Takk for i år!

23/04/2018

Forrige helg avsluttet vi sesongen i NTNUI Volleyball med siste rankingturnering for lavere divisjoner. Som alle år har også denne sesongen vært preget av både oppturer og nedturer for de fleste lag, og alt i alt legger vi bak oss en begivenhetsrik sesong. Samtidig sitter vi som klubb igjen med blandede følelser etter endt sesong. På den ene siden har mer enn et av våre lag tatt seriegull, men på den andre siden har vi også et lag som mest sannsynlig rykker ned en divisjon. Vi vil med dette takke for årets sesong!

Nedenfor forteller lagene sine historier fra årets siste happening, og oppsummerer sesongen totalt sett. God lesing!


H3A

Da var slutten av sesongen her. Siste mulighet til å samle poeng skjedde i helga. Åtte lag møtte opp i Åsveihallen klare for å gjøre sitt beste for å pynte på statistikken før det var over. Vi i H3A gikk til turneringen med et veldig godt utgangspunkt. Øverst på tabellen og allerede en seier fra ranking to i lomma. Vi var klare for å vise at vi fortjente denne førsteplassen. Uheldig for oss så var vi litt i undertall. Vi manglet en del spillere av forskjellige grunner. Med halvt lag og uten libero hadde vi fortsatt stor tro på at dette skulle gå veien.

Første kamp var mot tredjeplassen Nyborg. Dette visste vi at ville være den viktigste kampen å vinne i gruppespillet dersom vi ville komme til et A-sluttspill. De gjorde god motstand, men vi klarte tilslutt å dra i land seieren. Mellom kampene var det ut å sitte i sola og få i seg noe mat før vi gjorde oss klare til neste motstander, Fram. Enda et sterkt lag, med unge gode spillere samt to eldre rutinerte spillere. Dette viste seg også å være en tøff kamp, men også her klarte vi å få med oss full uttelling. De neste to aktivitetene for dagen var dømming og en kamp mot Melhus, et lag som ikke er med i serien, men blir med på turnering for å få god kamptrening. Vi var nå klare for A-sluttspillet!

I semifinalen møtte vi H3B. Et lag som har gjort alt de kan for å slå oss hele sesongen. Hver gang vi har møttes før har vi vist hvorfor vi er H3A, men denne gangen, i siste kampen vi møter dem, måtte vi dessverre gi tapt for et veldig godt og uthvilt H3B-lag. Vi skulle gjerne hatt litt friskere bein og gitt dem en langt bedre kamp. Det var en fortjent seier som tok dem til finalen og oss til en bronsefinale.

I bronsefinalen møtte vi Fram igjen. Siste kampen for sesongen endte med en 2-0 seier og tredjeplassen i ranking 3 var sikret. Med dette var vi også sikret en førsteplass i 3. divisjon herrer 2017-2018. Veldig synd at det bare var halvt lag som fikk blitt med på lagbildet med den fine pokalen vi fikk, men alle på H3A har vært gode og engasjerte til å møte opp på både trening og kamp! Vi er veldig fornøyd med årets sesong.

D2C

D2C gikk inn i ranking 3 med en god plassering fra seriespillet; en super tredjeplass. FOR en jevn kamp det har vært om plassene under serieleder D2A! Kunne vi beholde tredjeplassen totalt? Var det mulig å rykke enda en plass opp? Selv om mye stod på spill, var lørdagens hovedmål å ha det gøy 🙂

Lørdag morgen startet med en tøff kamp mot D2B. Vi kunne skyldt på at det var for tidlig for oss, at 90% av laget var forkjølet eller at… Men vi må nok bare innse at denne gangen fikk D2B det til bedre enn oss, og vi måtte fokusere på neste kamp. Gruppespillet fortsatte med seiere mot Fjellmann og Levangerstudentene. Før siste kamp i pulja, var kampen om første- og andreplassen i gruppespillet ennå ikke avgjort! Ble det D2B eller D2C som tok puljeseieren? Dette viste nok en gang hvor utrolig jevnt nivå det har vært i årets serie. D2B haler til slutt i land nok en seier, og vi ender som nr to i pulja.

