Reisebrev fra D1

05/04/2017

Sesongens siste ranking

Sist helg ble sesongens siste rankingturnering avholdt i Askim, og vi fra D1 har gledet oss til dette arrangementet lenge. Sesongen har vært lang og bydd på oppturer og noen få nedturer, men nå skulle vi endelig få avsluttet på beste vis og forhåpentligvis nå målet vårt som var seier i en rankingturnering. Resultatet ble annerledes, men vi klarte noe vi ikke hadde forutsett i starten av sesongen: vi vant 1. divisjon sammenlagt! Her kommer et lite reisebrev fra vår tur til Askim J

Fredag 31/3
Fredags formiddag var vi en stor gjeng fra D1 som hentet leiebilene fra Sixt, og rullet nedover mot Østlandet. De fleste av bilene valgte den raskeste veien gjennom Østerdalen, mens vår bil fylt med to stykk forventningsfulle spillere og en spansksyngende trener valgte den mer naturskjønne veien over Dovre. Det ble derimot ikke god stemning da copilot Gina presterte å sovne i framsetet. To ganger! Det er da regler mot sånt!?
Kanskje gikk vi glipp av kebaben fra Jafs på Elverum sammen med de andre, men vi kom oss gjennom reisen foruten. Vi kom frem til vertsfamilien for denne gang, familien Bechmann i Moss, og fikk servert kveldsmat før vi stupte tidlig i seng alle sammen.

Lørdag 1/4
Morgentrøtte fjes var å se da vi kom fram til Askimhallen, men alle klare til dyst.
I første kamp møtte vi Gjesdal, et 2. divisjonslag som har fått wildcard til denne turneringen. Disse slo vi veldig greit 2-0, og kjente at det var godt å få en slik start på hele rankingen.  Sist helg skjedde noe vi helst skulle vært foruten, da vår hardtslående midtspiller Ragnhild tråkket over i kamp mot Tromsø. Det ser derfor mørkt ut for spilletiden hennes.. Gunn Mari sto over denne første kampen siden hun har hatt en litt ustabil rygg i det siste og i tillegg pådratt seg en forkjølelse, så man kan si at makan til timing skal man se lenge etter!

Neste kamp var mot OSI, som vi nå var forferdelig sugne på å slå en gang for alle! Vi svikter dessverre i alle ledd, vi henger fort med hodet og spiller en dårlig kamp der vi aldri når nivået vårt. OSI får lov til å slå oss ganske godt 2-0, og stemninga er ikke på topp. Neste kamp i puljespillet har vi sjansen til å reise oss igjen, da vi spiller mot Skjetten. Disse har vi vunnet alle kampene mot før, så her er det bare å hente fram det beste i oss og gjøre det samme som hver gang. Her starter vi godt med å vinne førstesettet ganske greit, men som tradisjonen tro i de fleste lag vil jeg tro, så legger vi oss nedpå i andresett. Vi klarer aldri å finne tilbake til den energien vi er vant med å spille med, og sliter med å få stoppet de sterke angriperne på Skjetten-laget. Tredje og avgjørende sett, og vi klarer ikke å snu kampen og vi gir bort det siste settet. Og her er det avgjort… For første gang i sesongen klarer vi ikke å vinne puljespillet, og er nødt til å se håpet om å vinne rankingturneringen forsvinne. Vi kan fortsatt berge førsteplassen sammenlagt, men da er vi nødt til å vinne over BSI i B-kvartfinalen.
Kanskje var det burgeren vi spiste før kampen, men her snur i alle fall alt og vi spiller virkelig på et helt annet nivå. Laget er ikke til å kjenne igjen fra de forrige kampene, og jeg tror man kan si at laget spiller en av sine sterkeste kamper. Vi er ustoppelige i angrep, blokka sitter, og vi plukker alt i forsvar. Hadde dette spillet kommet noen kamper tidligere, så kunne vi kanskje kommet oss til en semifinale, men spilt er spilt.
Lyspunktet for denne dagen er at vi kan se at guttene herjer seg gjennom puljespillet og kvartfinalen! Godt å se at NTNUI blir representert i hvertfall én semifinale.

Søndag 2/4
Neste dag er vi nok engang oppe før fuglene fiser, og står klar for kamp i hallen.  Nå møter vi våre nordtrønderske venner, Lierne. Disse har vi spilt tett med før, så her kan det gå begge veier. Vi starter bra, det meste fungerer – i motsetning til kroppen til Gunn Mari som tydeligvis bestemmer seg for å streike nok en gang- og suser gjennom første sett veldig bra. I andre sett starter vi med en komfortabel ledelse, men vi kan se at «tausin» har fått blod på tann. De slår oss på tampen i andre sett, men vi får gnisten tilbake i tredje sett og får bevist at vi er det beste trønderske 1. divisjonslaget. Flere av Lierne- jentene har sagt ja til å spille for NTNUI til neste år, så vi gleder oss til å bli bedre kjent med dem!
B-finalen står altså mellom oss og Randaberg, kampen om 9. eller 10. plassen. Vi tar ledelsen ganske kjapt i første sett, og vinner ganske behagelig. I andre sett tar Randaberg ledelsen fra start, og vi henger ikke helt med. Noen timeouter og motiverende ord fra Sjur og Tim blir gitt, og jentene kjemper seg tilbake i ledelsen. De siste servene til Sara setter spikeren i kista, og vi vinner finalen i rankinga! B-finalen vel og merke, men det er detaljer..

9. plass i denne rankingen gir nok poeng til at BK Tromsø ikke kan ta oss igjen poengmessig, og seriemesterskapet er endelig. Vi har vunnet 1. divisjon sesongen 2016/2017! Det har begynt å gå opp for oss hva vi har klart denne sesongen, og det kunne aldri blitt gjort uten et så bra trenerteam i Thomas Wold, Timothy Jøraholmen og Sjur Føyen. Alle jentene som har bidratt (noen i Portugal og Italia nå) til å skape et så bra lagmiljø – denne sesongen har vært helt fantastisk, dere!  Vi hadde håp om å kunne gjøre det bra i grunnserien, men å vinne sammenlagt hadde vel ingen turt å drømme om.
Det har også vært svært artig å følge Stod volley på gulljakt hele sesongen, og da de kom til finalen i denne rankingturneringa var det endelig: Stod stiller i eliteserien til neste år. Altså har vi to trønderske lag som vinnere av 1. divisjon 2016/17 og to trønderske lag som rykker opp til elitespill. Trønderpower! 😀

Mr. Rodahl som tenker på det meste, hadde medbrakt Cava som vi kunne feire med da seieren var et faktum. Trener Sjur fikk æren av å sprette champisen noe han sikkert synes var helt «knall i padden»! Pokalen ble hevet og gullmedaljene festet på NTNUI-jakka i Askimhallen sist søndag. Gudrun, Martine og Ragni har spilt sine siste kamper i grønt og gult. Siste ball er servet for sesongen, og draktene er levert inn.
Nå tar de fleste av oss en god pause fra volleyball, noen stikker kanskje ut og trener i Dødens dal, noen vil nok stikke nesa i pensumboka som ikke er åpnet på en stund…

Takk til alle som har møtt opp og heiet oss frem til seier i alle hjemmekampene våre, vi håper å se dere til neste år! Da stiller vi i eliteserien og trenger masse hjelp fra dere. Så øv på heiarop, kjøp inn masse grønt og gult stæsj, rensk stemmebåndene også roper vi i lag: HU OG HEI!
 

 

 

Stuod og NTNUI D1 er seriemestere 16/17