Vi møtte såklart opp over(!) en time før kampstart (opplagt som få) og kom i gang med oppvarmingen. Første kampen var mot Stod, som faktisk har over 20 år differanse mellom yngste og eldste spiller (creds). Det første settet vant vi overlegent, men vi havnet nok litt nedpå, så andre sett tapte vi… Da tok vi oss kraftig sammen og vant de to neste settene! Det var en gledens dag, tenkte vi ?

Neste kamp var Grong-TBK. Vi hadde pennene klar for å notere hva vi måtte tenke på i kampen mot TBK. Alle fikk også i seg næring i form av sjokolade, pølse, wrap og annen godis- og vi gjorde oss mentalt klar for det skremmende møtet med serielederen!

Jentene var over middels klar for å endelig kunne ta seieren med hjem, etter flere tap mot TBK. Mulig det var adrenalinet eller sjokoladen, men første settet gikk, som i forrige kamp, superbra! Andre settet falt vi litt nedpå igjen så det ble tap. Tredje settet tapte vi også. Vi var nå enda mer gira på å vinne denne kampen, vi hadde jo trossalt tatt førstesettet. Vi gjorde oss klar for to sett til, og det var akkurat det det ble. Vi vant fjerde og femte sett og tok med oss 5 poeng hjem til Trondheim ?

Vi i D3A sier oss veldig fornøyd med 3.serierunde og satser på at denne streaken fortsetter.


D3B

Det var åtte trøytte og kalde jenter som møttes på toget mot Stjørdal søndags morgon. Tross mange minusgrader og snøkave var jentene fra D3B klare for årets første serierunde.

Mange fråfall til kamp betydde mykje speletid for samtlege og Marthe tok kontrollen på benken som fersk assistenttrenar, då Eirik sjølv skulle spele. Første kamp var mot Melhus og med eit supert humør, solide mottak og god kommunikasjon gjekk vi seriande ut 3-0. Neste kamp var mot Nyborg 2 og av tidlegare erfaring visste vi at dette var hakket tøffare motstand enn vi hadde møtt første kamp. Tøff serving fra Nyborg i første sett gjorde at vi tidvis sleit med lange serverekker. Vi spelte betre og betre utover etter ein vanskelig start, men det endte likevel med overlegen seier 11-25 i favør Nyborg. I det andre settet bestemte vi oss for å vise kva vi var laga av og gav dei tøff motstand heile vegen. Settet vart dagens høgdepunkt, men motstanden vart for hard og det endte 22-25. Tredjesettet var raskt unnagjort og kampen endte 3-0 til Nyborg.

Vi har hatt ein fin dag i Stjørdalshallen og vi tar med oss at mottak- og forsvarsspillet har betra seg betraktelig sidan i haust! Vidare må vi trene på å få drept ballen, jobbe godt under blokka og oppretthalde det gode forsvarsspelet. Til slutt vil vi takke vår nye ass. trenar Marthe som gjorde ein strålande jobb i sine første kampar, vi gledar oss til fortsettelsen.


D-Elite

Hu og hei!

Elitelaget tok turen til Lierne i helga for et skikkelig trønderoppgjør! Pirrende stemning i hallen før kampen, med et svært stort publikumsoppmøte fra hjemmelaget på tribunen. Kampen endte 3-0 (26-16, 25-21, 25-15) til jentene i grønt etter en solid gjennomført kamp med bra spill fra vår side. Ingen tvil om hvem som var det beste laget og vi tar dermed med oss tre poeng hjem til trønderhovedstaden!

Vi vil igjen takke Lierne for ett flott arrangement og opplegg rundt kampen!


H2B

H2B stilte med svimlende 2 innbyttere i helga. Én av disse var en grønnkledd Eirik, som for anledningen var reservekant. Men tross tynn stall og en alt, alt for lang kjøretur, kombinert med alt for tidlig avreise, gikk det veien for tredjelaget på denne herrens tredje hviledag i 2019. Begge trenerne til B-laget sov over i Lierne, ettersom de hadde spilt elitekamp der dagen før. Dermed stilte H2B med ukjent høy trenertetthet på benken.

Vår første kamp var mot hjemmelaget Lierne, som nettopp hadde gjort comeback mot søsterlaget vårt, etter å ligge under 2-0. De grønnkledde go’guttene fra NTNUI3 gikk på banen med hodet hevet i første sett, og dunket ball etter ball i bakken, og demonstrerte hvorfor vi er favoritten i oppgjøret. Andre sett var en katastrofe i motsetning, og vi spiller oss selv helt ut av settet med feil etter feil – etter feil. De to neste settene går behagelig til B-gutta, og seieren er i boks.

Kampen mot lillebror-laget gikk ganske likt. Et knusende førstesett, inn i et forferdelig andresett fra storebror. Tredjesett gikk lett, og i fjerdesett spilte vi jevnt frem til 22-22, da undertegnede servet kampen hjem til 25-22. Dette resulterte i en vellykket helg, og NTNUI3 sanker 6 viktige poeng, som gjør at vi fortsatt er med i fighten om toppen av tabellen.