Reisebrev fra helgas kamper

05/02/2020

Lørdag og søndag var, som så ofte tidligere, stappfull av mange gode kamper. Lag fra alle divisjonene var i aktivitet, og i Dragvollhallen ble tribunen fylt før internoppgjør med våre fem 2. divisjonslag. Noen lag vant, andre tapte, og kort oppsummert ble det en begivenhetsrik helg.

Lørdag:

BSI  3 – 0  D1

Førde VBK 2  0 – 3  H1

H2A  2 – 3  H2C

H2B  3 – 2  H2A

H2B  1 – 3  H2C

D2A  1 – 3  D2B

IL Fram  0 – 3  H3A

D3B  1 – 3  TBK 2

D3B  3 – 1  Reima

Søndag:

D-Elite  0 – 3  Koll

H-Elite  2 – 3  Koll

TIF Viking  2  3 – 0  D1

H1  1 – 3  Førde VBK 2

_____________________________________________________

H2C

Internoppgjør. Muligheter. Berømmelse. Herredømme. Rising Stars & Black Swans. Click-bait gamet i diverse lokale aviser i forkant av denne duggfriske morgenen var uten tvil av det noe mer desperate slaget. Effekten lot derimot ikke vente på seg. Damen i billettluken (les: resepsjonisten) hadde det svare strev med å sjekke de tilstrømmende for operative NTNUI medlemskap. Guttebassene steg inn i hallen og skottet opp mot tribunen. Stinn brakke. Tiden var inne for å markere revir. Og brått blåste dommeren i fløyta – kampen var i gang.

Først ut i ilden var H2A. Bookmakerne hadde på forhånd levnet liten sjanse for guttebassene fra H2Cream, og Asian Handicap på -1.25 med 3-0 i sett favør H2A var et oddsspill enhver rutinert oddsspiller hadde styrt milelangt unna. Det bookmakerne derimot ikke hadde fått med seg var at det en gang så enorme talentet, frøken Sundseth, var ute av manesjen. Dette grunnet reise til de østeriske alper på jakt etter snøfrisk øl. Undertegnede stiller spørsmål ved denne prioriteringen, men noterer samtidig at han selv også befant seg på tur i Østerrike i samme tidsrom og legger herved den saken død.

Hva gjelder kamputviklingen var det tydelig at ringrevene fra H2A hadde innstilt seg på en klassisk plankekjøring. Slik gikk det nå altså ikke. Med dagens kanskje sterkeste kommentering i bua kunne Ola Nordmann se på live-streamen at kremguttene fra det nedre nivå i andredivisjon kjempet med nebb og klør. Med 2-2 i sett på tavla var det ventet at H2A skulle reise kjerringa og ta med seg kampen heim. Gudene skal vite at slik gikk det ei. For etter 9 raske minutter hamret lagets skadeskutte mafioso inn fra kant til jubelbrøl på stillingen 15-4. Fullstendig overkjøring der altså.

Om H2Bby så frykten i hvitøye da The Dragqueens dro seieren i land strides derimot de lærde om. For guttebassene ble feid av banen i første sett. 1-0 i favør H2B. At guttebassene har hatt en lei tendens til å havne bakpå med bøyde hoder når det først går nedover, var for den faste supporter en kjent sak. Coach Mariell visste at hun måtte trå til før det var for sent. Med nesa dypt nedi engelskordboka dro hun fram de herligste fraser for å motivere både norsk- og engelsktalende spillere om bord. Ved første øyekast kunne dette se ut til å ha en forløsende effekt på guttebassene som trådte inn på parketten med ny giv. Nytt av året er at en spiller på laget som går under akronymet «Kassa» har tatt på seg ansvar for å stå for tilførsel av øl til tørste guttebasser de neste lagfestene. Dette har frigjort en større slump med kapital som laget har valgt å bruke i anskaffelsen av et analyseteam. Derfor, bak i kulissene, fulgte vårt nyeste tilskudd kampen med argusøyne. Hver minste bevegelse ble notert. Da bestanddelen av statistikken er høyst konfidensiell har undertegnede kun fått tillatelse til å legge ved følgende notater:

H2C: 7 blokk, 27 feil (8 servefeil), 22 pressede feil, 27 angrep.
H2B: 2 blokk, 35 feil (15 servefeil), 15 pressede feil, 34 angrep

I håp om å skape blest rundt andre reisebrev blir kampens endelige resultat ikke avslørt her. Leseren bes heller ta en titt på hva @H2B kan rapportere fra helgas strabaser.

PS: Live-stream fra etterfesten var meget etterspurt i diverse kretser dagen derpå. Her bør arrangør ta en vurdering på om også kamerateamet bør inviteres til Olav og Co.