Og det betydde SEMIFINALE. Semifinale i ranking var ett av sesongens mål for D2C, og vi gleder oss til kake fra Fredrik og Samuel! Hurra! Et annet av sesongens mål var å ta et sett mot D2A, og det målet ble også oppfylt i denne semifinalen. Men i tredje og avgjørende sett viste D2A at de er verdige vinnere av divisjonen, og vi ble klare for bronsefinale.

Med mange tresettskamper i beina var det en sliten, men motivert gjeng som var klare for sesongens siste kamp. Den ranking-tredjeplassen skulle vi ha! Og seier ble det – til stor jubel fra hele gjengen! Dette ga oss også en andreplass på totalltabellen i 2.divisjon Trøndelag, og vi fikk pokal!! Med det avsluttes D2C-eventyret for en sjeldent sammensveiset og god gjeng. For mange var dette siste sesong i Trondheim, mens andre vil fortsette å dunke side-outs i den grønne drakta også til høsten.

Watch out!

D-Elite

Sesongen totalt sett for D-Elite har vært over all forventning og vi er veldig fornøyde med resultatet! Vi endte på en sterk 5. plass til slutt og slo rutinerte elitelag som Randaberg, TIF Viking og OSI. Vi vant mot Oslo Volley i den første kampen på høsten og har spilt jevne kamper mot både Førde og Koll, men til slutt var disse lagene, og TVN, sterkere enn oss og havnet over på tabellen.

Sesongen begynte tøft mot Førde allerede i første kamp på hjemmebane. Her hadde vi ingen særlige forventninger om å vinne, og vi tapte 3-0 ganske greit, men gjorde en helt ok figur som debutant i eliteserien i år.

Neste kamp var mot Randaberg, fjorårets cupvinnere, og vi var nok en gang underdogs. Kampen endte med en 3-1 seier og allerede da hadde vi egentlig nådd målet vårt om å vinne en kamp i eliteserien! Men seiersrekken skulle ikke stoppe der! Neste kamp ute var mot TIF Viking, og vi vant igjen, 3-1! Etter en liten seiersrekke møtte vi Førde igjen og det ble en spennende kamp med 5 sett, men vi måtte dessverre dra hjem med ett poeng. Men igjen, det var over all forventning og humøret var på topp! Vi fant ut at vi var ganske gode på bortebane og mindre gode på hjemmebane, men så hadde vi jo tross alt bare spilt en kamp på hjemmebane så langt.

De to siste kampene før jul var mot Oslo Volley (hjemmebane) og OSI (bortebane), og vi vant begge disse kampene. Dermed kunne vi se på høstsesongen som en stor suksess 🙂

Over jul var så og si alle bortekampene spilt, utenom en Oslo-tur mot Oslo Volley og Koll. På denne turen vant vi 3-2 mot Koll etter tap (0-3) i første kamp, og dette var utrolig gøy! Det var ikke like surt da å tape mot Oslo Volley. Resten av kampene mot Randaberg, TIF Viking og OSI vant vi akkurat med 3-2 seiere.

Da ble det kvartfinaler i Oslo mot Koll og OSI, som betydde at vi faktisk hadde mulighet til å komme oss til en semifinale med tanke på at vi faktisk hadde vunnet mot Koll en gang!

Kvartfinalehelgen ble spilt 16.-18. mars, der vi vant mot OSI på lørdagen. Kampen mot Koll på søndagen ble 5. sett igjen, men dessverre klarte vi ikke å ta 5. settet, og Koll gikk videre til semifinale. Det betydde at sluttspillet var over og det ble ingen semifinale i Førde.

Men alt i alt så var vi veldig fornøyde med innsatsen vår og en god 5. plass i serien var helt konge!

H3B

Etter en tidvis tung sesong for H3B sin del var det duket for sesongavslutning og siste rankingturnering. Den siste tiden har alle pilene pekt oppover. Vi har spilt bra på trening, og foregående helg slo vi Fram. Gutta så med andre ord på helgen med optimistiske øyne. Når vi fikk gruppene ble vi enda et lite hakk påskrudd.

