Reisebrev fra H1

04/04/2016

Påskeskia var så vidt lagt bort og brilleskille var jobbet godt inn da gutta på H1 satte nesa sør-vest for en episk langhelg i Stavanger. Siste rankingturnering for året var på planen: de siste mottakene skulle tas, leggene legges, og de siste ballene skulle slås i bakken. Dessverre hadde vi ikke alt for mye å spille om, kommende inn i turneringen på en sylfrekk åttende plass uten store sjanser for å komme oss noe oppover. Det var lenge siden folk i det hele tatt hadde vært borti en ball, så vi var litt spente på hvordan formen var.

Flesteparten av oss dro nedover på torsdag slik at vi hadde tid til en god økt på fredag ettermiddag. Med litt innleid, lokalt talent fikk vi fylt opp treningen og kjørt mye sideout-trening. Dette var godt for å få siste rest av påskesjokoladen ut av kroppen og gjøre oss klare for helgens dyst.

Omtrent hele laget hadde fått plass hos vår kjære junior William. I sitt herskapshus var det ingen ende på luksusen, og intet hotell kunne målt seg med det vi fikk hos The Millers. Vi ble godt kjent med familien og må igjen takke for gjestfriheten. Det ble satt uendelig stor pris på alt dere gjorde.

I første match på lørdag var det Askim som sto på andre side av nettet. Det er et lag som alltid gjør det godt i turneringene, så vi var klar over at vi hadde veldig gode muligheter videre dersom vi slo dem. Dessverre gir vi bort mye av kampen med mange personlige feil, og Askim tar kampen litt for lett. Ikke bra. De har en god legger og spiller med et høyt tempo som vi aldri klarer å utligne. Jaja, vi hadde fortsatt gode muligheter til avansement i puljen. TVN ventet i neste kamp, og med hele førstesekseren i Østerrike på landslagsoppdrag øynet vi gode muligheter! Vi måtte vinne 2-0 for å gå videre, så premissene var klare. Gi alt! Vi spiller et veldig godt førstesett frem til 23 poeng. Sideouten sitter og vi plukker mye i både blokk og forsvar. Men så sier det bare stopp, ingenting fungerer og TVN klarer å hente oss opp og vinne settet. Der røyk kvartfinalen, og neste sett bærer preg av det. Energien er borte og vi taper klart.

Med to tap i puljen ble det nedre sluttspill for oss. Siste kamp på lørdag var mot TSI, som kjempet en desperat kamp for å unngå nedrykk. Trodde vi. For der vi trodde TSI skulle komme med all verdens energi mot oss virket de slitne, og det så egentlig ut som de hadde gitt opp på forhånd. Vi kunne kose oss på banen og rotere på hele laget. Alle svarte med å levere svært solid spill. Vi var aldri truet, spesielt takket en solid blokk som stoppet alt TSI hadde å komme med. Her kan vi blant annet nevne at Fredrik sanket inn to blokkpoeng på ett sett! Etter en liten hickup på matchball i andre sett (TSI tok vel ti poeng på rappen) kunne vi innkassere seieren, og samtidig sendte vi TSI ned og reddet Blussuvoll. Bare hyggelig, Bluss J

Etter en lang dag i hallen var det deilig å komme tilbake til camp Miller og en glimrende middag. Etter litt is til dessert var de forskjellige vondtene i kroppen glemt og vi kunne ta en rolig kveld med spilling og kos, kun avbrutt av diverse ting som hadde en vane med å forsvinne. Rare greier. Vi kom oss i seng til noenlunde fornuftig tid, klare for en siste kamp på søndag.

I oppgjøret om den sagnomsuste niendeplassen var det nok et studentlag som skulle beseires. OSI hadde litt som oss levert en småskuffende turnering, men det har lite å si når Norges to største studentlag møtes. Her er det mye ære på spill, og tidligere oppgjør har vært jevne. I tillegg hadde akkurat jentene våre tapt semifinalen mot nettopp OSI, så det ble vår oppgave å ta igjen litt av æren. Det startet trått. Kanskje var sengene hos William litt for gode, for det virket som vi ikke våknet før et godt stykke ut i andre sett. Da hadde vi allerede tapt det første, men i god Armfeldtånd sto vi på videre og jobbet oss inn i kampen. Det resulterte i en knallsterk settseier, og vi måtte følgelig ut i et siste tredjesett. Det var ikke snakk om å tape det siste vi gjorde denne sesongen, og vi klarte tidlig å få en liten ledelse. Det holdt hele veien igjennom, og vi innkasserte en god seier som avslutning på en litt skuffende sesong. Snakkes neste år!

 

H1- ranking