Hva har skjedd hos NTNUI- Volleyball i det siste?

03/12/2016

NTNUI  Volleyball har 15 lag og 220 medlemmer. Så for å gi ett innblikk i hva som skjer i klubben, kommer det her en kort oversikt over hva som har skjedd i det siste.

 

Elite:

Herrene i eliteserien har i høst spilt innledende runder i årets Norgesmesterskap. I fjor kjempet guttene seg helt til finalen, og kunne stolt representere NTNUI i Cup-finalen for første gang på over 40 år. I kvartfinalene skulle NTNUI møte BK Tromsø, på borte- og hjemmebane. Kampen i Tromsø endte 3-1, og H-elite måtte vinne hjemmekampen 3-0 eller 3-1 for å deretter vinne et «Golden-set» for og ta seg videre til semifinalene. Heiagjengen var godt etablert på tribunen på Dragvoll, og jubelen sto i taket når hjemmelaget tok poeng. Det var også noen Tromsø-suportere som hadde rotet seg opp til Dragvoll, og de bidro til ekstra spenning på tribunen. Dessverre klarte vi ikke å ta nok poeng denne gangen, og det ble tilslutt et tap mot BK Tromsø. Helgen før var guttene i Danmark og spilte NEVZA Club Championship, sammen med tre andre norske elitelag og lag fra andre nordiske lad. Neste hjemmekamp for elite er 18.desember, kampstart kl 16:00.

 

1.div:

NTNUI var representert i Førde også, med begge 1.divisjonslagene. Både herrene og damene gjorde det skart i første rankingturnering, med en 2.plass for D1 og 4.plass for H1 i oktober. Det var duket for en spennende og prestisjefylt helg for begge lag. Med storm over Strynefjellet, kunne turen med nattbussen til Førde blitt dramatisk. Heldigvis kom begge lag seg trygt frem, og kunne stille klappet og klare til kampstart lørdag. D1 braket i gang helgen med å vinne alle kamper lørdag, uten å gi i fra seg et eneste sett. H1 fulgte hakk i hel, men måtte gi et lite sett til Kristiansand. Likevel kan man trygt si at begge lag dunket seg inn til semifinalene, og der ble det innett mindre enn seier igjen for begge lag. NTNUI hadde da kommet seg til tops i begge klassene, og var klare til å vise resten av landet hvor volleyball-skapet skulle stå. D1 hadde tapt knepent mot Kristiansand (KSK) forrige ranking, og KSK ble dessverre hakket for kjappe denne gangen også. H1 derimot, revansjerte forrige rankings 4.plass med å like så godt vinne det hele. De slo hjemmelaget Førde 2-0 i en jevn kamp. Etter helgas bragder, befinner begge lag seg blant de to beste på totalrankingen i 1.divisjon. Resten av sesongen blir utrolig spennende!

2.div:

Alle de seks 2.divisjonslagene spilte årets andre rankingturnering forrige helg i Trondheim. Hos jentelagene var det stor spenning rundt B-laget, som enda ikke hadde klart å slå fra seg nok til å vinne over C-laget enda. A-laget hadde vunnet det meste av kamper frem mot denne rankingen, så her var det en del ære som skulle forsvares. Med sprengt kampoppsett, og et forsøk på å få alt inn på en dag, måtte det spilles noen kamper i forkant. A-laget slet denne helgen, og måtte tilslutt nøye seg med en 4.plass. B-laget slo tilslutt C-laget, og NTNUI lagene kunne trone midten av resultatlisten på 4., 5. og 6.plassen.