_____________________________________________________

H2B

H2B gjengen hadde fått det ærefulle oppdraget å være arrangør for lørdagens første kamp på Dragvoll, så vi stilte mannsterke opp og satt i sekretariatet, spilte musikk for hele hallen samt en debut på kommentatorplassen for to av spillerne. Etter D2A og D2B var ferdig å spille fikk vi en pause mens H2A og H2C stod for underholdningen, en oppgave de tok på alvor og leverte fem tette sett. Gratulerer til H2C med en meget god kamp.

Men så kom vi til dagens første høydepunkt, kamp mot H2C. Gutta var heltente og klare for å vise seg frem for de oppmøtte og ikke minst streamen. I garderoben før start var det opptil flere spillere som plutselig måtte ordne litt på håret da de fant ut at dette skulle filmes. Under nettoppvarminga skjer det som ikke skal skje, vi får en skade. En kant kommer flyvende fra himmelen, men akkurat der han skal lande står det en midt, og det går utover ankelen til nevnte kant. Kjip start på dagen. Kampen blåses i gang og H2C blåses regelrett av banen. Vi spiller godt, det er lite H2C kan gjøre for å straffe oss og vi kontrollerer inn settet. Men det skal vise seg at med et godt spilt sett følger det med selvtillit, kanskje litt mye selvtillit. For i neste sett slipper vi oss ned og taper. Vi gjør det samme i neste settet. H2C viser en utrolig vilje til å stå på, plukke alle ballene og en vilje til å vinne. Dermed greier de å hente oss inn i 4. settet selv om man skulle tro at en 21-15 ledelse er vanskelig å gi fra seg. Dermed går vi på et surt tap mot det vi trodde skulle være lillebror denne helgen.

Så stod H2A for tur. Begge lag hadde fått seg en på tryne tidligere, og stemningen kan vel ikke sies å ha vært på topp på H2B sin side da nettoppvarmingen dro i gang. Dette merkes i første sett og H2A for lov til å kontrollere inn settet til 25-17. I andre settet våkner vi litt og får litt mer blod på tann, kanskje er det mulig å slå disse likevel? Det blir veldig jevnt mot slutten av settet, men H2A tar det på stillingen 29-27. Klokka begynte å nærme seg kvelden og det var nok en linjedommer eller to som gjerne skulle sett H2A fortsette like bra 3. settet og avgjøre kampen der og da. Slik gikk det ikke ettersom vi på H2B ikke var helt sluttkjørte for dagen, vi tok 3. settet 25-22 og 4. settet 25-23 og det ble duket for tie-break. Vi gikk ut i 100 og vant de fire første poengene etterfulgt av en time-out fra H2A. Vi slapp oss ikke ned og kjempet inn en 15-11 seier i siste sett. Meget deilig etter en kjip start på volleyballdagen.

_____________________________________________________

H2A

Helgen gikk hverken som planlagt, håpet, ønsket, antatt eller spådd. Vi skal trene på å serve de kommende ukene. Et bilde sier mer enn tusen ord, så vedlagt GIF representerer alle ordene vi ønsker å si om helgen.

 

_____________________________________________________

D2B

Det var endelig lørdag 1.februar, dagen vi hadde venta på og gledet oss til hele sesongen. Vi skulle endelig få spille i Dragvollhallen, på langbane, og vi skulle møte D2A igjen. Selv om vi var underdogs, følte vi kanskje litt på presset likevel. Sist gang vi møtte D2A gikk det over all forventning. Da dro vi hjem fra Vikåsen med en solid 3-0 seier i bagasjen. Da slo vi storesøster 25-13 i siste sett. Kunne vi klare å spille en like sterk kamp igjen?

Vi stiller med en veldig redusert stall denne gangen, bare knappe 9 spillere. Nok en gang med bare en midt, noe som betyr at Anne må finne fram gamle kunster og være vikar. Vår helt klart beste poengplukker, dia Maria kommer rett fra nattevakt. Hun rekker ikke oppvarming, og det er andredia Nadia som skal starte. Med bare to kanter og en libero har vi heller ingen innbyttere i mottaksrekka, det kan bli utslagsgivende. Det meste ligger til rette for at det skal bli en tøff kamp denne lørdagen, selv om vinnerinstinktet har vært kobla på hele uka.

Kl. 10 denne morgenen står vi klare i limegrønne oppvarmingsskjorter og matchende knestrømper. Det er god stemning i hallen og humøret er på topp hos samtlige. Lotte starter dagen med å pådra seg en prikk. Hun har glemt oppvarmingsskjorta. Eller rettere sagt, glemt å vaske den, og ville derfor ikke ha den på. Prikkesjefen er ikke veldig imponert over såpass lite dedikasjon, og håpet på å se litt mer av det på banen når kampen er i gang.

