Travel volleyballhelg

28/09/2017

Helga 23. -24. september var nok en travel volleyballhelg sett med NTNUI-øyne. Alle klubbens 2.- og 3.divisjonslag tok turen til Steinkjer for å spille årets første rankingturnering. I tillegg tok H-Elite turen til Volda for en aldri så liten sesongåpningsturnering, mens D-Elite ladet opp med treningshelg i Lierne.

Også denne gangen har et utvalg av klubbens lag delt sin turneringsopplevelse med oss, og har i tillegg vært så heldige å få tak i en eksklusiv reportasje fra vår egen snapchatkunstner @frederli i «NRK sport».


RM i Steinkjer


H3b

Eventyret starter tidligtidlig fredags morgen, samtlige av H3B-gutta møter opp småtrøtte foran hovedbygget motivert for en helg med rankingturnering. Første kamp starter kl 11.00 mot Inderøy, H3B spiller en jevn kamp, men det holder ikke helt og Inderøy vinner også denne helgen med 25-21 og 25-20. Neste motstander er TBK2, heller ikke her går det veien for gutta og vi taper hårfint 2-0 i sett, men stemningen i laget er fortsatt på topp. Dagens siste kamp er mot 2. divisjonslaget Lierne, alle har her innsett at dette stinker tap, men vi skal gjøre vårt beste, hvilket vi i stor grad oppnår. Resultatet blir 7-25 og 17-25, det ble kanskje for mye for stakkars lille H3B, men gutta stod på til siste slutt. Etter dag én er ferdig starter oppladningen til dag to med store mengder pizza, før vi stikker tilbake til skolen og løser gåter og grublere med noen av boysene fra H3A til langt ut i nattens timer.

Dag to starter heldigvis noe senere enn dag 1. Første kamp er mot Fram og gjengen er klar til å få slutt på seierstørken. H3B åpner sterkt og vinner første sett marginalt med 22-25. Men så skjer det som av og til skjer med H3B, det rakner totalt. 2. sett ender 25-11 i Fram sitt favør. Siste og avgjørende sett blir litt for spennende og dessverre taper NTNUI på målstreken og Fram vinner 15-13. Tapet mot Fram har bare gjort H3B enda litt mer sultne på seier, noe som går utover Steinkjer Volleyballklubb som blir nødt å gi H3B sin første etterlengtede seier. H3B spiller en god match og vinner 25-17 og 25-18. Noe slitne etter en lang helg med mange kamper med få spillere står Røros for tur. Røros åpner sterkt og H3B trenger litt tid for å få hjulene i gang, men når vi først har begynt raser poengene inn, dessverre holder det ikke helt ut og vi taper begge settene 21-25. Selv med mye tap ser vi oss fornøyde med rankingturneringen, selv om vi ikke er best spiller vi bra volleyball og har det gøy, og vi blir bedre og bedre. Watch out.


D2A

Alt for tidlig lørdags morgen er D2A klar for å ta Steinkjer med storm. Vi har høye forventninger selv om vi ikke er full tropp. Første kamp er mot Snåsa IL. Dette er et nytt lag i 2. divisjon i år, vi er spente på hva vi møter. Førstesettet vinner vi med god margin. Men i andre sett har Snåsa våknet og vi gjør mange personlige feil. Vi taper knepet andre sett med stillingen 23 – 25. Det må et tredje sett til, der vi viser hva vi er laget av. Poengtavla viser 15-2. Og vi har vunnet vår første kamp i sesongen.

Levangerstudentene står for tur i neste kamp. Vi holder høyt servepress, og vinner 2-0 i sett. Med stillingen 25- 20 og 25-16. Uheldigvis pådrar Frida seg en skade i kneet. Hun blir ute resten av dagen.

Siste kamp i gruppespillet er mot NTNUI’s D3C. Vi fortsetter med de gode servene våre og plukker mye i forsvar. Nå har alle på D2A fått kommet i gang og vi er sultne på seier. Vi har god kontroll på kampen og vinner komfortabelt 2-0. Vi vinner pulja med maks antall poeng. Fornøyde og slitne blir det felles middag. Det er livlig stemning og du kan føle på den gode stemningen innad i laget, at dette er en fin gjeng, selv om kapteinen holder på å sovne under middagen.

