Seriekamper i helgen

03/03/2020

I helga har fleire av våre lag vært ute og farta. Somme har reist langt, andre ikkje like langt. Det har vært internoppgjer i 3.div, som overraska mange. Atter ein gong kjem laga tilbake med gode resultat og artige historier om sine kampopplevingar.

 

Resultatar frå helga:

D1 0-3 OSI (21-25) (23-25) (19-25)

D2A 1-3 Snåsa

D3A 0-3 TBK (15-25) (21-25) (22-25)

D3C 3-1 D3B (25-22) (25-18) (20-25) (25-16)

D3D 1-3 Nyborg 2 (17-25) (18-25) (25-15) (16-25)

D3B 0-3 TBK (12-25) (17-25) (20-25)

D3D 3-1 Blussuvoll 2 (25-22) (25-20) (18-25) (25-19)

 

H-Elite 3-1 Askim (25-23) (25-17) (22-25) (25-16)

H1 1-3 Asker (16-25) (15-25) (25-18) (25-27)

H2A 3-0 Lierne (25-20) (25-19) (25-12)

H2A 3-0 Verdal (25-11) (25-16) (25-20)

H3A 3-0 TBK 3 (25-17) (25-15) (25-20)

H3B 3-2 Røros IL (20-25) (22-25) (25-19) (25-16) (20-18)

H3B 3-1 H3A (25-10) (22-25) (25-22) (26-24)

_____________________________________________________

D2A

Hvor mange spillere kan du mangle, men fortsatt spille en god kamp?

Dette testet D2A ut i helgen. Det skal nevnes at det ikke var med vilje. Men det har seg slik at ikke alle kan alltid være med på volleyballkampene vi spiller. Folk har et liv utenom skole og volleyball (hvem hadde trodd det? :P)

Uansett, D2A manglet både midtspillere og libero da vi skulle møte 2. plassen i serien, nemlig Snåsa! Heldigvis har vi gode trenere som klarer å pønske ut en god plan!

Men jentene tar gjerne nye utfordringer. Som fører til at de spiller med leggerne i midtposisjon. Som fører til bare to angrepspunkt. Tror du D2A blir svekket av det?

Nei, det vil jeg ikke si. Og det fordi de jobber bra i forsvar. Med Mariell som tar mye ansvar i angrep henger de grønnkledde på Snåsa. Karoline Dahlen ble også kastet ut i en ny utfordring: hun ble lagets libero og gjorde en kjempejobb i både mottak og forsvar.

Alle jentene setter et servepress på Snåsa jentene og det blir satt mange serve-ess. Dessverre er nok dette en kamp vi skulle hatt linjedommere. Marginene i kampen er så små, og det blir litt for ofte stang ut for NTNUI jentene. Stillingen ender 3-1 til Snåsa.

Det var absolutt et kjipt tap. Men et godt plaster på såret var den fine heiagjengen som hadde tatt hele turen til Steinkjer for å heie på oss! Tusen takk Gutta! Det betyr mye!

_____________________________________________________

D3C

«Internoppgjøret mot D3B» en ny netflix film

Det blåste klart til kamp i Blussuvollhallen, og stillheten bredte seg over dette lille kottet av en hall. Laget var klart, nivået var på topp. Oppvarmingen var brutal. En stakkars mintgrønn kaffekanne ble offer for D3C’s vrede denne dramatiske søndagen. Det skulle ikke sette en stopper for det som var i ferd med å skje. D3C var klare. Til og med Håvard og Sigurd var klare, etter en nødvendig kopp kaffe. Dette var et skjebnesvangert møte. Det var D3C mot D3B, NTNUI 7 mot NTNUI 6. Alt kunne skje.

Plutselig var det i gang. Legger Ingvild server ballen, hardt. Hun satte det første poenget i det som skulle bli en av våre beste kamper. Vi var plutselig i ledelsen, og før vi viste ordet av det var vi vinnerne av internoppgjørets første sett. Neste stjerne ut på banen var ingen ringere enn kanten Marthe. Hun dro frem sine beste spillferdigheter! Spar, hjerter, ruter, kløver! Alle essene hos D3B ble slått i bakken av hennes harde server. BOOM! Det var ikke bare i serve at gutta fra D3C skulle slå gjennom. Kantene var ikke alene. Med oss i Hall 2 i Blussuvollhallen hadde vi nemlig en mur. Midtene. *dramatisk musikkinnslag*. Nora og Sofia sto stødigere enn stokken til Gandalf, og beskjeden var klar: «No volleyball shall pass!» … og det gjorde nesten ingen 😊 De få ballene som trengte gjennom blokkmuren vår ble raskt plukket opp av våre superfleksible, raske og ansvarsfulle liberoer; Ragnhild og Sofie! Kombinasjonen av den supersterke blokkmuren og saiko ninja liberoer ble; seier i internoppgjørets 2.sett.

