Reisebrev NCC – Danmark

01/12/2015

I helgen 27-29. november ble det arrangert puljespill i Nordic Club Championship (NCC). Dette er en turnering der de beste klubblagene i Norden samles og får en sjanse til å møte hverandre på tvers av landegrenser. Vi havnet i Pulje A, som ble spilt i Middelfart, en liten dansk by noen mil vest for Odense. I pulja vår var vertene Middelfart, samt et annet dansk lag ved navn Hvidovre og bergenslaget Nyborg. Alt var med andre ord lagt til rette for en spennende helg i Danmark, med volleyball av høy kvalitet!

Vi startet reisen til Danmark torsdag ettermiddag. Først fløy vi til København via Oslo, før vi deretter leide biler og tok ut på de danske motorveiene. Denne gangen valgte vi å bo i campinghytter, og avsluttet dagen der med spillermøte og sosialt samvær. Mange var (og er fortsatt) inne i en travel periode med både eksamener og jobb. Det, i tillegg til treninger og kamper, kan være utmattende i lengden. For å kunne hevde oss i de tre kommende kampen, var derfor søvn og restitusjon ekstremt viktig.

Fredagen startet med frokost og morgentrening i Middelfart Idrettspark der turneringa ville foregå. Vi ble tatt varmt imot av vertene i Middelfart, som vartet opp med gode og varierte måltid og fantastiske treningsfasiliteter! Hallen hadde høy standard, med profesjonelt underlag og god takhøyde, i tillegg stor tribune. For noen på laget var dette en ny opplevelse og ga virkelig mersmak. Etter den tradisjonelle baggerkrigen ble det litt mottak og serving, før vi returnerte til hyttene. Vi hadde første kamp klokken 20.00. Det ga oss muligheten til å rekke både en god middag, og å slappe av litt før vi måtte tilbake til hallen. Tiden ble brukt på eksamenslesing og TV titting.