På søndag begynner vi å kjenne at kampene tar på. Men ‘gamefacet’ er på når vi møte TBK på andre siden av nettet, i kvarten. TBK består av mange ex- NTNUI’ere og er ekstra morsomme å spille mot. Det er jevnt på starten før vi vinner 25- 17 i begge settene. Videre i semifinalen møter vi Nyborg IL. Dette er også et lag som består av flere ex-NTNUI’ere. Her gjør vi det bra i førstesettet og vinner 25 – 15. I andresettet gjør vi igjen mange feil og klarer ikke å slå inn og drepe ballen. Vi må til stillingen 25-27 før Nyborg tar settet. Igjen blir det et tredje sett. Her er vi igjen sultene på finaleplass, og med god taktikk fra vår trener Vegard vinner vi 15- 5. Og vi er klare for finale.

Finalen spiller vi mot Fjellmann. I første sett har vi god kontroll og flere på laget har lange serverekker. Vi vinner det første settet 25-18. I andre faller vi litt bakpå. Men vi henter oss inn igjen. Fjellmann jobber bra i forsvar og vi sliter med å ta poeng. Vi taper andresettet 18-25. Det begynner å koke i hode på spillerne. Det hjelper ikke at vi ikke er enige med dømmingen heller. Men med god hjelp fra tribunen og god taktikk fra Vegard gjør vi mindre personlige feil, og dreper ballen. Vi vinner til slutt 15-9.

Turen takk for en super start på sesongen D2A. En ekstra takk til Vegard som gjør en god jobb på trenersiden og holder seg våken om natten som nattevakt.


D3C

Dag 1:

Vi var helt sykt gira og klare for helga, helt til vi så pulja. Tre 2.divisjonslag og vårt lille, kjære D3C. Stolte som vi er gikk vi inn i turneringa med en største tro om at vi skal vinne hele greia. Mannssterke var vi også, med bare èn midt ble folk plassert i ulike posisjoner. System er virkelig vår greie. Vi startet det hele med et brak mot Levanger-studentene. Endte med tap, men vi kjempet godt til å være noen flotte morratryner. Neste kamp var mot Snåsa, men dessverre var ikke Snåsamannen med oss denne kampen, det skal sies at vi tror han likte oss for vi tapte bare 20-25 i begge sett. Siste kamp var mot D2A, og OM vi knuste dem a?? Nei. Med god motstand og urutinerte spillere, kan vi mildt sagt si at det ble tap. Vi hørte til og med noen si at de hadde slått oss i blinde. Så det sier vel sitt. Uansett, halvveis fornøyd med dagen var vi ultragira på kinamat.

Dag 2:

Vi våkna tidlig om morgenen søndag 24. september og var klare for å glemme gårsdagen og komme oss opp fra den gjørma vi hadde gravd oss selv ned i. Vi var motiverte, og vi hadde til og med fått en forsterkning på laget!! Dette kunne ikke bli noe annet enn bra. Vi gikk ut på banen med store smil om munnen, vi skrek ut kampropet vårt høyere enn noen andre og vi var klare for å gruse. Likevel var det også denne gangen ingen ringere enn D<3C (vi) som ble grusa. 0-2.  Jepp! Heldigvis skulle vi få en enklere motstander i neste kamp. Det var de oransje «the abuelas». Gjett hvordan det gikk da? Vi tapte. Nok om det. Med klump i halsen, tårer i øynene og stoltheten langt nede i dass, unnskyld, toalettet, gikk vi ut på banen for å spille en siste kamp. Gjett hva som skjedde? Vi vant. Hæ? Ja, du leste riktig, vi vant faktisk en kamp!

For å oppsummere helga veldig kort; 1. Vi fikk bekreftet at vi ikke er NTNUIs sterkeste volleyballag. 2. Vi fikk bekreftet at vi er NTNUIs beste heiagjeng. 3. Kinamaten i Steinkjer er helt OK. 4. Oddvar er kjempesøt. 6. De fyller faktisk på med dopapir så det er ikke nødvendig å kjøpe det selv. 5. Det var mye morsommere å vinne enn å tape, så vi har bestemt oss for å gjøre det fremover.


