Reisebrev fra helgas serierunde

21/01/2020

I helga var mange av våre lag i ilden, og for flere var dette årets første serierunde. Elitelagene våre spilte i Tromsø, H1 dro til Bergen, mens resten holdt seg innenfor Trondheimsområdet. Mellom damelagene i tredjedivisjon foregikk et ganske spennende internoppgjør i Blussuvollhallen, mens herrene i andre- og tredjedivisjon dro til Vikåsenhallen. Med andre ord en begivenhetsrik helg for klubben.

Lørdag:

BK Tromsø  3 – 1  D-elite

BK Tromsø  3 – 2  H-elite

TIF Viking 2  3 – 1  H1

D3B  3 – 1  Blussuvoll V.B.K. 2

Blussuvoll V.B.K. 2  0 – 3  D3C

D3A  3 – 0  D3B

D3C  0 – 3  D3A

Søndag:

Sotra VBK  3 – 0  H1

H2B  0 – 3  Steinkjer

H2C  2 – 3   Verdal

H2C  1 – 3  Steinkjer

Raballder  1 – 3  H3A

Melhus  1 – 3  H3A

Melhus  1 – 3  H3B

Raballder  2 – 3  H3B

_____________________________________________________

H-elite

Det var på tide med ny bortekamp, denne gangen mot BK Tromsø. Vi landet i Tromsø rundt 10.00 og dro ut for å spise lunsj før kampen som startet 15.30. Lunsjen var god, Sigurd spiste som vanlig pizza med ananas og Magnus spiste som vanlig det dyreste som var å finne på menyen. Etter lunsjen dro vi opp i hallen. For noen var det første gangen i denne hallen og for Anders var det første gang han hadde spilt på en bane med kun streker på banen for en volleyballbane.

Kampen i seg selv var veldig opp og ned, vi slet med å finne flyt i spillet vårt. Serving og mottak var det vi slet mest med, men vi tok første og tredje settet. I andre og fjerde settet var det lite som satt for oss, vi tapte de to settene med god margin. Femte settet startet dårlig, men vi ga oss ikke og klarte å spille jevnt mot BK Tromsø en periode i det siste settet. På grunn av svake mottak og dårlige angrep tapte vi kampen. Det positive vi tar med oss fra denne kampen var at vi klarte å ta ett poeng på en veldig dårlig dag, og vi er optimistiske for kampene fremover. Det er viktig å notere seg at vi hadde mizunoligaens raskeste server på laget denne kampen, Sjur Føyen. 0,02 sekunder etter at dommeren blåste servet Sjur og fikk god uttelling med denne taktikken.

Etter kampen kikket vi på damelagets kamp som dessverre endte med 3-1-tap. Jentene spilte bra, men BK Tromsø var bedre denne gangen. Etter deres kamp dro vi ut og spiste en felles middag hvor Sigurd spiste pizza med ananas og Magnus spiste det dyreste som var å finne på menyen. For å oppsmmuere helgen så sitter vi igjen med ett poeng, vi har spist god mat, vandret i en vakker by og ikke sett nordlys.

_____________________________________________________

H2C

Jasså ja. Nytt tiår og nye muligheter til å vise fram kunster ute på parketten. Denne vinterfriske lørdagsmorgenen var det derimot et fåtall av lagets faste oppmøtte tilskuere som hadde tro på noen mirakler. Ferien hadde nemlig gjort underverker hva gjelder vom-regionens ekspansjonsrate. For jaggu hadde ikke guttebassene fått nye – større – drakter (gg ta wp materialanzvarlig), men de virket trangere enn noen gang. Dragqueens-stempelet så neimen ikke ut til å ville gi slipp helt ennå.

Første kamp ble en ren formalitet for sekretariatet og god oppvarming for gromguttene fra H2C. Kampen var over etter tre korte sett. I favør Steinkjer. Perfekt tempererte fra forrige kamp gjorde Kremost-disiplene seg klare for dagens kamp nummer to. På andre siden av nettet ventet Verdal. I fraværet til mister Kassa var det Magic Mike som tok på seg ansvaret som førstestyrmann i blokka foran ved nett. Med MEGATROND på kant var publikum forberedt på at de kunne få både en og to baller blåst rett opp på tribunen. Men det var noe som ikke stemte. Hvem var denne særdeles gyllenbrune leggeren? Ryktene skulle ha det til at han gikk under navnet Tyrkern, grunnet sitt genetisk anliggende, samt forkjærlighet for lakrismodifiserte drikkevarer. På bakre rad kunne man skimte en irritert spansk mafioso. Det var tydelig at denne spanske storsjarmøren hadde lite til overs for at noen på laget hadde slikket mer sol enn ham. Men i sitt stille sinn tenkte han sitt – heldigvis var det ingen som kunne måle seg med hans ekstraordinære evne til å imponere norske señoritas med de 2 gullkorn; Kremost & Lompe. En sikker vinner.

