Reisebrev, Ranking 2

06/11/2019

Reisebrev fra Ranking 2 for 2.- og 3.divisjon

I helga var det duket for ranking for både 2.- og 3.divisjon. Helga bød på lang reisevei da 2.divisjon var i Lierne, og 3.divisjon dro helt til Mosjøen. Tross reisevei var humør og innsats på topp, og etter endte turneringer kunne vi med mange gode plasseringer. Under kan du lese alt om hvordan flere av våre lag opplevde helga.

Helgas resultater for våre lag:

D2A – 5.plass
D2B – 2.plass

D3A – 2.plass
D3B – 5.plass
D3C – 7.plass
D3D – 7.plass

H2A – 3.plass
H2B – 1.plass
H2C – 5.plass

H3A – 6.plass
H3B – 4.plass


H2A

Skuffelse, slit, overraskelser og nedtur.

H2A stilte med en noe redusert tropp til helgens rankingturnering. Markus hadde hatt 3 uker på FatCamp i USA, og både Sven og Eirik hadde bedre planer, mens Fredrik har knekt håndleddet. Ikke hjelper det stort at ikke alle gutta har helt dagen, og at Lasse har forlatt oss for snø og kuldegrader i Tromsø by. Fuck deg, Lasse. (PS: Vi savner deg.)

Gutta lå innlosjert på skolen som ligger vegg i vegg med hallen. Etter en noe uggen natt for flere, startet helgen med det vi trodde skulle bli en enkel kamp. TBK2 sparket overraskende godt i fra seg, og vi måtte hale i land seieren, og gutta fikk sjekka dagsformen. Den var ikke helt på topp, men vi slo likevel et noe redusert TBK1 i andre gruppespillkamp. Tredje gruppespillkamp ble enda verre, og vi klarte knapt å dra i land seiern med et nødskrik.

Den store skuffelsen kom i semifinalen, der lillebror H2B spilte i toppform, og en noe sliten og ihjelspilt kantduo på NTNUI3 sleit. Selv om både libeoro Vebjørn og diagonal Olav spilte fantastisk, og Ørjan spilte årsbeste i forsvar, klarte vi likevel ikke å oppnå den ønskede og antatte seieren. H2Bs to store spillere for dagen, kant Thomas og midt Sindre, slo oss sønder og sammen, og vi måtte se oss utspilt til tider på et håpløst nivå.

Overraskelsen kom da TBK1 slår Steinkjer i semifinalen, og deretter taper mot H2B i finalen. Overraskende også at Blussuvoll ikke kommer seg til semifinale.

Stor gratulasjon til H2B-gutta og deres nye assistenttrener, som alle gjorde en formidabel jobb i helga.


D2A

En nedtur i winter wonderland

Ranking 2 for andredivisjon var planlagt i Lierne. D2A jentene dro på fredag, for å få en god natt søvn i Lierne før lørdagens kamper.

Julestemningen kom tidlig i år, da vi møtte vinteren med en gang vi tok av fra E6. Snø og glatte veier stopper ikke jentene til å komme frem til Lierne fredag kveld. Tross en lengre kjøretur var stemningen på topp. Anette stilte gladelig opp med egen sangstemme da mobildataen konstant datt ut på vei over fjellet, og reddet i land film-musikkquizen som hang i en tynn tråd.

D2A stilte ikke med full tropp. Med flere skader og noen bortreiste ble det glissent i kant og diagonal- rekkene, slik at det ble tre kanter som må spille på kant og diaplassene på lørdagens kamper. Heldigvis var resten av laget og begge trenere med. Spente på hva morgendagen skulle bringe fikk jentene en god natt søvn.

Uttrykket: «Alt kan skje på ranking» kunne ikke vært en bedre beskrivelse av hva D2A jentene opplevde.

Første kamp var mot Snåsa, der vi taper 2-0. Selv om mottakene sitter blir D2A jentene stoppet i angrep. Vi henger ikke med hodet etter et tap og hopper rett til Grong kampen, der jentene i grønt bruker ett sett på å forstå at vi faktisk spiller volleyball. Men i andre og tredje sett er vi tilbake for fullt og vinner 2-1.
Dette gjør at vi må spille semifinale mot Blussuvoll.  Uten mer enn 5 minutters pause mellom hver kamp hadde vi ikke noe å stille opp med mot jentene i rødt. Vi taper 2-0 og må derfor spille om 5.-6.plassen, der vi igjen møter Grong.

