Sesongens siste rankingturnering

09/04/2019

Sesongens siste rankingturnering – Reisebrev fra 1., 2. og 3. divisjon

I helga spilte samtlige NTNUI-lag sesongens siste rankingturnering. Noen lag spilte om opprykk til en høyere divisjon, mens andre lag kjempet om å unngå nedrykk. Og så var det de lagene som hadde som mål å havne høyere oppe enn visse andre NTNUI-lag på tabellen. Her er seks spennende reisebrev, krydret med viktige og mindre viktige detaljer om hvordan alt utartet seg for de ulike lagene denne rankinghelga.


Plasseringer Ranking 3

D1 – 9.plass

D2A – 2. plass

D2B – 7. plass

D2C – 8. plass

D3A – 2. plass

D3B – 4. plass

D3C – 8. plass

 

H1 – 2.plass

H2A – 3. plass

H2B – 6. plass

H2C – 2. plass

H3A – 4. plass

H3B – 2. plass

H3C – 11. plass


H1

Etter helgas innsats tok H1 pallplassen som nummer én i første divisjon sesongen 18/19.

Reisen ned til rankingturneringen i Farsund var lang. Vi var framme klokken kvart på ett natt til lørdag og med heldige seks og en halvtime på øyet var det ikke lenge til fløyta skulle blåses.

I gruppespillet skulle det spilles fire kamper, mot Bergkameratene, Farsund, Vestli og Spirit. Vi kom ut på topp og var klare for semifinale søndag med null tapte sett. Semifinalen mot TIF Viking gikk glattere enn forventet og finaleplassen var sikret.

Finalen mellom NTNUI og OSI skulle gå av stabelen klokken 14:30, men som i de fleste volleyballturneringer var det ikke foruten forsinkelse, tre kvarter på overtid kunne vi endelig knuse noen baller. Vi spilte bra i førstesett. I andresett er det OSI som får en tidlig ledelse, som vi etter hvert tar igjen. Dessverre trekker OSI det lange strået og andresett ender med en kjip 27-25. Det går til «tiebreak». Det spilles jevnt, men vi har dessverre litt for mange personlige feil og OSI stikker av med seieren i det som kanskje er historiens siste rankingturnering i førstedivisjon.

Tross andreplass i rankingturneringen hadde det lite å si for det endelige resultatet, vi hadde nemlig allerede blitt seriemestere det øyeblikket vi kom til semifinale og jubelen trådde til når sesongens aller siste kamp var spilt. Vi fikk utdelt pokalen og hver sin gullmedalje. Spruten fra boblevannet fylte garderoben, det blir opprykk på oss.


D2A

Stemningen i laget var god og lettet etter at vi sikret seieren i 2. divisjon forrige helg. Vi kunne tape alle kampene denne dagen, og uansett gå seirende ut av sesongen. Likevel følte vi selvfølgelig på et lite press om å bevise at vi faktisk fortjener plasseringen helt i toppen, og målet var å vinne alle kampene. Elias og Mathias var opptatt med å vinne 1. divisjon, så snille Vilde stilte som trener.

Vi startet dagen med å vinne 2-0 over D2B. Deretter spilte vi mot D2C, og vi tapte overraskende nok første sett. Men vi lot oss ikke stresse og vant andre sett komfortabelt. Fjo! Den siste kampen i gruppespillet var mot Fjellmann, laget vi virkelig sliter mot. Ballen kommer på mirakuløst vis ALLTID tilbake til våre banehalvdel, uansett hvor hardt eller smart vi prøver å slå. Fjellmann vant kampen, men med en andreplass i gruppespillet hadde vi fortsatt et håp om seier. Vi møtte vinnerne av den andre gruppa, Lierne, i semi. Disse vant vi 2-0 over, og var dermed videre til finale!

I finalen møtte vi ingen ringere enn nettopp FJELLMANN, som vi alltid sliter sånn med å slå. Vi spilte bra og vant det første settet. Det så lyst ut! Det var håp i øynene på D2A-jentene. De smilte og sendte gledelige og lure blikk til hverandre. Vi er i ferd med å slå de seige Fjellmannjentene. Dessverre gjorde vi ikke det. Fjellmann tok det altfor jevne andresettet, og tie breaket endte 15-13 til dem. Æsj!

Men skuffelsen varte ikke lenge. Vi fikk noe annet å tenke på da vi mottok pokalen som symboliserer at vi er SERIEMESTERE! Hvordan skal vi posere for å få et kult bilde?

Jo, sånn her:


H2C

Underdogs, shmunderdogs

For tre uker siden hadde H2C fortsatt null seiere i serien. Vendepunktet kommer først i Verdal i mars, hvor vi slår Verdal 3-0 og så topplaget Blussuvoll 3-1 i samme slengen. Etter dette drar vi tur/retur Lierne for å spille én kamp, hvor vi også slår Lierne 3-1. Med styrket selvtillit og lagmoral, skulle alt kunne skje i helgens rankingturnering, selv om vi godt vet at seiersrekka vår må jobbes knallhardt for å opprettholde.

