Reisebrev: Kamphelg for mange av klubbens lag

20/03/2019

I helgen var hele 8 lag fra NTNUI ute for å briljere i Trøndelag. Nedenfor kan du lese om både oppturer, nedturer, og flotte opplevelser fra samtlige av lagene.


Helgas resultater for våre lag:

D2C 0 – 3 Snåsa
D2C 3 – 2 LSI

D2B 1-3 Lierne
D2B 0-3 Nyborg IL
D2B 1-3 Blussuvoll
(D2B – Snåsa vil oppdateres da resultatene er ute)

D2A 3-2 Lierne
D2A 2-3 Fjellmann

D1 3-2 TSI

H2C 3-0 Verdal
H2C 3-1 Blussuvoll

D3A 3-0 Steinkjer 2
D3A 2 – 3 Grong

H2B 3-2 Lierne
H2B 0-3 TBK

H2A 2-3 Blussuvoll
H2A 3-0 Verdal


D1

D1 møtte på søndag studentlaget TSI for tredje og siste gang for sesongen. Et svært viktig oppgjør for D1 jentene som har slitt mot de tre resterende lagene i avdelingen. Som forrige oppgjør på hjemmebane mot samme lag ble det en lang og jevn kamp. Heldigvis endte det tilslutt i favør NTNUI på stillingen 17-15 etter et nervepirrende femtesett. Dette sikrer jentene plassering over TSI i seriespillet, og gir et greit utgangspunkt før siste den siste avgjørende rankingen i Farsund i april.


D2B

På lørdag møtte jentene på D2B Lierne i Blussuvollhallen. Enkelt og greit- det gikk ikke veldig bra. På Søndag møtte jentene på D2B Snåsa, Blussuvoll og Nyborg i Dragvollhallen. Enkelt og greit- det gikk ikke veldig bra det heller.


D2C

Søndag formiddag møtte tolv D2C jenter opp på Dragvoll med grønn sløyfe i håret og klare for helgens to kamper på hjemmebane. Vi skulle møte Snåsa og Levangerstudentene, som begge hadde slått oss en gang tidligere. Etter å ha analysert begge lagene mens de spilte mot hverandre hadde Vebjørn og Samuel slagplanen klar.

I første kamp møtte vi Snåsa. Det ble en tøff kamp mot et lag som var godt organiserte og angrepsfarlige. Jentene kjempet på hver eneste ball, men dessverre plukket Snåsa alt i forsvar og gav oss svært lite uttelling for strevet. Selv med gode perioder i alle settene, ble Snåsa for sterke og vant kampen 3-0.

Etter en liten matpause var det duket for studentoppgjør mot LSI. Jentene gikk på banen med ny energi og motivasjonen på topp. Dette resulterte i at de to første settene gikk vår vei. Vi gjorde alt riktig og lot oss ikke stresse når LSI tok noen poeng på rad. I tredje sett hadde LSI luket ut sine egne feil og spilte et helt annet spill enn i starten av kampen. Dette resulterte i at LSI tok dette settet. Det fjerde settet var jevnere, men til slutt var det LSI som trakk det lengste strået og vant settet knepent 23-25.

Fire sett var nå spilt og det var duket for det fryktede tiebreaket. To ganger før denne sesongen hadde vi spilt fem sett, og to ganger hadde vi tapt tiebreak. Vi gikk på banen litt nervøse, men også klare for å vise at vi var sterkere enn LSI. Settet var jevnt helt fram til sidebyttet på 8 poeng. Da tok vi kontroll over resten av kampen til vi hadde matchball på stillingen 14-10. En feilserve gjorde at LSI fikk lov å ta 3 poeng til, men det var ikke nok til å stjele seieren fra oss. Når ballen gikk i bakken på LSI sin side av nettet var det lykkerus på bane og benk, og vi hadde endelig vunnet en femsetter!

Jentene gikk hjem med smil om munnen, klare for to nye uker med trening før sesongens siste kamper skal spilles i slutten av mars.


H2B

Siste serierunde stiller H2B med et noe redusert lag.

Første- og andrevalg på diagonalen er hjemme i Trondheim for å pleie kjærleiken eller gjøre skole, så tredjedia Olav må opp i ringa. Lagets mest erfarne kant er på en slags kultlignende samling med likesinnede, og dermed er det opp til de fire resterende kantene å ta ansvar for proteinpulveret, vektene og sokkene som Lasse til vanlig har styring på. Lagets avtroppende hovedstyrerepresentant er skadet, og dermed er det bare Vebjørn som stiller i rød liberodrakt. Leggermannen Herman har en betent tå, så Fredrik spiller hele runden som legger.

