Reisebrev, serierunde

23/10/2019

Reisebrev, serierunde

I helga var nesten samtlige lag fra klubben i aksjon. For 1.divisjonslagene våre var det duket for den første hjemmekampen for sesongen, mens startskuddet for 2.divisjon gikk for et par uker siden. 3.divisjon hadde sin første serierunde for sesongen, og det var duket for mange spennende kamper. Her kan du lese noen av lagene sin opplevelse fra helga!


Helgas resultater for våre lag:

D1 3-1 TIF Viking 2

D2A 3-1 Nyborg Idrettslag
D2A 0-3 Lierne IL

D2B 2-3 Grong IL
D2B 2-3 Fjellmann

D3A 3-1 Nyborg Idrettslag 2
D3A 3-0 Blussuvoll V.B.K. 3

Reima IL 2-3 D3C
D3C 1-3 Trondheim Ballklubb

D3D 3-1 Blussuvoll V.B.K 3
Trondheim Ballklubb 3-0 D3D

H1 1-3 TIF Viking 2

H2A 0-3 Steinkjer
H2A 2 – 3 Blussuvoll V.B.K.

H2B 3-2 Lierne
H2B 0-3 TBK

H2C 3-1 H2B
H2B 3-2 Lierne

H2C 2-3 Lierne

H3A 3-0 Raballder Volleyball Trondheim
H3A 3-0 IL Fram

H3B 3-0 IL Fram
H3B 3-0 Raballder Volleyball Trondheim


H1

Dette er første gong vi skriv reisebrev frå ein heimekamp. Men så har vi også heile fire midtspelarar, så det er ikkje rart at folk lurer på om vi kom fram. Svaret er: Det gjorde vi. Og ikkje berre det. Johan, av alle, var på plass 15 minutt før oppsatt møtetid! Overraskinga var stor og medspelararne sjokkert. Vi andre tok enten buss nummer 3, 12 eller Oddbjørn. Nokre sykla også. Dei om det. Dei kom da opp bakkane til slutt dei og. Nesten tidsnok. Eller kva, Haakon?

Kampen gjekk litt betre enn mitt siste hopplegg på fredagstreninga. Med andre ord kunne krykkene mine og meg observere Viking ta alle tre poenga og vinne fortjent. Vi får satse på å slå hardt tilbake. Mitt mål for helga er å kunne knyte på meg skoa og spele. Heldigvis vil det åleine vere godt nok til å vere betre enn Tutt, vår nye motstandar. Spådom for helga: Vi vinn. Tutt får kort for forseinking. H1 slår hardt tilbake. Vi gler oss!


D2B

Søndag morgen var D2B klare for avreise til byneset. Vi skulle spille mot vinnerne av RM (Fjellmann) og Grong. Vi ankommer hallen med godt mot og godt humør, og gjorde oss klare for noe som skulle vise seg å bli to slitesterke kamper.

Vi spilte første kamp mot Fjellmann. De vinner de to første settene. Så setter vi inn et gir vi ikke hadde de første settene, og vinner så de to neste. Det er da klart for tiebreak. Med dommere som ikke har hørt om bakspillere, tramp, nett, føring, dobbeltslag og touch, ender vi opp med et knepent tap i tiebreaken.

Neste kamp er mot Grong. Vi henger nok litt med hodet fra Fjellmann kampen, for Grong går seirende ut av de første to settene. Det lar vi de ikke gjøre med det tredje settet, for da vinner vi 25-8. Neste settet tar vi også i land. Vi er igjen klare for tiebreak. Det har blitt en lang dag allerede for mange av spillerne, og etter en thriller av et tiebreak taper vi desverre denne også.

3 og 4 settet i begge kampene er nok det beste vi noen gang har spilt! Det er desverre vanskelig å fokusere på rett etter tapte tiebreaker, men etter trøstende ord fra trenerne våres Jostein og Vebjørn blir humøret bedre, og noen av oss gjør oss klare for å dømme, mens resten drar hjem igjen.

En slitsom dag, med litt lite flaks på vår side, men vi tar med oss to poeng og mange gode (og noen dårlige) erfaringer videre. Neste gang vi møtes, så skal vi jaggu meg vinne!

Denne uka har vi takeover på NTNUI Volleyballs instagram, så følg med der og på @ntnuivolleyd2b for mer gøyale sprell fra babesa! For 4. serierunde står for tur allerede på lørdag!

«Åååååååå TEQUILAAAAAAA!»