Jentene koser seg under oppvarming, til god musikk fra DJ’ene på H2B, og er klare til å gi alt vi har når kampen endelig blåses i gang kl 11. Vi spiller bra, men D2A spiller enda bedre. Vi gjør noen feil, D2A har gode server, og vi ligger under stort sett hele det første settet. Det ender 25-18 i favør storesøster, og vi går til pause. Litt skuffede kanskje, men også klar over at vi fremdeles har fire sett igjen vi kan ta det på.

Jostein kommer med kloke ord i pausen. «Vi spiller mye god volleyball, men vi kan jobbe enda hardere. Det er masse publikum, du får applaus for å gi det lille ekstra i dag, så gi alt du har i hver eneste ballveksling. Vi har ingenting å tape i dag, bare alt å vinne, men først av alt skal vi ha det gøy.» Det er første gang for alle at vi får oppleve en slik kamp, med så mye publikum og en slik stemning i hallen, for noen er det også den siste. Vi må nyte hvert eneste sekund av det.

Vi går ut på banen i andre sett. Og selv om D2A tar en 4-1 ledelse fra start, så har vi Jostein’s peptalk i bakhodet. «Jobb hardt og ha det gøy». Sakte, men sikkert spiser vi oss innpå, og på stillingen 11-12 har vi tatt føringen. Vi jobber godt i forsvar, og plukker det meste som kommer over på vår side. Det resulterer i at vi holder ledelsen settet ut. Andre sett ender 19-25 til oss. Vi har utlignet. Det står 1-1.

Med selvtillit går vi utpå i tredje sett. Vi har det gøy, og det er da vi spiller best. Og best var vi uten tvil i det tredje settet. D2A tar det første poenget, men vi tar like fort det neste. Stillingen er 1-1 og vår kjære kant Julie går på serve. Der blir hun like gjerne stående i hele 11 poeng. Vi er rå, vi plukker alt, D2A får ikke poeng. Roen har senket seg på vår banehalvdel nå, samtidig som D2A er stressa. Det preger også resten av settet, som ikke overraskende vinnes av oss. 10-25, 1-2 i sett. Men kampen er ikke over, selv om førstedommer Kristian signaliserer noe helt annet. Det skal spilles et fjerde sett. Enten vinner vi nå, eller så melder D2A seg på i kampen igjen.

Det er vi som tar det første poenget med et strålende midtangrep fra vikar-midten Anne, men D2A tar de neste 4 poengene, og har som i andre sett tatt en 4-1 ledelse. De holder på ledelsen til det står 8-8. Herifra og ut er det vi som igjen tar kontroll. Selv om D2A spiller bedre enn i forrige sett, holder vi på ledelsen. Stillingen blir 15-23, en komfortabel 8 poengs ledelse, bare 2 poeng til så har vi vunnet internoppgjøret for andre gang. Det skal derimot vise seg å være vanskelig. D2A tar 5 poeng, vi tar ingen. Plutselig står det 20-23 på tavla. Pulsen stiger. Skal det glippe for oss nå som det har gjort i så mange andre kamper? Vi har vist oss å være svake i tiebreak, og vil helst unngå det fryktede femte settet.

D2A server igjen. På et litt off mottak, legger Cecilie tremeter til Maria. Det er et godt angrep, og på andre siden av nettet setter de forsvaret i taket. Stillingen er 20-24. Julie går på serve. Hun server langt, men ikke langt nok til at liberoen tør å la den gå forbi seg, og i siste sekund får hun en finger på ballen. Touch ut, poeng til oss, vi har vunnet. 20-25, 1-3 i sett. Underdogsa tar det igjen. D2Babesa er best når det gjelder. Vi holder foreløpig D2A bak oss på totalrankingen.

D2B ser nå fram til sine tre siste seriekamper som skal spilles nå i februar, før vi avslutter sesongen med rankingturnering i mars her i Trondheim. Med gode resultater kan vi klatre enda litt til på serietabellen og sikre en pallplassering på totalrankingen, noe som er mye bedre resultat enn vi hadde satt oss som mål i starten av sesongen.

Takk for nå, og følg oss gjerne på instagram (ntnuivolleyd2b) om du vil få med deg hvordan det går resten av sesongen!

_____________________________________________________

D2A

Reisen til kampen for D2A ble ikke så lang denne gangen, da kampen ble spilt i Dragvollhallen. For dere som ikke er klar over det er dette hallen hvor NTNUI Volleyball trener til vanlig.