H2A

Helgas turnering gikk nesten helt etter planen for NTNUIs antatt sterkeste andredivisjonslag. Med aspirasjoner om å vinne serien i år, gikk et relativt nyetablert og ukjent H2A inn i årets første rankingturnering med en tropp på hele tretten av lagets fjorten spillere. Den eminente trenerstaben, duoen Tutturen/Andersland fra H1, hadde ikke mulighet å stille. Dermed ble den antatte skadde 2.-diagonalen overlevert spakene til NTNUI3-toget, med følgende instruks: vinn alt.

Etter tre greie kamper på lørdagen viste både Steinkjer, Røros og minstebror H2C seg å bli både ett og to nummer for små for H2A. Tross et par unødvendig tette 2.-sett mot Steinkjer og H2C, gikk NTNUI3 søndagen i møte uten å ha gitt bort sett. Søndagen startet enda bedre enn lørdagen og TBK2 ble overkjørt i to kjappe sett i kvartfinalen. I semifinalen møttes H2A og H2B for internoppgjør, og A-laget gikk komfortabelt videre til finale, tross relativt tette poengstillinger. (25-18, 25-22)

I finalen møter NTNUI3 et TBK-lag som har hentet inn forsterkninger etter gårsdagens tap mot semifinalist NTNUI4, og denne diagonalens bidrag holder til å knepent ta første sett 25-23. I andre sett er det lite som stemmer for de grønnkledde. Hverken i angrep, forsvar eller på sørv plasserer gutta ballen på rett sted, og tross timeouter og bytter er det ingenting som bedrer seg. TBK tar seieren hjem til Trondheim med stillingen 25-15 i andre sett, og 5 verdifulle rankingpoeng på rivalene i grønt, sort og gult.


Voldatur H-Elite

H-elite var i helga på tur til Volda for å spille sesongoppkjøringsturnering. KFUM Volda hadde slått på stortromma og invitert elitelagene fra Førde, TIF Viking og NTNUI samt det polske rekruttlaget til PlusLiga-laget til Lotos Trefl Gdańsk. Lagene skulle møtes til dyst I Voldahallen for å gjenskape den gamle, gode volleyballstemningen som hadde gått gjennom bygda på 80-tallet da KFUM Volda selv spilte i eliteserien. Ekstra stas var det jo selvfølgelig at vi hadde med oss to blad Festøy i troppen som begge to har KFUM Volda som moderklubb. Allerede i inngangspartiet til hallen sto jubelen i taket idet hjemmefavorittene Sigurd og Arjan entret hallen. Små barn ropte på autografer og journalister ropte på intervjuer.

Med hjemmepublikumet i ryggen startet vi første kamp mot TIF Viking med et brak. Høyt tempo, god flyt i spillet og harde angrep gjorde at vi kjørte over Viking og vant det første settet. Dessverre skulle det vise seg at dette ble det eneste settet vi vant hele helga. Kampen bar videre preg av litt stang ut fra vår side og mye stang inn for Viking som til slutt vant kampen 3-1.

Senere på dagen skulle vi møte Førde, et lag som nok er de største favorittene til seriegullet i år. Vi møtte et godt organisert Førdelag som spilte kjapt og aldri ga fra seg noe gratis. Selv om både Kjartan og Ivar fikk sin eliteseriedebut som kantspillere ble vi for forutsigbare i vårt eget spill og selv ikke hoppservene til Kjartan klarte å skremme Førde som til slutt vant kampen 3-0.

På søndagen spilte vi siste kamp mot det polske juniorlaget. Hardt servepress og bra blokking gjorde at vi lå under 10-0 i førstesett! Heldigvis klarte vi å mobilisere og ta del igjen i kampen, men polakkene ble for sterke og også her tapte vi til slutt 3-0. En litt kjip avslutning på helga, men vi spiller til tider veldig bra og tar dette med oss videre de neste to ukene frem mot seriestart.


Til slutt gjenstår det bare å takke familien Festøy for flotte overnattingsfasiliteter i Barstadvik i tillegg til en nydelig suppe. Kudos rettes også til KFUM Volda for et utrolig bra gjennomført arrangement.[Best_Wordpress_Gallery id=»9″ gal_title=»RM ++»]