Søndagens festligheter begynte mot et godt TBK2-lag som vi rett og slett blåser av banen i første sett, de to neste settene blir hakket tøffere for vår del og vi taper i et jevnt tredje sett, men TBK har gjennom hele sesongen vist seg som et av de bedre lagene i divisjonen så vi tar med oss de gode tingene og ser fremover mot de to siste kampene i gruppespillet. Her skal vi møte henholdsvis Steinskjær og Røros, to lag vi har spilt jevnt med i hele år, men som begge har slått oss. Dette revansjerer vi så til de grader (blant annet grunnet coaching i verdensklasse fra Ole Kristian), og etter 2 strake seire blir det andreplass i gruppen og semifinaleplass mot ingen ringere enn H3A.

Ingenting er vel bedre å slå storebror i semien tenker vi, og går på med guts og vinnervilje. Dette gir uten tvil resultater mot et litt tynt besatt H3A-lag. Etter å ha tapt første sett knapt skrur vi til bryteren enda et par hakk, og vinner deretter de to siste settene med relativt klar margin! Utrolig deiligt å slå storebror (i år som i fjor) når det gjelder som mest! Dette blir nok fort stående igjen som sesongens høydepunkt på volleyballbanen for mange av oss!

I dagens siste kamp står samme motstander på andre side som i den første. Nemlig TBK2. Denne gangen spiller vi om gull. I første sett blir vi rett og slett servet i senk, men etter en inspirerende peptalk fra coach O.K., går på banen i andre sett med en ny giv og glød. De rutinerte gutta viser vei for oss ypplinger og det viser seg fort at vi absolutt holder nivået til TBK. Vi vinner sett nr. 2 med knappest mulig margin. Så går vi inn i sesongens siste sett (etter 10 timer fylt med volleyball), og ligger tidlig litt bak, men vi klarer (nesten) å snu det helt. Jevnt til siste slutt, og selv med intet mindre en 2 matchballer klarer vi dessverre ikke å dra det i land… Med andre ord en litt kjip avslutning på en særdeles finfin ranking.

D2B

Laurdag 14. April var dagen for siste og avgjerande turnering for 2. divisjon damer. D2B retta snuten mot Orkanger tidleg laurdagsmorgon. Forventningane til dagen var blanda. Nokre håpa at vi kunne klatre nokre plassar opp frå botn av serien, medan andre håpa i det skjulte på at vi skulle bli fort ferdig sånn at snuten kunne rettast tilbake til Trondheim og festlegheitar.

Første kamp ut var mot våra venn og erkerival; D2C. Til tross for at vi stilte til turnering utan trenar greidde vi å dra i land sigeren med knipne 2-1 i sett. Resten av puljespelet gjekk slag i slag, der vi vann mot Fjellmann og Levangerstudentene med grei margin.

Deretter stod semifinale for tur. Med oss på teamet hadde vi fått trenar Vegard frå D2A. Dette vart ein kamp så jamn at sjølv Vegard lot seg rive med (noko som gjekk utover ein stakkars stol på sidelinja). Men den svært jamne kampen enda i vår favør, og laget kunne juble for finale!

I finalen blei det internoppgjer: D2B mot D2A.  Det var liten tvil om kven som kom til å stikke av med sigeren, så etter to spelte sett måtte ein sliten gjeng sjå seg slått av D2A.

Alt i alt kan dagen oppsummerast med litt is, litt soling, mykje volley, sølv, 6. plass totalt i serien og ein nøgd gjeng som retta snuten tilbake til Trondheim (og endeleg litt festligheitar).

Peace out yo, party- og rankinglaget D2B(itchez)

H-Elite

Sesongen 2017/2018 må for H-Elite sin del bli sett på som en skuffelse. Flere skader og en tynn tropp er ikke en veldig bra kombinasjon og startoppstillingen i første kamp lignet svært lite på startoppstillingen fra sesongen før. Likevel var det en motivert gjeng som gikk i gang med sesongen og selv om det skulle bli flere tap før vår første seier visste vi alltid at vi kunne bedre og beholdt troen på at vi kunne gjøre det bra når det virkelig gjaldt, i sluttspillet. Vi endte på sisteplass i grunnserien og var derfor avhengige av å vinne minst én kamp i sluttspillet for å unngå nedrykk. Dessverre tapte vi den siste og avgjørende kampen med minst mulig margin og nedrykket var et faktum. Vi har søkt om å fornye elitelisensen og ønsker virkelig å beholde laget vårt i eliteserien, men det er opp til forbundet om denne søknaden blir godkjent eller ikke.