Turen til Dragvoll gikk som vanlig med rutebuss fra AtB. Men en shoutout til bussjåføren som hadde tatt med seg et ekstra godt humør på jobb den dagen. To D2A spillere gikk om bord i bussen, med en kake i langpanne som skulle selges i kiosken. Bussjåføren gikk ut av førerhuset, bort til D2A spillerne og sa alvorlig: «Det er ikke lov å ha med mat på bussen, så jeg må nok ta den der» og strakk seg etter kaken.  Forskrekket og uten tale, ristet D2A spillerne på hodet og holdt et fast grep om kaka. Heldigvis trakk bussjåføren på smilebåndet og annonserte at det bare var en spøk.
Jeg tror ikke det har vært mer latter i manns minne på en busstrekning før.

Vel fremme i Dragvollhallen begynte jentene å gjøre seg klar til kamp. Men denne kampen var ikke bare en vanlig kamp. Vi skulle spille mot D2B, på langbane. Kampen skulle streames, det skulle være kommentatorer, speaker og hele pakka.

Du kan sannelig tro at flere spillere på D2A var nervøse. Følelsen av at du har alt å tape, er ikke en god følelse. Selv om D2A vant første sett, spilte vi også vårt dårligste sett noensinne i 3. sett, og D2B vant fortjent 3-1.  Sannsynligheten for å vinne en kamp med dårlig angrep når man møter et godt forsvarsspill, er estimert til 0%.

Det ble en erfaring på hvor mye psyken og nervene kan ta over i volleyball.

Men D2A dveler ikke lenge over et tap. Fest på lørdagen ble det uansett.

God stemning blir det alltid med denne fine gjengen her.

_____________________________________________________

D3B 

Laget møttes ved lunsjtider i forbindelse med kampen mot TBK 2.  Vi var veldig gira til å møte vår motstander. Dessverre var våre trenere forhindret fra å delta på kampdagen.  Det ble en begivenhetsrik dag, som bestod av to kamper. Resultatet for vårt lag ble slett ikke dårlig; ett tap (3-1) og en seier (3-1).

I starten av den første kampen hadde vi gode mottak og angrep, men vi slet med forsvar på slutten og tapte det første settet. Denne kampen var ganske utfordrende for oss, men i det andre settet begynte vi å spille veldig bra og vant til slutt et sett. Men de neste to settene gikk som den første, og vi endte skuffende nok med tap.

Før neste kamp fikk vi råd og støtte fra faren til en av våre medspillere som hjalp oss videre i kampen mot Reima. Vi begynte å forsvare oss bedre og vant det første settet. Men i det andre settet glapp det for oss. Etter dette tapet forstod vi at vi måtte fokusere og skru på «fighter instinct». Vi spilte hardt og ble langt mer fokusert, og innkasserte til slutt en seier. Seieren ga oss «good vibes» på tampen av kampdagen.

Nå ser vi fram til en god treningsuke før vi spiller igjen 1. mars mot TBK og D3C.  Vi er nå «laserfokuserte» på seier ved hjelp av positivt tankesett og strategi.

_____________________________________________________

H3A

En tidlig lørdags morgen var 8 spillere fra et revansjesugent H3A klare for kamp på Skatval. Hvor de 7 resterende spillerne har tatt vegen er et like stort mysterium som hvilken type kjeks Vetle er lagd av. Etter to nederlag forrige helg mot tøff motstand og stadig få spillere, skulle vi møte bunnlaget IL Fram.

Turen startet på merkeligst mulig vis da Eirik skulle hente bilen. Etter en halvtime med dårlig kommunikasjon og fruktkasting fikk vi endelig tak i bilen, og ferden mot Skatval var i gang. Turen gikk like glatt som håret til Sondre. Skatvalshallen ble møtt med et par skeptiske blikk, den var nemlig en ombygd låve. Men som alt annet i livet er det innsiden som teller, og her leverte hallen i alle aspekter. Endelig kampstart!

Av erfaring har vi lært at det ikke er noe sjakktrekk å legge seg nedpå selv om man møter antatt svakere motstand. Kampplanen var enkel; begrave servespøkelset fra forrige serierunde og mose ballen hardt i bakken. Dette fungerte til en viss grad, og vi hadde full kontroll på kampen, til tross for litt varierende mottak og en kald legger. Av høydepunkter nevnes Erlends tapre forsøk på å slå hull i låveveggen, Tormods(?) prikkserve og IL Frams smashende libero. Ikke den mest spennende kampen altså, men gøy var det uansett! Vi tar med oss en god 3-0 seier og legger oss i hardtrening før møtet med H3B i neste serierunde.

 

2-3-RIS!!!