Vi havner i gruppe med H2A og H2B. Ingen av lagene har vi slått tidligere, selv om vi har tatt både ett og to sett mot H2B; (1-3) i januar, og (2-3) i mars. Vi nevner bare med en gang at, som alle vet tilsier en årelang tradisjon nå at H2C slår H2B før sesongen er omme. No pressure der da altså. Men først er det kampen mot H2A. Vi taper vi 0-2. Om dette er for å hjelpe dem på vei mot rankingfinale og dermed førsteplass i serien kan dere gjette selv (bro fist, H2A). Så er det kampen vi har ventet på. Revansj mot H2B! Gutta går på banen og glefser etter ballen. Etter et oppvarmingssett tar vi de to siste settene og jubler! Vi er i semi og tradisjonen er opprettholdt! Men, vent litt.. Hvis H2B slår H2A nå så ryker vi allikevel p.g.a. settforskjell… Så vi heier på H2A fra tribunen til vi får SÅR HALS! (bro fist) Suksess! H2A-H2B, 2-1, og vi er i semifinale!

I semifinalen møter vi Blussuvoll. Vi slo dem 3-1 for noen uker siden, og kan derfor ikke leke underdogs på samme måte igjen. De har en diagonalspiller som har fjerna armen og satt inn en kanon i stedet. Linjedommeren ender opp med krykker (mulig sammenheng), men libero Diego numero uno stanser det meste som går gjennom blokka! Det spilles jevnt i første sett, som de vinner (22-25). Vi knuser dem derimot andre sett (25-15) og det blir hett i siste sett med et par uoverensstemmelser, men (16-14) og H2C er i finale!

Det er sinnsykt FETT å avslutte sesongen med finale i rankingturneringa, etter en fantastisk opptur den siste måneden! Vi er gode og slitne og gir bort et sett, men kommer oss opp til 19-18 over TBK i andre settet og lukter på tie-break! Så rakner det litt i mottak og vi ender dessverre med å tape 2-0 (25-17, 25-20) og må gratulerer serievinnerne. De fleste av oss ligger langflate på banen etter kampen for å få igjen pusten. Vi er strålende fornøyde med egen innsats, men utrolig trist er det at flere av oss nå sannsynligvis har spilt sin siste kamp for klubben. Vi syns alle at NTNUI er Norges beste klubb å spille i.

Vamos, H2C 18/19!


H3A

Det var i Blussuvoll det måtte skje. I både 2017 og 2018 var serien vår og i år så det ikke bra ut for den gyldne tre-eren. Vi måtte ta seieren i rankingen for å komme oss helt i mål! 9.30  var vi klar for litt rolig dømming før vi selv skulle på. Lagene vi dømte tok det derimot ikke rolig og spilte så lenge at den eneste oppvarmingen før vi gikk på nett var å vise tegn. Steinkjer sto i vår vei og første sett viste vi alvoret vi gikk inn i kampen med. 25 rett hjem mot 19 imot. Neste settet så ut til å følge samme mønsteret da vi plutselig glapp en setball. Så en til. Og enda en. Hele 5 baller gikk til Steinkjer før vi igjen klarte å dunke ballen riktig vei og vi gikk lettet til seier 27-25 i andre.

Neste kamp var mot TBK3. Etter et sårt tap tidligere i serien var vi sultne på rematch. Så sulten at vi spiste poeng til det ikke var mer på fatet. Kampen endte 25-19, 25-15 . Gode og mette var vi klar for semifinale. Der ventet TBK2, TBK3 sin storebror, klar til å gi oss en smekk etter resultatet mot lillebror. Smekking ble det fra begge sider, men ballen kom oftere tilbake fra TBK2 enn vi sendte den tilbake. Vi var fornøyd med angrepene, men dessverre klarte vi ikke å ta imot nok av motstanderens angrep og måtte etter 2 sett 21-25, 21-25 si oss slått.

Håpet på seriepokalen var nå helt borte og kanskje var våre tanker fortsatt litt på den da vi gikk inn i bronsefinalen. I det første settet var det jevnt og på 24-24, var alle tanker på settet. Snåsa var hakket mer fokusert og tok de to siste poengene. I det 8. settet denne dagen føltes føttene tunge og Snåsa styrte inn seieren 26-24, 25-20. 4. plass var ikke der vi ville være, men vi har sett vi har litt å lære til neste sesong. Vi gleder oss til et comeback neste semester og å kose oss på de resterende treningene i semesteret. Vi er også spent på om 3. divisjon var være delt neste år også og håper at årets serieresultater blir brukt som pekepinn for hvem som skal spille mot hverandre.