TBK stilte heller ikke mannsterke til første kamp, men lagets kaptein, Øystein, viste veien og banket ball etter ball i bakken. Dette ble også de grønnkleddes største problem – hvordan stoppe/blokke TBK-s høytflyvende dia. Tross bytter, taktikk, strategi og en jevn kamp, måtte vi se oss slått 3-0 av trondheimsklubben.

Siste seriekamp for året gikk mot Lierne, som stilte med en kjent tropp fra tidligere. Sist møte gikk 3-1 i våres favør, så guttene hadde ingen tvil om annet enn at dette skulle bli en grei kamp. Det gikk derimot ikke som planlagt, og det ble unødvendig spennende. Første sett gikk til studentene, mens andre og tredje sett ble tatt av nordtrønderne. H2B-gutta måtte helt ned i kjelleren for å hente inn forspranget, og karret til seg de neste to settene med et nødskrik. Kampen ender 3-2 til NTNUI3. Alt i alt en irritabel helg resultatmessig, hvor vi bare får med oss 2 poeng, hvor vi hadde håp om 6 poeng i forkant. Nå vender guttene og undertegnede nesa mot siste rankingturnering, som går av stabelen syvende april.


H2C

200 % poengøkning til H2C!

Med humøret på topp, shadesa på og 90-talls rap på full guffe, tuter H2C opp langs E6 til Verdal. Med kun tre gjenstående kamper i sesongens seriespill, og hittil et plettfritt rulleblad med 9/9 tap, er alle soleklart enige i at i dag er det pokker på tide å få ut fingern og slå Verdal. Vi ankommer Verdalshallen der H2A og H2B allerede er i full sving med sine kamper. Vi ser H2A tape mot Blussuvoll, som vi også skal spille mot seinere i dag. Men siden vi vet at Bluss er et sterkt lag, prioriterer vi å fokusere på kampen vår mot Verdal.

Kampen starter og vi rykker fra ifra start. Verdal har en høy og skummel midt som vi velger å fokusere blokka på. Synd for han, men han utestenges effektivt fra spillet. Verdal havner litt bakpå, blir stressa og det kommer noen fancy baller. Vi holder derimot trøkket oppe og gjør rent bord, 3-0. Dermed har vi vår første seier i seriespillet, og har fullført det vi kom for! Party time!

Men, før vi kan dra hjem og poppe sjampisen så er det kampen mot Bluss. Her har vi ingenting å tape. Humøret er på topp, og vi jubler for hvert poeng vi tar. Vi ligger jevnt med Bluss til ca. 15-15 i første sett, hvorpå vi rykker ifra med en strålende serverekke fra Ørjan. Bluss tar timeout når vi leder med fire poeng, og vi skjønner at dette lover bra! Etter timeouten gjør Bluss noen bytter og begynner å hale innpå, men poengledelsen, samt at vi holder trøkket oppe gjør at vi tar settet! Så kommer et veldig viktig sett for oss – ganske sikkert det viktigste i år. Vi vet at Bluss ikke vil gi bort noen poeng. Før helgen ligger de bare fire poeng bak serieleder H2A og har akkurat tatt innpå dem med to poeng. Dette er også typisk tidspunktet hvor et godt andredivisjonslag rydder opp og henter seg inn igjen, mens bunnlaget faller bakpå og mister gløden. Det er ikke å legge sjul på at vi har opplevd det flere ganger i år. Men det vi fokuserer på nå, er å opprettholde intensiteten og trøkket vårt, og spille det samme spillet vi har gjort i hele dag. Full fokus. Vi taper noen poeng på rad her og der, men snur det igjen hver gang. Så tar vi noen fler og plutselig står det 2-0. Her er det allerede en seier for oss. Vi har bevist at vi kan opprettholde vårt gode spill når det er viktig, og vi tar poeng ifra Bluss. Og kanskje er det disse tankene som gjør at i tredjesettet rykker Bluss ifra ganske tidlig. Selv om vi tar poeng mot slutten igjen så er det litt for mange slurvefeil fra vår side til å hente det inn igjen. Dette er derimot fullstendig glemt i fjerde sett, hvor vi peiser på og holder oss i ledelsen til slutten! 3-1 mot Blussuvoll og vi har sanket hele 6 poeng i Verdal!

Det resulterer i at H2C går fra 3 til 9 poeng, og fra en sjuende til femteplass! Moro nok, så i holder vi Bluss litt lengre unna H2A sin opprykksdrøm samtidig. Så bare hyggelig der da altså. TBK får dere fikse sjæl. Klem, H2C