De to første settene går like fort unna som de hadde gjort mot Steinkjer. 0-2 i sekken og guttene tuslet slukøret av banen. Skremt av Verdals nådeløse spill valgte Reddharen Timmy å benke seg selv i tredje sett. Inn kom lagets Yogamester. Laget ante allikevel sine arme råd. Hvordan kunne dette snus? Savnet etter de kloke ord fra Le Cremostinstructör, som for lengst hadde forlatt trøndersk jord til fordel for den gylne kysten i Australia, var stort. Det var bare en siste mulighet igjen; The Holy Script of Cremost. En sagnomsust tekst videreført av de gamle legender i H2Cream. Guttebassene samlet seg for å lytte til Herrens Ord:

Silkemyk, våt, opp i evigheten.
Et fioltre som ristes ned til de dypeste røtter.
Å springe under åpen himmel.
Kjenne en tilgivelse når det tordner.
Og lynet smelter oss sammen.
En reise i det uendelig indre.
Togets konduktør inn i nattens tiur.
Og når jeg forlater hennes søteste jordbær.
Da løfter hundre tusen sommerfugler fra mitt hjerte,

Kremost-guden hadde talt. Kampen var med ett over. En fantastisk snuoperasjon ute på matta. Ute var det blitt skumring. Lattern satt løst blant bassene der de vendte snuten hjemover. Dette eventyret av en sesong ville ingen ende ta!

 

_____________________________________________________

H3A

Søndag 19. januar. Datoen for 2020s første seriekamper hadde kommet og gutta var klare for kamp! I og med at AtB ikke mener at folk har behov for komme seg fra A til B før etter kl. 10 på søndager, ble det et noe sent oppmøte i Vikåsenhallen. Likevel var vi klare på at det eneste som var godt nok i dag var to seiere!

Første motstander var Melhus. Her fikk vi oss en liten kalddusj og tapte første sett. Vi ble raskt enige om at dette var noe vi skulle legge bak oss, og vi slo knallhardt tilbake. Gjennom de tre neste settene viste vi at vi er det beste laget og vant komfortabelt 3-1. Første del av dagens plan var gjennomført.

I neste kamp ventet Raballder volleyball. I denne kampen hadde vi forholdsvis god kontroll. Vi tok hjem de to første settene greit og selv om vi tapte det tredje settet var det her aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Vi vant 3-1 og dagens andre seier var et faktum. Med disse resultatene befester vi vår plass på toppen av tabellen i 3. divisjon.

Nå venter en god treningsuke før vi neste helg skal ut i topp- og nabooppgjør mot H3B!

_____________________________________________________

D3A

Laget var tidlig på’n og møtte opp mannsterke i Blussuvollhallen kl. 10.00 lørdag morgen, spente på dagens internoppgjør mot både D3B og D3C. I tillegg var det Idas første kamp som ny kant på laget, fresh out of Australia. Vi var alle veeldig gira på å vise hva vi er gode for, og alle var sugne på seier i internoppgjørene. Kl. 11.00 startet kampen mot D3B, og vi startet med noen feil som gjorde at vi havnet litt bakpå. Vi hentet oss likevel raskt inn igjen og fikk til godt forsvar, gode legg og angrep! Det hele endte med en libero-smash og seier 3-0, og det er vi meget fornøyde med. I kampen mot D3C holdt vi greit nivå en stund, men slapp oss likevel litt ned mot slutten. Flere fikk likevel vist frem sine fotballskills underveis med opptil flere godt kontrollerte brasser. Også denne kampen endte til slutt med seier 3-0, så totalt sett er vi godt fornøyd med lørdagens innsats.

Etter dømming ble dagens bragder feiret på Sabrura/Sot, hvor enkelte faktisk valgte å gå for burger(??). Deretter lot vi representanter fra D3C og D3D få muligheten til å prøve å slå oss i bowling, og hadde det ikke vært for fremragende prestasjoner av Sunniva og Jenny så kunne dette absolutt vært en god mulighet for revansje. Resten av D3A har en lengre vei å gå i bowling, så kanskje vi må sette av en ukentlig økt til det også. Eventuelt ikke.

_____________________________________________________

D3C

I helga var det duka for kamp, med den fulgte reisebrev. Reisa var lang og krevjande. Kampane skulle ta plass i Blussuvollhallen. Hallen som låg 4 min med buss, og 10 min gange på isete veg frå Gløshaugen. For ei reise. Gutta var utkvilde og klare for kamp, det same kan ikkje seiast om trenarane der ein av dei kanskje var litt ekstra sliten og trøytt etter turen opp til Tyholt. Guess who, hehe. Med oss på kamp denne helga hadde me også den nye spelaren vår Tonje, i tillegg til ein kant og ein libero som kanskje var litt over gjennomsnittleg forkjøla.

Første kamp var mot D3A. Dette var ein utruleg kjekk kamp, med mange bra ballvekslingar og godt humør på bana. Dagen peaka kanskje litt ekstra når neste kamp mot Blussuvoll 2 var i gong. Me spelte jamt, og til sjuande og sist var det det beste laget som sigra. Takka være tidenes forsvar, varierte legg, evig mange solide superserver, monster-blokk og sist men ikkje minst ein benk som fekk Blussuvolls til å likna ein kyrkjegard vant me. Kampen ende 3-0 til oss, jippi. Dette var ein god dag å være dia på, dumt for Telma som var opptatt med å vinne NM-gull i mangekamp i staden, pytt pytt.

Så gjekk dagen mot slutten. Somme var att for å dømme, andre tok fatt på den lange vegen heim. Skal ikkje være lett å spele kamp på Tyholt nei, er nesten Mosjøen det.