Etter en etterlengtet pause med mat og leker er vi en selvsikker gjeng som møter Grong jentene, for andre gang denne lørdagen. Vi vinner 2-0, og kan kjapt komme oss tilbake til Trondheim igjen.

Tusen takk til Lierne for god service og et godt arrangement.

Vi har ingen bilder å vise dere denne gangen. Om du føler NTNUIVolleyD2A på instagram får du oppdateringer fra våre kamper.

3-2- Svett og god!

Hilsen D2A


D3B

Hu og hei!

Vi var en liten gjeng på sju stykker fra D3B som bega oss ut på den lange ferden mot Mosjøen lørdag ettermiddag. Stemningen på veien opp var god i begge biler, og vi var klare for en søndag fylt med mange kamper.

Etter ei middels god natts søvn i klasserom på oppblåsbar madrass, var vi på søndag klare for å gi jernet. Første kamp mot Steinkjer starta bra, hvor vi vinner første sett med god margin. I andre sett bestemmer de seg for å dippe på omtrent alt, noe som resulterer i et 2-1-tap til slutt. I andre kamp møter vi en av våre klubbrivaler: NTNUI 7, bedre kjent som D3C. Jentene på D3C spiller sterkt gjennom hele kampen, som ender med knepen 2-1-seier til oss, med 18-16 siste sett. Deretter møter vi TBK 1, hvor vi spiller meget godt første sett. De blir etter hvert for sterke for oss, og vi må bare slå oss til ro med et 2-0-tap.

Vi ender da opp i B-sluttspillet, men etter 2-0-seier mot først NTNUI 8/D3D, og deretter 2-0 over TBK 2, er vi alle fornøyde med fem gode kamper og en femteplass. Samtlige fikk mye spilletid, og ikke minst fikk vi til mye bra sammen som lag. Vi gleder oss allerede stort til neste kamp!

Takk for oss!


H3B

Improvise. Adapt. OVERCOME!

Kl. 1400 ein fredag formiddag tok «H3Bredde» fatt på den lange reisa nordover mot Mosjøen, optimistiske og klare som alltid. Vi sjekka inn på Kippermoen ungdomskule rundt 2200, og etter litt sightseeing av Mosjøen i bekmørket tok vi kvelden før den store dagen derpå.

Kampdagen starta noko hardare enn nødvendig; vi var i gruppe med begge finalelaga, Mosjøen VBK og Steinkjær VBK H2, i turneringa og møtte begge laga i dei to første kampane. Først ut var Mosjøen VBK, som viste at dei med god grunn var heimebanefavorittar. Vi tapte 0-2 med 16 poeng i første sett og 10 i andre. H3Bredde lot seg ikkje vippe av pinnen, og gjorde seg klar for å slå tilbake mot Steinkjer. Vi var klare for å måtte forsvare NTNUI sitt gode namn og rykte, ettersom H3A òg hadde ein uheldig start på turneringa.

Første sett var grei skuring for H3Bredde. Her blei dei to breddespelarane våre Sami og Saravanan, samt Hallvard Støvneng i førstegangstjeneste som midtspelar, verkeleg samkøyrte med resten av laget. Vi vinn første sett komfortabelt 25-16. Så gjorde Steinkjær nokre taktiske bytter som vi aldri heilt klarte å omstille oss for, og dermed er andre sett historie… Tredje sett starta der det andre slutta, og vi kom bakpå tidleg i settet. Vi tok time-out ved stillinga 3-9 og brukte eit minutt på å omstille oss og hente tilbake det tapte. Det er ikkje godt å seie kva som var i vannflaskene til H3Bredde, men sterke saker var det! Vi gjekk ut igjen på bana med meir glød enn nokon gong og henta poeng etter poeng etter poeng. Før vi viste ordet av det var stillinga 14-14, men endte opp med å tape 14-16…