Følelsen av å være uovervinnelig tok over, og vi merket medaljens bakside. Til tross for godt spill og flotte ballvekslinger, spilte B-gjengen bedre enn oss i dette settet. Det var slik det gikk til at stillingen nå var 2 – 1 til oss, og seieren vår stod i fare. Hva ville skje videre med D3C? Dette lurte SoMe-ansvarlig Hildegunn spesielt mye på. Hun tryglet om livestream hos de gjenværende publikum idet hun tok sørgelig avskjed med laget sitt for å sitte i kassa på joker. Lite viste hun hvordan vinden ville snu i Hall 2.

Fjerdesettet ble blåst i gang. Vi var klar for revansj. Kantene var magiske i dette settet, og de slo hardt. Fantastiske opplegg fra leggerne Ingvild og Tonje gjorde at Gjøril og Thale slo inn poeng etter poeng. Ustoppelige. Benken jublet. Diagonalen Telma hoppet! Høyere enn høyest! Ingen kunne nå henne, ingen kunne stoppe henne. Støtten fra benken var større enn noensinne. Superserve etter superserve, bølge etter bølge. Kantene Ingvild og Siren sendte motstanderen skulende blikk, de viste hva som var i ferd med å skje. De jublet, de trampet, de heiet, de vant. De ser på hverandre, smiler. De snur seg mot deres medspiller diagonalen Aurora som heier sammen med de. De smiler enda mer! De vant! Håvard og Sigurd klapper hverandre på skulderen, feller en liten tåre og springer inn i en stor seiersirkel. For en kamp! For ett lag! For en energi. Gutta hadde vunnet, og det hadde vært en av de mest spennende kampene hittil.

Fortsettelse følger…

_____________________________________________________

D3B

Denne helgen var vår siste kamp i rankinga, og vi møttes i Blussuvollhallen svært tent på å spille. Vår første kamp begynte midt i dagen kl.13 mot D3C. I begynnelsen av det første settet mistet vi mange poeng, mye pga vårt angrep som endte utenfor banen. Selv om vi etter hvert begynte å komme på riktig spor endte vi opp med å tape 22 – 25. I det tredje settet fikk vi mer kontroll på spillet og vant 25 -20. Totalt sett i denne kampen var vi ikke helt på topp med angrep, og dessverre tapte vi igjen det fjerde settet og tapte kampen mot D3C.

Men vi kom oss kjapt etter tapet og forberedte oss til neste kamp mot TBK 1 som skulle starte allerede en halv time senere. Før vi spilte mot TBK 1 visste vi at dette kom til å være en utfordrende kamp. Men vi var svært gira og klar for denne utfordringen. Det første settet gikk dessverre som forventet, dvs at vi fikk problemer da de sterke servene kom. Men fra og med det andre settet begynte vi så smått å få mer tak på spillet. Vi fikk 17 og 20 poeng som var en stor forbedring fra de 12 poengene i første settet. Vi hadde et knall bra forsvar og angrep, og hadde det skikkelig gøy. Selv om vi tapte begge kampene i vår siste runde i rankinga var vi veldig fornøyde med hvordan vi spilte mot en slik sterk motstander som TBK 1. Uansett resultater, blir det alltid god stemning og gøy med denne flotte gjengen.

_____________________________________________________

D3A

Da var den store dagen kommet, dagen vi har sett frem til siden kampoppsettet kom ut i høst. Kampen mot TBK. Kvelden før ladet vi opp med tapas og brus både med og uten sukker. Enkelte valgte også å blande brusen for maksimalt utbytte. Søndag ettermiddag stilte vi mannssterke opp i Blussuvollhallen, tydelig preget av rastløshet da flesteparten hadde gått og ventet på kampstart tidligere denne søndagen. Først heiet vi på D3B i deres kamp mot TBK. Håpet vårt var at de både skulle slå dem og slite dem ut før vi skulle møte dem like etter. Slik ble det ei. D3B kjempet hardt men måtte likevel se seg slått av et for sterkt TBK.

Så var det klart for kampstart kl 17.00. Første settet sliter vi litt med kommunikasjon og det er rett og slett ikke alt som stemmer. Settet ender dermed dessverre 15-25 i favør TBK. Andre sett starter vi likevel ved godt mot, og nå får vi til litt bedre spill tross litt kluss. Settet ender også i tap, 21-25. Tredje sett er klart vårt beste, i alle fall mot slutten. Etter hvert begynte TBK å slippe seg ned, samtidig som vi gira oss mer opp og fikk både spillet og praten skikkelig i gang. Vi begynte å plukke alt av baller. Mot slutten var det ikke snakk om at den ballen skulle nær bakken på vår banehalvdel. Med Celina på serve tok vi sakte men sikkert inn på TBK. Hele laget jobbet knallhardt på de siste ballvekslingene. Så lange ballvekslinger har vi vel knapt vært borti tidligere. Til slutt måtte vi likevel se oss slått av TBK, som i dag rett og slett var jevnt over bedre enn oss. Hadde derimot nivået vårt mot slutten vist seg litt tidligere i kampen kunne det vært spennende å se hvordan det hele hadde endt.

Nå gleder vi oss heller til rankingturnering om et par uker, der vi alle kommer til å møte opp svæært revansjesugne!