Før vi reiste ned, hadde vi satt oss som mål å bruke disse kampene til å fortsette og spille inn laget. Samtidig sto opplevelsen i seg selv, og erfaringene i fokus. Kampen endte til slutt med en knapp 3-2 seier, i det som kan beskrives som en thriller av et oppgjør! Vi startet med litt høye skuldre og spilte et jevnt førstesett, der vi leder store deler av settet. Noen diskutable dommeravgjørelser på viktige poeng, samt en knallinnspurt av Middelfart, gjør at vi taper første sett 25-22. Andresett starter på samme måte, men vi klarer å holde på ledelsen, og det ender 25-22 til oss. Tredjesettet er ufattelig spennende, og vi spiller side-out de siste ti poengene til vi klarer å stikke av med seieren 31-29. Vi spiller et mindre godt fjerdesett, men skjerper oss og setter inn et gir til. Det resulterer i at vi tar femte sett komfortabelt med en hele 15-10. Vi spiller en kamp som er preget av mange gode prestasjoner. Samtidig får vi også en peker på hva vi må forbedre. Flere av spillerene på laget gjør en god figur, og får vist seg frem. Spesielt gjør diagonal, og MVP, Sigurd Festøy en solid innstas. Han viser frem en utrolig sterk serve, og meget god angrepsstatistikk. Ellers spiller også vår italienske libero, Federico Poli, en ekstremt god kamp. Han redder oss flere ganger med fantastiske forsvar og mottak. Vi viser gode takter og er kjempeklare for morgendagens kamp mot Nyborg. Det ble ikke tilrettelagt stream av kampene av arrangør, men vi prøvde å lage en selv. Denne fungerte med varierende kvalitet.
ncc1
Lørdagen startet på mange måter likt som fredag, men vi valgte å droppe den planlagte morgentreningen. Laget følte det var viktig å sove godt ut og restituere, etter gårsdagens kamp. Med godfølelsen i kroppen, begynte vi oppvarmingen nøyaktig en time før kampstart. Vi var innstilt å vise oss frem for Nyborg, Norges ubestridte ener innen herrevolleyball de siste årene. Vi starter knallhardt, og spiller side-out med Nyborg frem til stillingen nærmer seg 12-12. Da begynner vi å gjøre mye feil, både personlige og taktiske. Dette er noe vi ikke kan gjøre mot et så bra lag som Nyborg. De utnytter dette, og straffer oss knallhardt. Vi taper førstesettet surt 25-16. Andresettet begynner likt førstesettet, men vi ligger under 7-4 til tross for godt spill. Sigurd kommer på serve, og banker til. Han server oss inn til første tekniske time-out, på stillingen 7-8, med to serveess og flere server som presser Nyborg til å gjøre feil. Vi holder koken til stillingen nærmer seg 20-20, da havner Nyborg to poeng fremfor og sikrer settseieren på side-out 25-23. I sistesettet setter Nyborg inn flere spillere, noe som viser at de har en stor bredde i stallen. Vi kjemper bra siste sett, som dessverre Nyborg også tar 25-21. Vi taper 3-0 mot ett solid lag, og det er samspill og antall personlige feil som sikrer Nyborg seieren. Vi føler at vi spiller knallbra til tider. Vi har en utrolig bra angrepsrekke, som virkelig varter opp med vakre angrep og kombinasjoner som Nyborg sliter med å få kontroll på. Videre spiller vi bra blokk/forsvar, noe som gjør at vi har full kontroll på mange av angrepsmulighetene til Nyborg. Det er spesielt Nyborg sitt servepress, tempo på legg, småfeil og samspillet som gjør det vanskelig for oss i denne kampen. Sjur og Jon spilte en knallkamp på libero- og kantplass, som holdt oss i inne i kampen med flotte mottak, forsvar og angrep. Vi er derimot krystallklare på at vi skal klare å ta de på hjemmebane i serien uken etter. Ettersom denne kampen ble spilt tidlig hadde vi fri resten av dagen. Den ble brukt til alt fra eksamenslesing, gjennomgang av spilte kamper og ikke minst sesongåpningen i utfor ( der ekstreme Aksel Lund Svindal vant men en hundredel!). Med andre ord en knalloppladning, før vi avslutter helgen med kampen mot danske Hvidovre.
ncc2
Vi er tidlig oppe søndag, da kampstart er 11.00. Flere av oss starter dagen med en kopp kruttsterk kaffe, og litt god TV-titting, før den siste kampen står for tur. Vi spiller her også en jevn kamp, med unntak av tredje- og fjerdesett, hvor hvert av lagene vinner hvert sitt sett soleklart. Tredjesettet vinner vi komfortabelt 25-17. Fjerdesettet taper vi derimot klart 25-12. I dette settet kommer vi bakpå, og vi prøver ikke hardt nok å vinne ballene. Dette, i kombinasjon med knallgod serving av Hvidovre, gjør det vanskelig for oss. Hele laget kjente at helgen hadde tatt på, men vi nullstiller oss før femtesettet og tar det hjem 15-13. Sigurd avslutter kampen ved å hamre inn et tremeterangrep, og vi innkasserer vår andre seier av tre mulige denne helgen. Dette var dessverre ikke nok til å gå videre til finalerunden, da bare puljevinnerene og beste toer får denne muligheten.

Alle på laget kjenner det på kroppen når helgen er unnagjort. Tre tunge kamper på tre dager tar virkelig på. Vi har hatt stort utbytte av denne helgen, og tar med oss viktige erfaringer som vi garantert får bruk for i kommende kamper. Alle på laget har bidratt på hver sin unike måte, både på og utenfor banen. Det har virkelig gjort det til en fantastisk artig tur, som mange av oss sent vil glemme.

På plakaten videre har vi blant annet to hjemmekamper helgen 5.- og 6. Desember. Vi møter Førde på lørdag og Nyborg på søndag – to av seriens beste lag. Vi lover toppstemning i Dragvollhallen, og oppfordrer alle som har en ettermiddag til overs til å ta turen bort i alle fall én av dagene. Helgen etter det spiller vi semifinale mot et knallsterkt Dristug-lag, fra volleybygda Åmli i Aust-Agder. Deretter tar vi en velfortjent juleferie! Mange på laget får det som sagt travelt fremover, men desember blir jammen en flott volleyballmåned.
Til slutt vil vi også takke alle som følger og støtter oss. Vi setter utrolig stor pris på det! Det var mange som fulgte med over stream i helga. Det er ekstra moro å spille når man vet at folk følger med og heier. Vi håper å se så mange som mulig i Dragvollhallen til helgen!

– NTNUI Volleyball Herrer Elite