Vidare kom Snåsa IL, med ein midtspelar i eliteklassen… Vi sleit med å halde han i sjakk første del av første sett, men etter ein time-out og ein «genial» taktisk endring av Jens Inge så var vi tilbake i føringa. Med einaste truande angrepspunkt i midten endte vi opp med 3 midtspelarar i blokk som spegla stjernespelaren resten av kampen. Han gav laget sitt kunn eitt eller to poeng resten av kampen etter det taktiske byttet. Snåsa kollapsa fullstendig etter dette og H3Bredde vinn sin første kamp i Mosjøen!

På merkeleg vis, med éin seier og to tap, endte vi opp i ein semifinale! Der skulle vi revansjere oss mot Mosjøen VBK igjen, men denne gangen kom vi inn med ein snuoperasjon og ein sterk seier i bagasjen. Vi kriga, gav Mosjøen sterk konkurranse på samtlige ballar og ballvekslingane var lange. Men om vi fekk tre poeng så fekk dei fire… Kampen enda 0-2 til Mosjøen, med 19-25 som resultat i begge setta. Trass eit nytt tap så var det (igjen) ingen sure miner eller tankar om nederlag i stallen til H3Bredde. Vi gav rankingvinnaren meir motstand enn dei fekk i finalen, og majoriteten av motstandarane kom til oss etter kampen med store ord om prestasjonen vi viste. Som kapteinen på Mosjøen sa med eit lite glimt i auget: «Dåkker saug i første kampen, men nu spelte dåkker dritbra!».

Dessverre så stod ein kamp igjen på agendaen; kampen om 5.plassen mot TBK 3. Etter fire HARDE kampar utan innbyttere blei dette hakket for mykje for H3Bredde, og vi tapte 0-2 mot eit slitent TBK 3 med litt meir futt igjen enn oss. Vi pakka kofferten og reiste heim…

Nokre ting endrar eg aldri; vinter blir til vår, flo blir til fjære og H3B slår H3A på rankingturneringar. Men denne gangen viste H3Bredde noko dei ikkje har vist før. Dei viste dei kan tilpasse seg, uavhengig av motstandar. Dei viste at dei kan klatre ut av det mentale hullet ein ender opp i når ting ikkje går riktig veg. Og sist, men ikkje minst: vi kan gi ALLE ei real utfordring og vi er ikkje eit lag ein kan undervurdere!


D3C

Hu og hei!

Gutta krutt har vært ute på rånings i helga, målet for denne gang var majestetiske Mosjøen. Mosjøen er faktisk ein vakker liten by sør i Nordland, eit steinkast unna Trondheim. Truleg med ein veldig liten stein som er kasta veldig hardt og utruleg langt… Byen består av 9854 hyggelege nordlendingar, inkludert eit dame volleyball-lag i 3.div. Derfor var det ein sjølvfølge at dei 6 Trondheimslaga frå NTNUI og TBK (+ Steinkjer) tok ei litta svipptur på 5,5 timer opp for å kaste litt ball med naboane i nord.

For eit eventyr. Gjengen på ni var splitta på to ganske så forskjellige bilar. Den eine var ein splitter ny BMW med eit dashbord ein berre kunne drøyme om, samt piggdekk, varme i setene og Cruise Control utan like. Den andre bilen var ein mindre heldig polo. Den var uten piggdekk, hadde kanskje ein smule færre hestekrefter og eit varmeanlegg som absolutt ikkje ville samarbeida. Ja ja, tur blei det på gjengen alikavell. Det blei allsang, podcast, eit snev av snorking og kanskje det beste; WIENER FOR EIN 10’AR. Det blei med andre ord pølsefest. Det gjengen i baksetet kanskje var mest engasjert over denne kalde laurdags ettermiddagen var kappløpet. Det uoffesielle kappløpet mot alle de andre ntnui laga. Gutta i BMW’n suste forbi, med ein sjåfør de andre kunne trygle etter. Det endte i seier, med god dokumentasjon undervegs frå den trufaste kjelda Snapmap. Me vant jippi hehe.