Nå høres kanskje denne sesongen bare trist ut, men det har selvfølgelig hendt positive ting også. Noen høydepunkter er når Sjur viste oss at selv en liten libero kan spille kant, når Sigurd nesten begynte å vurdere å satse som stjernelibero, Cato sitt 3-meterangrep det luktet svidd av og det at Jon kom på andreplass på poengstatistikken. Vi må takke alle som har møtt opp på Dragvoll og heiet på oss, alle foreldre som har åpnet husene sine for oss når vi har kommet på besøk og selvfølgelig Rune som takker for seg etter en lang karriere i NTNUI.

Sesongens lærdom: vent til sesongen er ferdig før du skader deg, feks ved å brekke foten.

D3B

Fra D3B var det en småtrøtt, men likevel motivert gjeng som tok turen til Inderøya lørdagsmorgen for den aller siste rankingturneringa for sesongen. I en tøff pulje skulle vi møte serieleder D3A og et godt og rutinert Stod-lag. Vi kjempa hardt og lenge i begge kamper, men det endte dessverre med 2-0 og 2-1 tap. Vi endte dermed på jumboplassen i gruppespillet denne gangen.  Det ble heldigvis mer jubel i plasseringskampene i møte med Melhus Volleyball og Blussuvoll D2. Her fikk jentene endelig uttelling for sitt gode spill, og vant begge kampene 2-0. Dermed endte vi på en litt sur, men likevel fin 9.plass.

Det er også på en 9.plass vi ender på totalrankingen denne gang. I en sesong preget av mange spennende slitekamper har det dessverre flere ganger akkurat ikke gått i siste sett, og det har blitt litt flere tap enn vi skulle ønske. Likevel har det vært en fin sesong med mange gode kamper for laget, og innsatsen er det ingenting å si på. Mens vi gjør oss klar til beachsesongen ser vi tilbake på en morsom innesesong og gleder oss allerede til høsten!


D3C

Det var en spent gjeng som dro fra Trondheim til Inderøy for å spille de siste kampene denne sesongen. Vi var virkelig innstilt på å gi alt, og avslutte sesongen med stil. For anledningen hadde vi pyntet oss med gule og grønne bånd i håret. Vårt viktigste mål for turneringen var å få en bedre plassering enn D3B.

Dagen startet med tap mot Nyborg. Men vi fikk over 20 poeng i den ene settet, og det kan vi være fornøyd med. Neste kamp mot Reima startet svakt, men en så god snuoperasjon har jeg sjelden sett! Fra å ha ligget under med mange poeng i begynnelsen av første sett, endte vi med 2-0 seier. I tredje kamp ble det også seier til oss. Da slo vi Inderøy på hjemmebane, og vi var ekstra fornøyd med første sett der vi vant hele 25-8. Siste kamp ble en jevn kamp mot Stod, der vi til slutt måtte se oss slått.

Etter to seire og to tap endte vi på 6. plass, og klarte dermed målet vårt om å havne over D3B i rankingturneringen.  Været var strålende denne dagen, og det vi hadde av ledig tid mellom kampene ble brukt til å sole oss. Dette ble en bra avslutning på en veldig fin sesong!

D2A

Da har vi kommet til siste oppdatering fra D2A, sesong 17/18.

På lørdag dro et redusert lag til Orkanger for å spille siste ranking. Selv om vi ikke var fulltallige var jentene gira på å spille bra volleyball og målet vårt var å vinne turneringen.

Dessverre gikk vi på en smell første kamp. Selv om vi hadde kontroll på første omgang, roter vi bort seieren og tapte mot Blussuvoll. Dette ble en oppvekker for D2A jentene. De neste kampene ble tøffe og vi får ikke alt til å klaffe samtidig. Etter mange kamper spilt er vi slitne og tunge i beina, men vi fortsetter å pushe, og gire hverandre opp. Dette resulterer i at vi kjemper oss til finalen, etter en seier mot D2C i semifinalen. Finalen vinner vi 2-0 mot D2B., og oppnår dermed full ranking-score for sesongen.