God sommer og til alle studenter: Husk å grille i eksamensperioden, dere vil angre om dere ikke gjør det 🙂


D3B

For ein søndag det blei på D3B 7.april. Vekkarklokka ringte for fullt 05:30, det var duka for avreise mot Grong 06.00, og 3. Ranking skulle spelast. Me var 7 trøtte og kaffi/redbull-tørste jenter som møtte opp i Grong Idrettshall. For nokon kampar dette skulle bli. Ikkje hadde me trenar og me stilte opp med 3 leggarar, 2 midt, 1 libero og ein kant. Så med litt Dia trening, og litt prøving og feiling så gjekk det akkurat til sluttspelet. Ein ting er i alle fall sikkert, me fekk nok av speletid på banen. Første kampen vår blei mot TBK. Tanken om revansj etter tidlegare ranking forvant raskt, og me innsåg at det var berre å rive av plasteret og komme oss videre til andre kamper. Kampen endte i tap, men det gjekk eigentleg heilt greitt. Me blei berre enda meir gira på å vinne de kommande kampane.

Vidare i rankinga spelte laget vårt to jamne kampar mot D3C og Steinkjer, der me kom seirande ut 2-0 på begge. Etter eit par tura på kiosken, og rasjonering på matfronten var gjengen klare for A-sluttspel. Første kampen gjekk mot D3A. Me gjekk inn i kampen med ønske om å spele bra og ikkje minst ha det kjekt. Me hadde ingen forventninga, og spelte bra ilag. Me hadde god kommunikasjon og samspel, og vant andre settet i kampen 25 – 22. Utruleg forvirra, glade og kanskje litt overtrøytte gjekk me inn i tredje settet rolege og glade. Det blei ikkje seier mot D3A den dagen, men det var ein utruleg kjekk kamp å spele. Vår aller siste kamp blei mot TBK, i kampen om 3. og 4. plass på rankinga. Klokka var blitt nærmare 21:30 og turneringa var allereie over 2 timer forsinka. Me brukte kampen til å teste ut nye posisjonar, prøve å få slått meir, og rett og slett spele for å ha det kjekt sidan det skulle bli vår siste kamp i løp av kvelden.

Så var det berre å slenge seg i bilen, slå på litt roleg musikk og køyre heimover mot barte-byen Trondheim. Me tar med oss stor utvikling frå turneringa, og me merka tydeleg at me stolte meir på kvarandre, kunne posisjonane våre betre, og var meir vågale på banen.


D3C

Glede og dramatikk i Gronghallen. Det blei ein tidleg søndags morgon på jentene frå D3C som hadde avreise frå Trondheim 6:00 for å rekke den første kampen i Grong 10:00. Men det gjorde ikkje humøret dårlegare, for i dei to leigebilane som kjørte nordover var det topp stemning! Enda betre stemning blei det då kampen sette i gang, for D3C var i god form og gav Steinkjer ein tøff match. Det blei seier på første kampen, og me var veldig gira på resten av turneringa.

Den neste kampen blei eit internoppgjør mot D3B. Det blei ein meget jamn og spennende kamp, men til slutt var det storesøster som stakk av med dei siste avgjerande poenga.

TBK var det neste laget me skulle møte. Ut frå tidlegare møte med dette laget, sette me oss litt lågare mål her enn for dei to førre kampane. Målet her var å ta like mange poeng mot TBK  som D3B hadde gjort mot dei. Dei hadde tatt 13 og 12 poeng i dei to setta. Me vart dessverre 1 poeng unna målet vårt, sidan me tok 12 i begge setta. Likevel var me fornøgde med innsatsen, og like blide som alltid!

Etter kampen mot TBK hamna me på ein 3. plass i pulja vår, og var klare for å møte Stod i B-sluttspillet. Til tross for så mange timar i Gronghallen, var forma fortsatt bra, og me gav dei tøff motstand. Det ende dessverre med tap, men det vart nokså jamne sett.

I løpet av den lange dagen hadde mange av kampane blitt forsinka, og den seiste kampen vår vart derfor forsinka med over 2 timar! Dette førte til eit problem for laget som hadde frist på å levere den eine leigebilen. Me fann ingen ana løysing enn at 7-seteren måtte vende snuta heim att til bartebyen, medan kunn ein bil vart igjen for å spille den seiste kampen. Men problema stoppa ikkje der for D3C. For i bilen som vart igjen i Grong fekk me ein skada spillar, så dermed vart me berre 4 spillarar som stilte til rematch mot Steinkjer. Dette stoppa likevel ikkje blidfisene frå å ha det moro å gjere sitt beste. Det vart ein litt spesiell opplevelse å spille utan fullt lag, og denne gongen vart dessverre Steinkjer sterkare, og stakk av med seieren. Men me tok faktisk 19 poeng i det eine settet! Så det viser seg at man kan få til mykje med kunn 4 på banen også.

Til tross for at rankingturneringa ikkje enda med dei beste resultata for oss, var det ei svært innhaldsrik og artig oppleving. Me tar me oss mange gode minner og smil frå Gronghallen denne søndagen, og synas det var ei fin avslutning på sesongen. Hu og hei!