I Mosjøen var det ekte nordlands vær. Klink-is og minusgrader. Alt var kvitt, og byen minnet gutta meir om ett eventyr enn ein liten by ikkje så langt unna grensen til vårt kjære Trøndelag. Heldigvis var temperaturen betydelig varmere inne på Milano. Mosjøen har knekt koden. Milano var eit «alt i eitt» tilbod, med motell, restaurant, takeaway og vinhus. Og til tross for litt soggy pommes frites var maten alle tiders!

Nattas opphald tok plass i skrekkens hus, også kjend som vidaregåande skule frå 70-talet. Golvet var kaldt, søvnen var dårleg og Marthe si bråkete madrass hjalp ikkje på saken. Dagen etter var gutta nesten meir reduserte enn dagen før. Det var ei hard natt, kanskje ekstra for Sofie som klarte å ta med seg luftmadrass med hol i. Det var lite ein kunne gjer med det no. Det var bare å få trykka i seg eit par polarbrød, skvise soveposen i baggen og prøve å unngå å tryne på veg til bilen.

Det var duka for ein lang dag i hallen. Eit stort pluss med hallen i Mosjøen (her er det bare å ta notater Sit) var den uendelige deilige tjukkasen som sto inntil veggen. Å fy som den var digg. Personleg så vil eg si at den madrassa var høgdepunktet på reisa. I første kamp skulle gjengen møte det berykta TBK1. Gjengen hadde tidlegare i serierunda vunne eit sett mot de her, og var klare for revansj. Slik blei det altså ikkje. Alt i alt var det utruleg god stemning på banen, flotte ballvekslingar og bra skudd, men TBK1 viste seg å være ekstra sterke denne søndagen. Det blei så eit litt kjipt 2-0 tap.

Det var ikkje lange pausen på tjukkasen gjengen fekk før neste kamp var i gong. Denne gangen var det D3B gutta skulle spele mot. Kampen var utruleg jamn, der D3B fekk ein pangstart i byrjinga av første sett. Lite visste dei at gutta hadde «powered up» både energien og stemninga på tjukkasen berre minuttar før, og vann fyste sett med god margin. Trua på siger mot B-laget sneik seg innpå sakte med sikkert. Etter eit tap i andre sett, så var det duka for det tredje og avgjerande settet. Kampen var jamn, og sigeren millimeter unna. Dessverre så trakk D3B det lange strået og vann siste sett 18-16. Gutta viste seg frå si beste side, og koste seg max under kampen mot søsterlaget.

Slik som alltid så faller ein ned etter å ha nådd topp-punktet. Det skjedde også på ranking i Mosjøen. Kampen mot Steinkjer endte i tap. Gjengen klarte iherdig å hente inn 8 poeng på rams, men Steinkjer tok de avgjørende poengene til slutt. Blant annet takket være to utrolig dyktige servere. Den siste kampen var smellen for gutta i D3C. Klokka var bikka 19, magen var sulten, og savnet etter trøndelag ble større og større. Tross uheldig dømming og unødvendige bruk av tid på “feilrotasjon” (som egentlig var rett.), blei det eit jevnt og godt første sett mot TBK 2. I 2.sett måtte gutta innse at energien ikkje strakk heilt til, og det endte med knusande seier for TBK 2. Ikkje nok med å ha tapt alle kampane, så måtte sjølvsagt gjengen stå for dømmingen etterpå. Den mindre heldige poloen fekk køyre heimover, mens BMW’n holdt fortet oppe i idrettshallen gjennom det som skulle bli ein jevn kamp mellom D3B og TBK2.

Så gjekk turen endeleg heimover mot Trondheim. Med god mix av 2000-tallets HITS, skumle historier frå Truecrimepodden og store mengder energidrikk. Og trur du ikkje BMW’n kom først heim hehe. Vant iallefall ein ting denne helga!

Me fekk også oppleve Nord-Norge porten! Og fleire fekk nådd sitt nye nordlegaste punkt så langt. Det var eit minne for livet, eller i alle fall fram til neste oppnådde nordlegaste punkt. Me lærte og at Gjøril har eit skjult tungetalent!