H2B

Her kommer en liten oppdatering far hva som skjedde med H2B i løpet av helgens kamper. Det var lørdag morgen og avtalt tid for oppmøte var 10:00. Noen (da også undertegnede) presterte å komme for sent, så lagets pepptalk ble utsatt til rundt halv. Første motstander var H2C, så vil nok tro at samtlige trodde at dette skulle gå vår vei. Selv med kloke ord fra Samuel om at: «Ingenting kommer gratis, dere må fortsatt jobbe for seiern!», ble vi tatt litt på senga. Dette gikk nok inn det ene øret og ut det andre, skulle man tro, hvis man så resultatet. Historien om David og Goliat viser seg å være like gjeldende i dag som tidligere. Før vi visste ord av det var stillingen 2-0, og da ikke til oss. Nokså mange fikk en liten oppvekker, og vi fikk redusert med ett sett. Akk og ve, historien gjentar seg igjen og det ble seier til H2C.

Dypt nede i kjelleren skulle nå H2B begi seg på en lang kamp mot Lierne. Etter ett tidligere tap var lysten på revansj ganske stor. Kampen ble litt jevnere enn nødvendig. Stakkars Samuel som måtte både sitte litt skuffet og med hjerte i halsen for at dagen kanskje skulle ende med to tap. Det hele endte med at kampen skulle avgjøres i femte sett. Det var nå eller aldri. Tanken på å ikke vinne på (nesten) hjemmebane ble for stor. Endelig fikk vi til å holde motstanderen bak oss gjennom hele settet endte dagen med en av to kamper vunnet. For noen var gleden kortvarig. Ikke bare fordi mange var enige om at noen prestasjoner ikke var helt på topp, men nå måtte det også dømmes. Så det siste her er en hilsen og takk til de fantastiske menneskene som var igjen i Ladehallen og dømte. Takk for at dere også ryddet hallen. MVPs<3


H2C

Å du store alpakka! Du milde måne! I helga varre duket for sesongens hittil største høydepunkt. Prestisjeoppgjøret i La Segunda División, The Dragqueens vs H2Bby i Ladehallen. Kampen om herredømme i 2 divisjon.

Med kun 7 mann på plass denne altfor tidlige morgenen, vanket det lite tvil om at coach Mariell hadde ment alvor av sine planer om å ta ut et toppa lag for anledningen. Så da fløyta blåste, og postmannen på Lade så vidt hadde lagt i vei på sin tidlige morgenrunde, trådte 6 heltente karer ut på parketten.

Med 2 midter som måtte spille rundt, samt yoga-mester Roar som dia, levnet bookmakerne guttebassene ifra H2C særdeles små sjanser. Det var en kjent sak at H2B kunne skimte til glimrende treningsoppmøte denne sesongen, mens H2C hadde ligget nede for telling med både sykdom, skader og inntak av uvanlig store mengder sterk drikke. Det var derfor til publikums store overraskelse at guttene tok kampens første og andre poeng. Det var som om H2B bokstavelig talt var blitt blåst av banen, for brått stod det 2-0 i sett på korktavla.

I 3. sett hadde vinden snudd og H2C’s faste tilhengerskare så frykten i hvitøyet da en beinhard kantsmash fra H2B dundret i gølvet rett foran dem. 2-1 i sett og H2B hadde lurt seg tilbake i kampen. En krypende usikkerhet begynte så smått å bre seg i laget. Beina hadde allerede begynt å merke belastningen, og med en spansk skadet skulder, en venstreankel uten leddbånd, en leggers fingre som delvis lå utenfor hva man kan kalle normale proposjoner, fryktet den medisinske støtteapparatet at det kunne bli en travel dag på jobb. Flere spørsmålstegn ble stilt; hadde guttebassene virkelig det som skulle til for å ta dette hjem? Eller hadde bare H2B av taktiske årsaker lagt seg bakpå fra starten av for så knuse alle drømmer i de tre resterende settene?

Som værmeldinga på yr også kunne indikere, dette var virkelig dagen for stiv kuling og skiftende vindkast. I en siste krampetrekning for å snu trenden, kom en av de mer velartikulerte på laget opp med det som i ettertid kan sies å ha blitt lagets motto; «Presset er på dem, så alt vi trenger å gjøre er å vinne». Publikum på tribunen skjønte svært lite da man brått kunne høre latter og en stigende stemning fra benken til H2C. Dommern blåste 4 sett i gang, og det som skulle bli siste akt i denne intense volleyball-oppvisningen.