Sesongen oppsummert har vært et eventyr. Vi har hatt bra oppmøte på trening og treningene har vært godt planlagt av våre kjære trenere Vegard og Ivar.

D2A har ikke tapt en kamp i seriespillet, og vunnet alle rankingene. Vi fikk også wildcard, slik at vi fikk lov til å spille siste ranking i 1. divisjon. Dessverre så var spillerstallen litt redusert pga sykdom og ekskursjonstur, men med hjelp av Tora og Ragna (på hhv. legger og midt) måtte flere av 1. div lagene jobbe hardt for å slå oss. Vi vinner 2-0 over KFUM Volda, og tar sett mot både BK Tromsø og Øksil. Flere av jentene spiller sesongens beste kamper, og vi fikk god hjelp fra sidelinja av både Vegard og Fredrik. Totalt ender vi på en 8. plass denne turneringen. Men vi tar med oss den store 1.plass pokalen for 2.div.

Vi takker for følge i år. Og ser frem hva neste sesong vil bringe.

HO HA 2A

H2A

H2A gikk inn i sesongens siste turnering med en relativt sikker plassering på tabellen. Det skulle uforventede ting til for at H2A skulle ta igjen TBK på totalrankingen, og det skulle også en stor upset til for at H2B skulle ta igjen H2A. Turneringen startet med et rustent, men sikkert oppgjør mot H2C i pulja, hvor A-laget kom seirende ut med poengene 25-18, 25-16. Grunnet skader og familiært besøk til en av utvekslingsstudentene våres, hadde de grønn-, gul- og sortkledde lånt inn godgutten Lasse Topstad for det viktige oppgjøret med TBK i gruppespillet. Det hjalp ei, og TBK tok en knepen seier 25-23, 25-20. Siste gruppespillkamp gikk unna uten store problemer, og A-laget slår Verdal 25-19, 25-15.

H2A er da videre til semifinaler mot sesongens suverene Blussuvoll, som kun har tapt ett sett i seriespill denne sesongen. Første settet viser pensjonistene og gamlegutta på 1.-laget at de eldgamle fortsatt er eldst, og knuser et fortapt NTNUI-lag 25-13. I andre settet jevner ting seg mer ut, og godgutta fra H2A spiller en bra kamp, men det strekker ikke helt til. 25-20 til Blussuvoll i siste sett og H2A er klare for plasseringskamp mot rivalene på B-laget.

Siste kamp for sesongen går hardt for seg, og gutta på B-laget virker gira på seier. Det er en tidvis velspilt kamp, hvor de fleste spillere fra begge lag ser betydelige minutter på banen. A-laget tar første sett 25-18, men B-gutta har ikke gitt opp, og kommer sterkere tilbake i andre sett og lurer til seg settet 26-24. I tiebreaket kliner B-gutta til nok en gang, og ligger knepent foran til tider, og jevnt med A-laget. Men rundt 10-poengsmerket drar godgutta på A-laget på i innspurten, og knuser de siste ballene i bakken på andre siden av nettet. A-laget har dermed sementert sin 3. plass i turneringen, samt serien.

Med dette vil vi takke for en fin sesong i 2.-divisjon, og med en fortjent 3. plass tar godgutta sommerferie med tærne godt planta i beach-sanda.

H2B

Etter en god treningsuke var H2B klare for den tredje og siste rankingen for denne sesongen. Målet før turneringen var å komme til semifinalene, for så å se hvor langt det kunne gå etter det. Gruppespillet gikk greit med seier over Lierne og Blussuvoll 2, samt et forventet tap mot Blussuvoll 1. Dermed gikk vi videre til A-sluttspillet som nummer to i pulja. I semifinalen møtte vi TBK der det ble en jevn kamp hvor TBK avgjorde kampen i tiebreak-settet. Det ble også et surt tap i bronsefinalen mot H2A, hvor kampen også her måtte til tiebreak. Likevel er vi fornøyde med å ha kommet til semifinalen og spilt jevnt med TBK og H2A som endte foran oss på tabellen i serien.