_____________________________________________________

H3B

H3B guttene var klare for ny kamphelg i Røros for 2. gang på 3 uker så dette var ikke noen ny opplevelse! Som debutant på reisebrev må jeg innrømme at det klør etter å skrive et nokså bra reisebrev, men som vi alle vet ender opp som et helt middelmådig reisebrev. Søndag morgen trasket 7 trøtte gutter og en fantastisk trener til Gløs for å starte turen, stemninga var på topp og laget var klar for å kassere inn en ny seier. Vi ankom Røros litt over kl. 10 etter en lang og varm biltur, hvor temperaturen var skrudd opp til 25 grader, noe alle lurte på hvorfor. I bilen ble temaer slik som hvordan Tom sin karriere på Paradise Hotel ville blitt og påmelding til jakten på kjærligheten diskutert. ☹ Så snille som H3B er så overtok vi dømmingen til H3A, dette gikk da plettfritt da dommer Echtermeyer dømte med stålkontroll. Kos dere på dugnad på volleyballbanen i retur <3

Da klokken begynte å tikke mot 13.00 var H3B i gang med tidenes slappeste oppvarming hvor ballene fløy alle veier samtidig som treneren stod og lo litt på sidelinjen. Skulle dette være stopperen på seiersrekken som H3B til nå hadde opplevd? Det kunne vise seg slik da guttene gikk ut på banen med litt for senkede skuldre og gav poeng etter poeng på dipper som ingen orket å slenge seg for. Dette gjør at vi enkelt og greit taper første sett, etter dette bestemmer vi oss for å gjøre akkurat det samme og taper neste sett også. Dyster stemning i laget, men ikke noe en forberedt trener ikke kan fikse. Med en taktisk peptalk motiverer treneren laget med premie til alle hvis vi henter inn kampen. Dette var alt gutta trengte for i de neste settene visste ikke Røros hvor de skulle gjøre av seg da alle baller ble dunket i bakken eller i fjeset på motstanderen. Aldri sett makan til antall smasher i hodet eller fjeset på en kamp. Stillingen blir så 2-1, deretter 2-2 uten særlig til problemer, men så skjer det. I tie-break sliter guttene da de ligger under 10-7 og det ble ikke svært bedre når stillingen er 13-10 etter hva som kan ses på som dommerfavør til hjemmelaget. Videre kommer da superkantene våre til komfort etter mye som ble slått ut tidligere. Stillingen blir 15-15 og videre fortsetter vi å presse frem til H3B stikker av med en svært komfortabel (?) 18-20 seier. Ved de siste poengene visste ikke treneren hvor hun skulle gjøre av seg og ble sett lenger og lenger vekk fra banen med hendene foran fjeset.

Alt i alt ble det god stemning i laget da vi tok med en seier hjem, men det slitne H3B laget var litt misfornøyd med egen innsats da vi trengte en 3 poengs kamp i lomma før siste seriekamp på fredag 06.03. Hva kan dette skyldes mon tro? Kan det være servebom under nettkant av en av kantene, eller var det libroens desperate forsøk på å ta rekorden i antall mottak med hodet på en kamp? Som ble 4 stykker for de som skulle lure. Uansett en vellykket tur som tar oss ett steg nærmere sesongslutt. Takk for oss!

 

 _____________________________________________________

H3A

Etter litt triksing og fiksing fra vår eminente oppmann Sondre, greide vi å unngå den fryktede kjøreturen til Røros denne helgen. I stedet har vi spilt to kamper i Trondheim i løpet av uken. En på torsdag, og en på lørdag. De to lagene vi skulle møte var de to andre topplagene i vår avdeling, TBK 3 og H3B.

Det var torsdag, klokken var 1800, og Dragvoll var i fyr og flamme foran nabooppgjøret mellom oss og H3B. Vi var fast bestemt på å revansjere nederlaget fra tidligere i sesongen! Kampen starter og første sett går helt katastrofalt for oss. Ingenting stemmer og mange feil fra oss gjør at H3B leder 1-0. Etter en rask peptalk er vi klar for et nytt sett. Det blir et skikkelig fightersett, der begge lag bytter på ledelsen. Det er jevnt, og dette settet er slik vi forventet at denne kampen skulle være, nemlig tøff. Vi vinner sett to, og vi er like langt. De to neste settene blir like det andre, men etter to tøft kjempede sett er det likevel H3B som drar det lengste strået, og vinner 3-1. Vi takker for kampen, gratulerer med seieren og gleder oss til å knuse dere i den kommende rankingturneringen.

På lørdag skulle vi møte et annet godt lag i avdelingen vår. TBK 3 stod på motsatt banehalvdel, og nok en gang forventet vi tøff motstand. I dag er vi på plass, og etter tre raske sett har vi vunnet 3-0. Dette er slik det skal være!

Sesongen går mot slutten, men vi er klar for å vise at vi hører hjemme i toppen av avdelingen. Vi skal bite fra oss i gjenstående seriekamp og rankingturneringen om noen uker!