For settet tok opp igjen tråden der sett 1 og 2 hadde sluttet; med sterkt angrepsspill og stødige mottak. Til publikums store glede så det ut til at den velkjente Berlinermuren fra gamla H<3B var i ferdig med å bli gjenreist for blokka stod stødigere enn på lenge. Dette, kombinert med millimeterpresise legg og spanske finesser gjorde at mangelen på både libero og en dedikert dia ikke så ut til å påvirke laget i det hele tatt. Nå hadde toget virkelig fått vann på mølla, for med 24 poeng på tavla til The Dragqueens stod H2B i knestående. Supportergjengen fra «The Dragzz» holdt pusten. Ute på banen kunne man ense en sitrende spenning. En meget flakkende serve var nok til å velte isfjellet. Gledesbrøl runget gjennom hallen, seiern var et faktum! En kjempeskrell! Ute hadde høstmørket hadde krøpet på, og vinden slo i tretoppene. Men det var det ingen som enset. Detta skulle feires med de herligste drikkevarer! For The Dragqueens var kommet enda et steg nærmere herredømme i 2 divisjon.


D3A

Det var en søndag morgen at et nesten fulltallig D3A ankom Blussuvollhallen. Laget klødde i fingrene etter å få komme i gang med første serierunde, og dagens motstandere skulle senere få kjenne på denne iveren. Da vi først ble klar over at vi var arrangører (hehe upsi), satte vi i gang med å skrape sammen det hallen hadde av utstyr, fikk opp nett og gjorde oss klar til kampstart mot Nyborg 2. Dette skulle bli en artig kamp med heiagjengen nesten inne på banen (grunnet liten hall), og roping og heiing fra ende til annen. Vi endte med å vinne kampen 3-1 (25-16, 25-14, 23-25, 25-18), og sier oss veldig fornøyde med det!

Deretter fikk vi en god pause hvor vi bl.a. fikk diskutert hvorvidt man legger på seg 1 kg hvis man spiser 1 kg sjokolade, noe det ser ut til at vi rett og slett må teste ut for å finne ut av. Vi tar også gjerne imot tilbakemeldinger dersom noen har forsøkt dette tidligere. Noen fikk også unnagjort litt skolearbeid (?how?), mens andre dro på sightseeing for å se det sagnomsuste Tyholttårnet. Lagets andre libero var nemlig i Paris og fikk oppleve Eiffeltårnet på kampdagen, så noe måtte vi også besøke. Senere så vi på resten av D3C sin kamp mot Reima. De spilte en veldig jevn kamp, men D3C tok dem til slutt!

Senere var det tid for kamp mot Blussuvoll 3, og der holdt vi også god trøkk! Seier 3-0, og holdt dem under 10 poeng alle sett (25-4, 25-9, 25-7)! Vi fikk også til en del gode serve-rekker, og fikk mulighet til å øve oss på vårt hakadans-inspirerte heiarop for serve-ess. Ikke alle på laget synes heiaropet er like lett, så her må vi rett og slett sørge for flere serve-ess så vi får øvd mer. Etter helgas innsats er vi også øverst på tabellen – yesda!

Til slutt ble kampdagen avsluttet med dømming av TBK – D3C, noe som skulle vise seg å bli en spennende kamp hvor TBK fikk god motstand. TBK gikk av med seieren til slutt, men en god kamp var det likevel!


H3A

Grei skuring!

Lørdag 19. oktober var det endelig klart for seriestart! Etter noen tøffe turneringer mot flere andredivisjonslag skulle vi endelig få vise at vi kommer til å bite fra oss i tredjedivisjon denne sesongen! Vi bega oss ut på den lange reisen til Lade, og gjorde oss klare til kamp. Dagens motstandere var Raballder og Fram.

I den første kampen stod Raballder på motsatt banehalvdel. Det blir raskt klart at dette er en kamp vi burde greie å vinne. Vi tar en tidlig føring i første sett, og i løpet av ikke så alt for lenge vinner vi dette settet. Det andre settet i denne kampen bærer nok litt preg av at første sett var noe lettere enn forventet, men etter et litt shaky sett drar vi likevel i land seieren. I tredje sett er det grei skuring og etter overbevisende 25 – 15 er kampen avgjort. Vi vinner 3-0.

Neste kamp var mot Fram! Vi starter første sett med et pang, og det er over før vi vet ordet av det. 25 – 9 blir resultatet og vi viser oss fra vår beste side. Det andre settet blir ikke så ulikt det første, og vi er raskt oppe i en 2 – 0 ledelse i kampen. I det tredje settet tar kampen en liten vending. Etter mye slurv og enkle feil fra oss greier nesten Fram å klore seg inn i kampen igjen. Vi tar oss heldigvis sammen mot slutten og haler i land seieren i dette settet også. Selv om vi er fornøyde med seieren viser det tredje settet at vi har ting å jobbe med frem mot neste kamp.

Etter to strake 3-0 seirer plasserer vi oss fint på toppen av tabellen i 3. div avdeling 2, og her planlegger vi å holde oss hele sesongen!