Sesongen til H2B har stort sett vært ganske bra, og vi endte med en 4.plass i serien. Dette er to plasser opp fra fjorårets 6.plass. I rankingturneringene har det gått litt bedre hvor det har blitt to 3.plasser og en 4.plass. Årets sportslige høydepunkt vil for mange være seier over TBK under den første rankingen i Steinkjer på høsten, som endte med en solid 3.plass. Av sosiale høydepunkter kan julebord og internturnering med D3 nevnes. Samtidig har laget stort sett hatt et treningsoppmøte med over 10 deltakere, noen som er meget bra.

D3A

D3A begynte sesongen med å sette oss som mål å vinne serien i 3.divisjon!

Vi i D3A har hatt en fantastisk sesong med mye sosialt sammen i laget! Vi har vunnet de fleste av kampene våre, men møtt tøff motstand fra det nyoppstartede laget TBK, samt at Nyborg gav oss kamp til døren om sammenlagtseieren. Etter jul mistet vi også verdifulle lagspillere, da tre av jentene våre var utvekslingsstudenter! Vi var alle spente på hvordan den avgjørende våren ville gå.

Nyborg hadde overtaket poengmessig etter hvert, så vi var avhengige av å spille godt for å nå målet vårt. Heldigvis fikk vi tak i et par nye spillere, og vi var klare for å kjempe om 1.plassen! Etter noen sure 2-3 tap mot TBK, var vi ekstra spent på den siste og avgjørende rankingturneringen. For å vinne serien sammenlagt måtte vi komme oss helt til finalen i denne turneringen. Det viste seg derimot at vi skulle møte tøff motstand allerede i semifinalen – TBK! Det ble en jevn og spennende kamp, men til slutt klarte vi å stikke av med 2-0 seier (med 28-26 i 2.settet!) og sikret oss plass i finalen! Dermed var vi seriemestere, og kunne kose oss i finalen hvor vi slo Nyborg 2-0! Vinnere av serien, og vinnere av siste ranking!

Fornøyde og slitne kunne vi vende snuten tilbake mot Trondheim, takk for sesongen jenter! <3

H1

Vårsola har begynt å krype opp på himmelen, og Trondheim blir grønnere for hver dag som går. Ikke at det har manglet i vinter heller – unge og mindre unge gutter på H1 har spredd grønn glede hele sesongen. Vi havnet til til slutt på en tredjeplass på tabellen, noe vi er omtrent like fornøyde med som en svartsvidd grandiosa.

Vi startet sesongen med et par rolige hjemmekamper, hvor vi hadde stålkontroll. Et lyspunkt denne sesongen har vært det øvrige av landets lag manglende evner til å vinne sett på Dragvoll. Vi står ubeseiret på hjemmebane på Dragvoll denne sesongen. Vi har vunnet alle kamper. Alle sett. Moralsk sett har vi vunnet alle ballvekslinger. Ivrige spillere og trenere fra fjerne deler av riket har fått smake på den umulige oppgaven å komme seg forbi blokka på Fort Dragvoll™. Vi har tre tips til tilreisende neste sesong – stige, gardintrapp eller stylter.

Senere på høsten dro vi for å spille en ranking i Askim, hvor kort oppsummert det beste som skjedde var Balkan Pizza & Kebab House. På banen skjedde det ikke stort. Det eneste som var i bevegelse, var noen rekvisitter innerst i Askimhallen, som fikk smake på livet i lufta. Det er hard kost for materialansvarlig i Askim Volleyballklubb når unge spirer fra Sunnmøre med vilje og lyst kommer for å spille volleyball på NTNUI.

Den andre rankingturneringen fant sted i Sandnes, og det var en tøff helg. Volleyballmessig gikk ting greit, men det vanskeligste var uten tvil å følge den knallharde kostholdsplanen til den kjære libero-pampen vår med lyst hår og rød skjorte. “Skal vi slå påskefuglene fra Østfold i finalen, må vi spise minst to grandiser til hvert måltid”, kan muligens noen hørt ha blitt sagt (ikke 100% bekreftet). Vi spilte ganske solid hele turneringen, før vi i finalen bestemte oss for å gjøre 10 servefeil. I hvert sett. Seieren glapp, såvidt det var. Vi tok for lett på å møte Askim, etter å ha flatpakka østlendingene 3-0 på Fort Dragvoll™, noen uker før.