Årets 2.divisjon for herrer er en evig kamp mellom mange sterke lag. Inderøy kom tilbake i år med flere rutinerte 1.div spillere, TBK dukket plutselig opp med en rekke rutinerte tidligere stjernespillere fra NTNUI og Lierne fortsetter å vise muskler i år også. Dette får alle oppgjør i 2.divisjon til å både være svært spennende, men utslaget av hver kamp har i tillegg avgjørende betydning for plasseringen tilslutt. Det var mild sagt duket for en rekke gode kamper når lagene var samlet på Byneset. H2B beskriver helgen slik; Under senhøstens rankingturnering på Byneset endte H2B på fjerdeplass av de åtte andredivisjonslagene. Samtlige tre kamper i innledende runder endte i tre sett, der vi skuffende nok kun gikk seirende ut av tie breaken mot Blussuvoll. Likevel er det verdt å ta med seg det første settet mot H2A som vi vant 25-13 etter årets mest solide prestasjoner i både blokk og mottak. Ettersom vi endte på tredjeplass i gruppen møtte vi toppseedete Inderøy i kvartfinalen som endte på andreplass i sin pulje. Dette var nemlig laget vi tapte finalen for i sesongens første rankingturnering i Steinkjer etter tie break. Da smakte det ekstra godt å få vår revansje med seier i det tredje settet denne gangen. Men lenger kom vi ikke. Selv med hele tretten tilgjengelige spillere klarte vi ikke å måle krefter med H2A i semifinalen eller TBK i bronsefinalen (Frédéric Lindboe). Ut i fra dette kan vi lese at H2A kom seg til finalen, for første gang i år, og vant tilslutt kampen med de to avgjørende poengene over Lierne. Oppsummert endte NTNUI sine 2.divisjons herrelag lag på en 1., 4. og 7.plass i sesongens 2.rankingturnering.

 

3.div

3.divisjon hadde også en avgjørende rankingturnering forrige helg. NTNUI Volleyball har hele 6 lag i 3.div også, og utgjør faktisk rundt 30% av hele serien. Herrenes A-lag (H3A) troner total-rankingen for Trøndelag, men dessverre ble Trondheim Ballklubb hakket for sterke i helgens finale. B-laget viste muskler og tok en sterk 3.plass, et stort framskritt etter første ranking denne sesongen. Damenes C-lag beskriver helgen slik; På søndag var det opp tidlig for å dra til Byåsen for å spille kamp. Vi skulle møte familie fra D3A, unge og eldre fra Nyborg, Hitra, og veteraner fra Reima. For å slippe å stå opp skremmende tidlig, hadde vi tatt kampen mot D3A noen dager i forveien – en blodig kamp som vi omsider, til tross for ett sett vunnet, måtte se tapt. Kampen mot Nyborg skulle derimot få et annet utfall. Dette laget, som tidligere har slått oss, fikk på søndag sitt ego begravd for godt da stjernespiller Kirsten plantet ballen i bakken på riktig side av nettet omtrent syv server på rad. Mens motstanderne ble blekere og blekere i maska, kunne vi fra D3C skimte seieren. Creds til Kirsten for å daske baller med lysets hastighet. Fornøyde etter suksess og klare for å møte et nytt lag på slagmarken, måtte vi nøye oss med at Hitra hadde trukket seg og at vi måtte vente noen timer i hallen før vi skulle møte veteranene fra Reima, et lag som vi tidligere har vunnet over. Disse damene forbløffet med godt organisert spill og harde slag, og fikk ta med seg seieren hjem denne gangen (Imponerende med tanke på at enkelte av disse damene må være minst tre ganger så gamle som oss..). Hittil i sesongen har laget vårt, for det meste bestående av rykende ferske volleyballutøvere, hatt enorm fremgang. Med god hjelp fra trener Oddvar og en evig positiv lagånd, ser vi forbedring for hver trening, og for hver kamp. Vi tar lett på nederlag (unntatt kanskje akkurat der og da) og fortsetter å vokse med glede og utstråling  (Kari Buvarp). A-laget i 3.divisjon (D3A) beskriver helgen slik; D3A gikk seirende ut av søndagens turnering, og er veldig førnøyde med egen innsats. Med nesten hele laget tilstede var vi klare for å møte NTNUI7 og Nyborg IL i de innledende rundene før det ble semifinale mot Stod og finale mot Reima. Vi viste virkelig hvor godt vi kan spille da det sto 17-1 i det siste finalesettet, og gleden var stor da vi tilslutt gikk av med seieren. Turneringen kan oppsummeres som kanskje den beste prestasjonen laget har hatt så langt i sesongen, og sikret oss en ledende plass i serien. Med masse selvtillit er vi nå klare for å beskytte denne ledelsen (Kristi Mariussen)