På nyåret var det tid for årets høydepunkt – to kamper mot Blindheim (j.å.). Det startet med at NTH’er, Trondheimsvenn og far, Hallgeir, tok med seg laget sitt inn på Fort Dragvoll™. De var tente på seier, og det var noen baller det luktet svidd av på nettoppvarming. Til Blindheims fortvilelse hadde de glemt gardintrappa hjemme, og da gikk det som det gikk. En deilig 3-0 seier for oss.

Allerede helga etter bar det avsted på krokete og fergefulle vestlandsveier, mot det fjerne Sunnmøre. En kan si mye rart om Sunnmøre, men det mangler ikke på gjestfrihet. Vi ble tilbudt gratis overnatting med svømmehall og godt lesestoff. Når vi omsider subbet oss inn i Blindheimshallen på lørdagen, så hadde Hallgeir også vartet opp med en stor bolle med pastasalat. “Dette var da snilt”, tenkte vi. Og spiste. Mye. Dette skulle senere vise seg å være en viktig brikke i en større plan som Hallgeir hadde knekt ut.

Kampen mot Blindheim starta bra, med glatt overkjøring de to første settene. 2-0. Deilig. Det tredje settet er det noe som begynner å bevege på seg i magen, og jo – du gjetter riktig. Det var pastasalaten til Hallgeir. Vi taper det tredje settet marginalt. Neste sett går det ikke bedre med. Stygge sifre som ikke gjør seg på papir. Så det ble et femte sett, og spenningen var til å ta og føle på. Vi spiller elendig, og ingen vil jobbe for ballen. Og så skjer det: 1.-dommeren fikk et sterkt ønske om å bevise at han ikke har lest regelboka siden 1973, og bestemmer seg for å dømme angrepsfeil på et stående fingerslag. 2.-dommeren blir følgelig tydelig flau på hans vegne. Men Arjan, som tilfeldigvis var den som ble dømt også, tar det med knusende ro. Haha, det kan du tro. Rød som en tomat skriker han noen gloser som kun en volding kan forstå. Vi tapte det poenget, men nå var det tenning i laget igjen. Vi snur settet, og banker inn resten av ballene, og tar med oss to viktige poeng. Etter å ha stoppet innom Molde på vei hjem dagen etter, tok vi totalt med oss fem poeng hjem den helga.

Neste bortekamp var mot Farsund, noe som medførte en absurd lang og kronglete reisevei til sørlandet. Heldigvis fikk vi fantastisk oppvartning hos foreldrene til Lasse, med et nydelig rekemåltid på bordet i det vi kom. Vi tapte dessverre kampen 3-1.

Den siste bortekamphelga på østlandet, mot Spirit Lørenskog, Askim og Polonia Oslo er godt oppsummert av Vegard Buset her:

http://www.ntnuivolleyball.no/h1-pa-austlandet-ei-forteljing-volleyball-innbrotsalarmar-tronskifter/

Sesongen ble avsluttet med den tredje rankingturneringa, som ble spilt på Dragvoll. Vi hadde en tredjeplass å spille for, og vi seilet dermed rolig inn i en bronsefinale. Der møtte vi våre gode venner fra Østlandet, seriemesteren Askim. Høye på egne prestasjoner gjennom sesongen, var Askim sikre på egen seier, men de glemte èn viktig ting – vi spilte på Fort Dragvoll™. Når det omsider demret for deg hvor vi befant oss, ble de så sinte at de snakket på seg et rødt kort. Vi vant kampen, sikret tredjeplassen, og ønsket Askim lykke til i eliteserien neste år.

Alt i alt har vi spilt mye bra volleyball i år, og hatt det griseartig både på og utenfor banen. Vi kommer sterke tilbake neste år, så det er bare å glede seg!

Hu og hei!


H2C

Det er lørdag i februar og kampdag. På buss nr.5 er stemninga prega av trøtte tryner. Fire H2C’ere har skamløst kapra handicap-plassene, og sitter med godt grep rundt hver sin bag på fanget. Marius titter opp og bryter stillheten. «Det hadd vorre ganske digg å slådd B-lage. Enn ka du tru, Anders?». Anders retter opp kroppen, tar et dypt innpust og sier, «Æ sadd bak et par fra det laget på veg hjem fra trening her om dagen. Overhørde de snakka om kampene sine. H2C-kampen skulle gå raskt sa de, så de kunne fokusere på H2A-kampen i stedet.» Gutta i firerkroken på Dragvollbussen ser på hverandre. Alle venter på at den mest våkne skal komme med motivasjonspreken, men det forblir stille. Bjørnar skuer ut av vinduet. Så snur han seg inn igjen. «Ne, steike ta gutta. I dag ska dæm få sje. Får itj gå rundt å innbill sæ at vi e no lætt match!». «Puto H2B…» hvisker Diego, mens han tar kvelertak på bagen sin og ser ut som el diablo selv.

H2C starta i høst med 8 nye spillere, hvor ingen hadde spilt sammen før. De første ukene var preget av usikkerhet om lagets fremtid, men etter hvert tok spillerstallen form. Tidlig i sesongen spiltes det treningskamp mot H3A, hvor det ble konstatert at H2C hadde mye å lære. Det tok uker med trening før folk visste hvor de skulle posisjonere seg i både forsvar og angrep. Men så en dag satt det. Servene begynte å gå over nettet, mottakene begynte å komme frem, og smashene begynte å gå forbi blokka. Men ikke minst, armer som tidligere så vidt rakk opp til nettkanten hadde utvikla seg til å bli en mobil vegg av stål som hindra enhver penetrering. Etter nyttår rekrutterte laget ytterligere 4 spillere, og H2C var i kjempeform!

Lørdagens to kamper stod mot først H2A og så H2B. Gutta hadde hausa hverandre opp til begge kampene, men visste at H2A-kampen kunne bli tøff. Tross alt består det laget av rutinerte spillere med årevis erfaring i både 2. og 1. divisjon. Men jaggu skulle de få de pes fra H2C denne dagen. Gutta tenner på alle plugger og stikker fra i andre sett før H2A rekker å reagere. H2C tar sitt første sett mot broderlaget for sesongen. Resten av kampen går dog til H2A, men det skulle jo bare mangle.

Så er det tid for oppgjøret mot H2B. Og her ligger det litt historie til grunne for den nysgjerrige. I fjorårets sesong sådde daværende H2C spiren til det som nå kunne bli en tradisjon: at H2C passerer H2B i løpet av sesongen. Selv om det allerede da var for seint å klatre forbi H2B på serietabellen, måtte denne kampen vinnes!

Første settet blir jevnt. H2B vinner 25-21, puster ut og tenker at dette forblir nok dagens utfordring. «Jeg blei redd det skulle bli fire sett» blir overhørt komme fra B-benken i pausen. Men andre settet får H2B til å kaldsvette. H2C har nå gjennomskuet B-lagets rutinespill, og ved å sette opp forsvaret sitt hindrer de igjen og igjen smashene i å komme over nettet. Taktisk presser H2C ut kreftene av motstanderen ved å ta settet 26-24. Tredje sett blir dermed en total massakre. Nådeløse 25-13 til H2C. Beina til H2B skjelver mens jubelen runger fra H2C sin benk. En høy rødhåret kantspiller på H2B hvis navn holdes anonymt, pisker laget sitt ut igjen på banen og forlanger at «Me ska IKKJE tapa mot H2C!». Det er usikkert om det er dette, eller det faktum at H2C hadde sin mest gøyale kamp ever og ville gjerne spille mere, som gjør at H2B «vinner» fjerde settet 25-20. Spennende blir det uansett til tie-breaken, men da vil H2C fjerne enhver tvil og tar derfor siste settet lekent 15-8.

Samme kveld feires triumfen i Casa del Sánchez, med påhørende seremoni for nye spillere. Sagnomsuste green-jelly-shots i NTNUI-grønt konsumeres med glede. Etter oppvarmingen går ferden videre til Maristuveien, hvor en 3-L flaske Prosecco poppes foran festende H2B. Vi gleder oss til neste kamp! H2C out.